Reklama

Reklama

Quanti - Alchymisté z Wall St.

  • USA Quants: The Alchemists of Wall Street
všechny plakáty

Obsahy(1)

Quanti jsou matematičtí géniové a programátoři ve strojovně našeho globálního finančnictví. Mají na svědomí produkty, které hýbají světovými trhy, ale i produkty které málem způsobily pád Wall Streetu v letech 2008 - 2009.
Dokument ukazuje, jak je svět finančnictví stále více závislý na matematických modelech, které vyčíslují a simulují chování lidí a finančního trhu. Dnes jsou kvanti alfa a omega nového trendu frekvenčního programování, kdy se nákup a prodej děje doslova ve zlomcích sekundy. Tyto nákupy pochopitelně nejsou řízeny skutečnou hodnotou akcie dané společnosti, ale jsou založeny čistě na drobých oscilacích jejich ceny.
Jaká jsou rizika obchodování s vyloučeným lidským elementem, který by mohl případný nekontrolovatelný pád zastavit vlastním zdravým rozumem lze jen stěží odhadnout. Bohužel se obávám, že v zhledem k trendu zalepování problémů finančními injekcemi se o případných rizicích velmi brzy dozvíme z první ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

VictorMartel 

všechny recenze uživatele

„If people don't complain now, then it serves them right when the next financial crisis happens.“ Tak to opravdu bude, dokud ekonomové a finančníci budou svůj bídný praxeologický lógr nazývat matematikou a plést si náhodné, stimulované, dočasné a přibližné jevy ustálenosti v lidském ekonomickém chování s útvary formálních věd. ()

Bazilich 

všechny recenze uživatele

Quants jsou jen jedním z dílů pořadu Backlight nizozemské televize VPRO. Pořad se zabývá matematiky, kteří vymýšlejí vzorce a systémy využitelné k dosažení většího zisku (ideálně s menším rizikem) při obchodování na finančních trzích. Vzhledem k tomu, že dnes většinu finančních operací typu prodej a nákup akcií a cenných papírů provádí počítačové programy (a generují tak slušnou porci zisku), extrémně záleží na tom, jaké mají quanti obecné znalosti o trzích a ekonomice - protože jejich chybu ve výpočtech (nebo ve východiscích modelování) může těžko zkorigovat běžný ekonom. Vhodným doplňkem ke Quantům je díl "The Midas Formula: Trillion Dollar Bet" pořadu BBC Horizon. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Odborný, ale obecný dokument, o kterého bych si přál více. Quanti se vyjadřují k problémům spojeným s vysokofrekvenčním obchodováním či sekuritizací hypoték, názorně i filozoficky. Potěšilo mne, že si uvědomují dopad, který má jejich činnost na ostatní. K mé spokojenosti by mohla být více rozvedena závěrečná pasáž o ceně a skutečné hodnotě akcie, tento hluboký rozdíl, mám pocit, vnímá málokterý nový investor. ()

Reklama

Reklama