Reklama

Reklama

Xiao shi de zi dan

  • Hongkong 消失的子彈 (více)

Obsahy(1)

Detektiv Song Donglu (Ching-wan Lau) je pověřen úkolem vypátrat pravdu v případech vražd ve zbrojní továrně. Nachází neustále další těla, ale nikoliv projektily. Kam se poděla proslulá neviditelná kulka? Je skutečně ve zbrojovce záhadná kletba, nebo je někdo chytřejší, než všichni ostatní? (Vavča)

Recenze (17)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Tak inspirace Ritchieho Holmesem je zřejmá. V hudbě, dobové atmosféře a dokonce i ve výbušné scéně ke konci. Nicméně jistou originalitu filmu nelze upřít. Zápletka je dobrá a konec mě opravdu překvapil. Vizuální stránka je super a režisér je taky zručnej chlap. Proč teda ne? Zajímavé je tady na komentářích, že prý Asie kopíruje Hollywood. Ale už tady nikdo nevidí, že v osmdesátých letech udávali Hong Kong a Čína směr a trend tolik oblíbených hollywoodských béček (John Woo je typický příklad), a že si dnes Hollywood bere náměty těch opravdu velkých filmů často právě z asijské, nebo evropské kinematografie. Tak kdo tady koho kopíruje? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný historický kriminálny film. Má celkom dobrý príbeh o dvojici detektívov s odlišnými metódami, ktorí musia spojiť svoje sily, aby vyšetrili sériu zvláštnych úmrtí súvisiacich s miestnou zbrojnou továrňou, ktoré sú spáchané strelnou zbraňou, pričom guľka sa nikdy nenašla. Spracovanie nie je zlé, ale ani mi až tak dobre mi nesadlo. Na prvý pohľad je všetko úplne ideálne, film sa nesie v svižnom tempe, ani raz som nenarazil na nejaké nudné miesto, je plný samo o sebe zaujímavých scén a výborných prvkov, ktoré to celé osviežia, lenže je tu jeden veľký problém, vôbec ma to nedokázalo vtiahnuť. Aj napriek tomu, že jednotlivé scény pôsobia kvalitne, ako celok ma to už dostatočne nezaujalo a tak mi nanešťastie bolo úplne jedno, ako sa to skončí a to ma veľmi mrzí. A veľký podiel na tom má aj to, že tvorcovia si zvolili to výrazne podať západným štýlom a ten v tomto žánri vôbec nemusím. Akcie tu nie je až tak moc, ale tá je celkom slušná. Kvôli žánru samozrejme akcia nie je prioritou a tak sa ňou šetrí a navyše uprednostňujem skôr iný typ akcie, ale aj tak sú jednotlivé akčné sekvencie kvalitne natočené a ani obsahovo nesklamú, takže svoj účel splnia. Herecké obsadenie je na tom dobre, hlavné duo Nicholas Tse a Lau Ching-Wan, len opäť tie ich postavy mi prišli moc západné a chválim aj ženské postavy, ale nemajú moc priestoru. Réžia a technická stránka sú v rámci žánru výborné, obzvlášť vizuálna stránka sa vydarila, takže sa je na čo pozerať. Takže Bullet vanishes nemá na prvý pohľad žiadny výraznejší zápor, je to kvalitne natočené, zahrané a ani scenár nie je zlý, ale ako som spomínal, nezískalo si ma to, takže na jedno pozretie je to bez problémov, ale znovu to už vidieť nemusím. 61% ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Detektivka, která si tak trochu hraje na Sherlocka Holmese, ale v hong kongském balení, kde o honičky, vymazlené přestřelky nebude nouze. Což vůbec neznamená, že by film neměl dobře propracovanou krimi a drama složku. (Pěkná je i retro stylizace 20.léta) Právě naopak výrazné charaktery, nejen tradičně vynikající Ching Wan Lau, ale i Nicholas Tse (snad poprvé má komplikovanější roli, kterou mu věřím) táhnou film směrem nahoru, poteší i účast Yang Mi. Konec může v mnohých zanechat pocit roztrpčení, ale to bylo zjevně záměrem. Neměl bych nic proti pokračování příběhu detektiva Song Donglu, je vám to zajímavý patron... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Úděsná nuda. Číňani se snaží mít tak promyšlený mysteriózní příběh, že vznikla neuvěřitelná přeplácanina. U několikátého zvratu nebo nové vraždy a jejího řešení a dalšího skoku v ději tak furt dokola jsem to vzdal a přestal vnímat. Tohle je tak nezajímavá zmotanina, naroubovaná na Holmese a Murdocha v asijském prostředí, že i těch 108 minut je tak o 60 minut přetáhnuto. ~ Detektivka, u které je vám jedno, kdo za čím stojí, hlavně ať už to nějak skončí. Jakkoliv. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka téměř za plný počet. Sherlock Holmes na Hongkongský styl dopadl parádně. Jsou zde známé tváře, hlavní hrdina je inteligentní detektiv, který se při každém případu snaží vžít do role oběti, tedy je nucen podstoupit zajímavé a nebezpečné záležitosti, aby dokázal případ rozluštit a to je na filmu nejzajímavější a nejzábavnější. Plusem je samozřejmě i výborný vizuál, vynikající takřka dokonalý závěrečný zvrat, svižné tempo a promyšlenost od začátku do konce. Kdo rád detektivky, tak tuhle si nesmí nechat ujít.85% ()

Galerie (122)

Reklama

Reklama