Reklama

Reklama

Andělé z Vietnamu je dynamický a tvrdý příběh smělé akce za záchranu amerických válečných zajatců ve Vietnamu, držených v nebezpečném, válkou rozvráceném údolí Darloc. Celé akci velí plukovník Calhoun. Když se ale střetne s krvavým odporem kmene Rhade, uvědomí si, že pro svůj úkol potřebuje zcela novou jízdu. Jediné muže, kteří jsou dostatečně tvrdí lze najít za mřížemi - Hell's Angels, Andělé pekel, kteří byli povoláni do Vietnamu už v roce 1965. Výměnou za svobodu utvoří hrozivou a neohroženou jednotku. Nasednou na své motorky a vrhnou se do zrádné džungle jižního Vietnamu, aby osvobodili pohřešované válečné zajatce. Své účty si vyrovnají, ať to stojí co to stojí, a udělají to po svém... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (9)

movie 

všechny recenze uživatele

Filipínský maestro a visionář Cirio H. Santiago ve svém opusu z roku 1989 skutečně tnul do živého a tehdy již celkem vyčerpaný žánr vietnamského akčního filmu napumpoval pořádnou šlehou čirého filmařského kokainu. Do běžné tlachačky o záchraně několika POW totiž přimíchal skupinku pěti motorkářů z gangu Hell's Angels. Jak se dostali do Vietnamu? "Vsadili se s jiny gangem, že to tady přežijou, akorát jim hned zabavili jejich motorky tak tu v jednom kuse chlastaj v místním báru." NAM ANGELS jinak nabízí porci heroické a zároveň orgasmicky prožité, však velmi levně natočené akce, ve které parta macho ramenáčů ostřeluje vojáky vietcongu po desítkách ze sedla svých motorek. Scénář, napumpovaný řadou skvostných replik, se logicky nestydí různých drobných vypůjček, ta nejlepší je však z APOCALYPSE NOW. Svou šanci mít ve své filmografii velmi lacinou verzi Generála Kurtze, kterému se klaní místní primitivní kmen, tu dostal nikdo menší než Vernon Wells (KOMANDO, MAD MAX II). P.S. Absolutně geniální synth soundtrack! ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Vietnam je krásná země, tak proč nečapnout motorku a neprojet se mezi hady a výbuchy z minometů. Nam Angels je dalším hrdým zástupcem jedné z nejpočetnějších filmových škatulek a to stupidních béček. Ovšem já nejsem v hodnocení tak přísný jako kolega Saccard, protože mezi nejhorší filmy bych Nam Angels neřadil (na to jsem viděl moc mnohem horších filmů). Je to prostě jen další béčko s velkým B na začá... (Co to kecám? Všechna písmena v tom slově jsou pro tento film velká). Hlavními hrdiny jsou vždy umytí a oholení pánové v oblecích, kteří rádi jezdí na kole a říkají si Pekelní andělé nebo tak nějak:-) Do této skupiny patří maník, kterému věčně docházejí náboje, aby musel házet nože, se kterými umí pracovat lépe než režisér Santiago s atmosférou. Z podobných typů se skládá celá banda a tomu všemu velí americký voják v klobouku, který vietnamčíky likviduje pomocí lasa. Z toho si můžete utvořit celkem přesný obrázek o scénáři. Za pochvalu stojí místy dobrá kamera, která je ovšem zabíjena zpackaným střihem. Kapitolou sama pro sebe je hudba, která se sem hodí asi tak jako bezdomovec do nóbl restaurace. Ve finále dávám ovšem tři hvězdičky, protože je docela legrace (občas chtěná, většinou nechtěná). ()

Reklama

blitzer 

všechny recenze uživatele

Pár drsoňů z Hells Angels a jeden Indiana Jones kosí rákosníky po stovkách, projížděj na motorkách nehostinnou vietnamskou krajinou jako nůž máslem, jdou po krku nacistovi, kterej si "ochočil" tamní domorodej kmen (jak originální)... prostě absolutní béčko (a samozřejmě sranda s tím spojená). Bohužel jsem film viděl v mizerný zvukový i obrazový kvalitě, ale ani lepší podmínky by asi nezábranili občasným chvílím nudy. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Wow, už viem, prečo je americká armáda tak silná, ich straty vo vojne sú totiž asi tak v pomere 1:200, samozrejme, ak majú americkí vojaci horší deň. Ale filipínska príroda je tu pekná a vietnamská ako vždy, je tu dobrodruh s klobúkom a bičom, jeden post-nacista a množstvo vojakov Vietkongu, ktorí by zväčša nedokázali trafiť ani slona, ak by stál priamo pred nimi a pojedal nejakú tu ryžu z ich polička. A samozrejme, C.H.Santiago nikdy nešetril, ak šlo o to, koľko munície sa ma vystrieľať a náloží odpáliť, stále sa riadil heslom, len aby toho nebolo málo. A tak sa každú chvíľu niečo deje, skupiny nepriateľov bojujú stále medzi sebou, niekedy dokonca aj všetky tri naraz, herci hrajúci chudákov Vietnamcov padajú kosení guľkami nemilosrdných motoguľometčíkov tak často, ochotne a oduševnene, že si určite po poslednej klapke večer už ani na zadok nesadli. A preto vypnúť logiku, nepodieľať sa úvahami typu, ak toto môže spraviť 6 ľudí, ako to, že Američania vo Vietname prehrali a užiť si orgie ako u susedov, keď sa práve odhalí manželova nevera. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Recenze vypadaly dobře, ale skutečnost už tak slavná nebyla. Vietnamci jsou koseni po desítkách, ani je to netrefí a už skáčou jak potrefené husy. To by normálně k zábavě stačilo, jenže když ono to není udělané nijak originálně a pořád se to opakuje. Při střílení se zásadně nemíří a střílí se od boku. Pak jsou tady nějací motorkáři a do toho mraky záběrů na motorky. Pomalu je to víc road movie než akční film. Prostředí se taky úplně nepovedlo. Filipíny to většinou jistí, ale tady vybraly fakt špatná místa. Celkově slabé až moc. 2-* ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Podľa knihy Beverly Gray "Roger Corman: An Unauthorized Life" bol Roger Corman, distribútor tohto filmu v Amerike, nútený zaplatiť gangu Hell's Angels istú nešpecifikovanú sumu, pretože sa vo filme objavila presná replika ich znaku na oblečení jedného z predstaviteľov a oni požadovali od Cormana poplatok za autorské práva a odškodné za poškodenie ich reputácie. (beso74)

Reklama

Reklama