Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nathalie žije úžasný život. Je mladá, krásná a má skvělé manželství. Ale v okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, její svět se zhroutí. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, své emoce nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse. Tento zvláštní pár se pak pouští na vlastní emocionální pouť; cestu, která vyvolává nejrůznější otázky a nepřátelství v práci. Můžeme opravdu ovlivnit způsob, jakým objevíme novou chuť do života? Nathalie a Markus, kteří objevili novou lásku, utíkají, aby dali svému vztahu šanci. Je to příběh o znovuzrození, ale také o jedinečnosti lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film, který bere jako samozřejmost, že se k lidem chováme podle toho, jak vypadají. A nejenom, že to příběh považuje za normální, ale ještě to zveličuje ad absurdum. Nikoliv jako kritický nebo humorný prvek, ale jako běžnou součást života. Proto se všichni k průměrně vypadajícímu Markusovi chovají - právě jen kvůli jeho vzhledu - jako k Hitlerovi, který omylem přišel na chanukovu večeři. A nad Nathálií všichni vzdychají, jaká že je úžasná a skvělá - a přitom je jen pěkná. ____ Snad nejhorší je, že tenhle postoj přijal za svůj i ústřední pár, takže Markus je vděčný za to, jaká krasavice a hvězda se k němu snížila a ona tak trochu blahosklonně poskytuje svoji záři obyčejnému člověku. ____ Film s povrchním poselstvím je navíc zbytečně natahovaný. /12. 10. 12./ ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Prapodivné francouzské filmy,kterým málokdy přicházím na chuť. Tento film zvaný v češtině Něžnost si našel cestu k mému srdci jako druhý francouzský v pořadí hned po Nedotknutelných. Jelikož mám Audrey Tautou moc ráda tak jsem se na tento film musela podívat. Perfektně propletené pocity a dojmy ženy,která ztratila životní jistotu - tudíž milovanou osobu.Dlouho hledala samu sebe a ztracená hluboko ve svém nitru věděla,že se z toho musí dostat..Sama,bez dětí, pouze se starou babičkou,která ji jako vdova jediná pochopila a s milující rodinou a blízkými i když ji tak trochu nutili, aby si už někoho našla.. Zlomená a vysílená Nathalie s velkou bolestí na srdci procházela dál životem až jakousi prazvláštní náhodou, nebo jakousi nehodou políbila Markuse a najednou našla jakýsi lék na bolavé srdce..Měla takový svůj pilíř o který se mohla opřít a zůstat silná a sebejistá jako byla dříve. Později pochopila,že k němu něco cítí a pustila ho k sobě jak je krásně na konci snímku řečeno - do zahrady svého srdce kam se Markus moc rád schoval :-).Příjemně proplouvající děj a vůbec skvělá nálada snímku.... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Název Křehkost by byl sice trochu divný, ale vystihoval by lépe ten stav, ve kterém se hlavní hrdinka ocitla. Bylo tam pár velmi hezkých momentů, které přinutí člověka se zamyslet, ale chybělo tomu pořádné režisérské vedení. Ty momenty působily spíš jako vedlejší produkt vcelku nezajímavě vyprávěného příběhu, než jako pilíře, na kterých má film stát. Hercům bych nevytknul nic a scénáři asi taky ne...škoda, mohlo to být mnohem, mnohem lepší. 66% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Ked sa povie Audrey Tautou, tak si vždy predstavím psychicky nevyrovnanu Améliu. Tu to nebolo tak extrémne, ale s prirodzenosťou to veľa spoločného nemalo. Vlastne vo filme nikto celkom normálny nebol, ani tá firma, kde pracovali. Ani romantika pre starších a pokročilých by nemusela byť natolko odtrhnutá od života. Tretia hviezda je len za úvodnú a záverdčnú časť, ktorá sa vydarila. –––– Zbožňuju vaše vlasy. Jel bych do nich na dovolenou. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Francouzská romantická komedie, která - byť s francouzskými reáliemi - až příliš připomíná americké filmy s podobným námětem. Ale je tu Audrey a hlavně Pio Marmai, do kterého jsem už pár let platonicky zamilovaná. Nakonec to je asi to hlavní, na co tenhle film sází - na herce. Idea ženy, která se zamiluje do muže, totiž zas tak orginální není. Navíc ve filmu se vyskytují chyby (skleničky na stole ve scéně v čínské restauraci jsou jednou dnem vzhůru, podruhé zas stojí na nožičkách). To nic nemění na tom, že mě film bavil. A o to jde. O to a o Pia :) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné knižní předlohy Davida Foenkiose. (Terva)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama