Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Baron Prášil žije se svou ženou Olgou a dcerou Karlou na zámku Prášily. V mládí žil veselým životem a úkolem komorníka Ronalda je rozesílat včas alimenty za svého pána. Karla se ve městě, kde studovala, zamilovala do Arnošta Bendy a tajně se za něho provdala. Arnošt přijme u barona místo tajemníka a doufá, že získá jeho důvěru i dodatečný souhlas se sňatkem s Karlou. V obci se objeví hrabě Kocharowski, bývalý Olžin milenec, který se domnívá, že s ní měl syna. Arnošt si vymyslí fantastický příběh, že je nemanželské dítě, a to v baronce vzbudí domněnku, že je jejím synem, kterého měla s Kocharowským. Protože se bojí skandálu, rozhodne se baronovi přiznat... (ČSFD)

(více)

Recenze (154)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších Burianových filmů. Pouze několik málo scén lze označit za vtipné, ovšem mezi nimi se člověk těžce nudí. Zaujalo mě dekadentní, hodně lechtivé vyznění snímku. Každý druhý tam má nemanželské děti a nepociťuje kvůli tomu k partnerovi žádné výčitky svědomí, vyskytuje se zde domnělá láska mladého muže ke starší ženě (ve skutečnosti byl Nový jen o rok mladší než Valentová), Nový s kapku úchylným úsměvem klidně vykládá, jak sál mateřské mléko... tak to jsem taky slyšet nemusel. A on navíc svůj vztah k Zorce silně a celkem nechutným způsobem přehrává, to jejich pusinkování... Mimochodem, scéna s parohy ze sádry je obšlehnuta z Jerome Klapka Jeromových Třech mužích ve člunu, pravda, tam se jednalo o rybu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

No celkom milá komédia, dej je celkom dobrý aj keď je trocha divne podaný. Nový a Burian sú celkom dobrí herci. Sem tam som sa zasmial aj keď toho smiechu bolo len tak na utvrdenie žánru komédia. Nevidím v tom nič zázračné alebo pamätné. Na tú dobu celkom dobrý film, no musím byť trocha kritický, sú to lepšie 3*. 65% ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie, kterou člověk může vidět třebas stokrát a pořád se těší na plno scén, které dodnes neztratily nic ze své vtipnosti - "Hrabě Kocharovski" - "Co máte?" :D Burian prostě byl nejlepší a i když je zde i Oldřich Nový nebo Jaroslav Marvan s Čeňkem Šléglem (jeho dvorní nahrávači), tak před ním se musí neustále sklánět. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

"Pane, jste vy vůbec svobodný?" "Já? No...samozřejmě, že...ano." Prásk! "Pane, vy jste ženat!" "Ehm...ano, a kdo vám to řekl?" "Ten talíř." Meganaivita našich starých filmů je v některých okamžicích skoro až neuvěřitelná, ale já jsem ten poslední komu by to vadilo a historky z lesa vyprávěné baronem Prášilem Burianem o tom, jak se nechal v lese sežret medveděm si poslechnu klidně znova. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Patočku jste mi tam neměli dávat. Já mám podezření, že ten chlap se narodil namazanej." poznamená noblesně baron Archibald Prášil a začne svými střeleckými výkony rozprašovat asfaltové holuby. A mě baví týpek, který rád loví, nerad (ale poctivě) alimenty platí a hrozně rád o svých proslulých příhodách zvědavým uším vypráví. Tentokrát však na mém pobavení nepracoval zdaleka sám a to mě potěšilo. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • V 60. letech byl film znovu uveden pod názvem Když Burian prášil, aby nedocházelo k záměně s filmem Baron Prášil z roku 1961 režiséra Karla Zemana. Zdroj: Český hraný film 1930-1945, NFA 1998. (ČSFD)
  • Burianův poslední film režírovaný M. Fričem (nepočítáme-li malou roli Vlasty Buriana v poválečném Zaostřit, prosím). (Taninaca)
  • Jedná se o jediný film, ve kterém si zahráli bok po boku Vlasta Burian a Oldřich Nový. (SeanBean)

Reklama

Reklama