Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Baron Prášil žije se svou ženou Olgou a dcerou Karlou na zámku Prášily. V mládí žil veselým životem a úkolem komorníka Ronalda je rozesílat včas alimenty za svého pána. Karla se ve městě, kde studovala, zamilovala do Arnošta Bendy a tajně se za něho provdala. Arnošt přijme u barona místo tajemníka a doufá, že získá jeho důvěru i dodatečný souhlas se sňatkem s Karlou. V obci se objeví hrabě Kocharowski, bývalý Olžin milenec, který se domnívá, že s ní měl syna. Arnošt si vymyslí fantastický příběh, že je nemanželské dítě, a to v baronce vzbudí domněnku, že je jejím synem, kterého měla s Kocharowským. Protože se bojí skandálu, rozhodne se baronovi přiznat... (ČSFD)

(více)

Recenze (154)

honz 

všechny recenze uživatele

Pod taktovkou Martina Friče se při natáčení tohoto filmu sešlo hned několik hereckých hvězd zvučných jmen, kromě Krále komiků zde excelují Č. Šlégl, V. Trégl. J. Marvan aj., skvělý je Oldřich Nový. Výsledkem je vynikající vkusná komedie, které ani zub času nemůže ublížit. Též výborná je Zorka Janů jako Karla, dcera Vlasty Buriana - jeho otcovské: "Vyber si nějaký hezký klášter, dostaneš hábit a budeš se řeholit." ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí česká klasika. Zkrátka, kdo by ji neznal. Vlastna Burian je ve své roli jako vždy znamenitý, ale vynikají i jiní herci (Nový, Marvan, Šlégl). Škoda, že se už dneska netočí takové filmy. Panečku, to by bylo něco. Někdo si o mě možná bude říkat, že jsem nostalgik, ale oproti těm českým novinkám, co se promítají v kinech dnes, se mi chce brečet. Raději si posedím u televize - případně DVD - a budu sledovat tenhle špičkový film pro pamětníky, kde není možné prakticky nic vytknout. 5/5 ()

Reklama

laepus 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie, kterou člověk může vidět třebas stokrát a pořád se těší na plno scén, které dodnes neztratily nic ze své vtipnosti - "Hrabě Kocharovski" - "Co máte?" :D Burian prostě byl nejlepší a i když je zde i Oldřich Nový nebo Jaroslav Marvan s Čeňkem Šléglem (jeho dvorní nahrávači), tak před ním se musí neustále sklánět. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších filmů s Vlastou Burianem. Kromě něj zde ovšem excelují další naše nejznámější herecká esa této doby a možná vůbec. Včele s O. Novým, J. Marvanem a Č. Šléglem a dalšími. Prostě úžasná komedie. Takto to vážně vymyslet chce hodně nápaditosti. Smál jsem se od začátku až do konec. A to nemusel na scéně být V. Burian. Fakt paráda! ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Komédia založená na nedorozumeniach o príbuzenských vzťahoch k hlavnému hrdinovi Arnoštovi Bendovi. Jednotlivé scény nie sú extra zábavné, komédia spočíva v tom, že nedorozumenia sa pozvoľna a pomerne prirodzene stupňujú až do absurdných úrovní. Keby bol tento film natočený dnes, tak by bol chápaný ako paródia telenoviel. Myslím, že dnes by sa dalo viac vyťažiť zo situačnej komiky jednotlivých scén, inak ale film funguje celkom dobre. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Předlohou pro film byla divadelní hra Rudolfa Kautského Děti v notesu. (hippyman)
  • Jedná se o jediný film, ve kterém si zahráli bok po boku Vlasta Burian a Oldřich Nový. (SeanBean)
  • Vlasta Burian (Baron Prášil) pri natáčaní často improvizoval. Napríklad pri scéne prednesu reči vo veľkej sále pred tridsiatimi lesníkmi namiesto vety „Pánové! Můj slavný předek byl vynikající střelec. Na jeho světlou památku zvedám tuto drahocennou číši!" zaznelo "Pánové, můj prapradědeček měl takovou ránu, jako z vás málokdo. A popojedem, že jo?" (Raccoon.city)

Reklama

Reklama