Reklama

Reklama

Diagnóza Werich

všechny plakáty
Krátkometrážní / Pohádka / Komedie
Česko, 2011, 4 min

Obsahy(1)

Hluboko uprostřed noci vypráví dědeček (Tomáš Měcháček) pohádku nezbednému maňáskovi, kterému se nechce spát. Ovšem unavený syn (Jakub Korber) má na noční vyprávění jiný názor. (korbitch22)

Recenze (20)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Diagnóza Korber. Aneb dejte děcku v dospělým těle, který je přesvědčený o tom, že z něj bude další Cameron nebo Vávra do ruky kameru a stvoří přesně takovej výblitek. Chudák Werich by se divil kde se ocitnul a musel se minimálně aspoň jednou obrátit v hrobě. Už jsem dlouho nedal žádnej odpad a tak poslední rest pana Korpiče byl jasnou volbou. Naštěstí už nás svými díly nezásobuje a šel se asi se svou diagnózou léčit, to chválím.5% ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Tak se pěkně posaďte děti, povím vám hezkou pohádku.Ty přestaň norovat z nosu holuby Petříku a ty Kačenko zavři konečně klapačku. Tak je to lepší. Bylo nebylo, za něco mezi čtvero až dvanáctero horami a přibližně stejně lesy, žila byla jedna paní. A ta paní byla sice hodná, ale měla dvě špatné a zlomyslné vlastnosti. Plechatý, okamžitě přestaň zalézat Hlobilové pod sukni! Ačkoliv bylo doma spoustu mýdla, ručníků a hygienických potřeb, tak se ta paní tuze nerada koupala. Nejradši byla celá umouněná od sazí, prachu a dalšího bordelu a tu a tam jí dokonce přistihli, jak se válí v louži, nebo v prasečím chlívku. Něco jako ty Nováková, budu si muset promluvit s rodiči. A protože byla stále a neustále špinavá, začlo se jí říkat nejdříve Prasídcera a později Popelka. Jednoho dne se vrchnost na zámku rozhodla, že vesničané udělají sčitání potravin. Každý dostal za úkol spočítat své skromné zásoby a půlku musel odevzdat na zámek princi, který měl stále hlad a tudíž i značnou nadváhu. Asi jako ty Krepatý. Zkus rodičům navrhnout, aby ti místo tří bochníků chleba se sádlem a půlky prasete dávali ke svačině zeleninu. Popelka měla ve svých zásobách nepěkný nepořádek. Na jedné hromadě se válelo obilí, dlouhozrná rýže, krátkozrná rýže, různé druhy luštěnin, sušené mrtvolky hlodavců, kořenová zelenina a spousta dalších pokroutek a laskomin. To vše bylo potřeba přebrat, ale Popelce se do toho vůbec nechtělo. Pod pohrůžkou násilí přinutila různé živočichy, například holuby, krysy nebo koně, aby tuto těžkou a namáhavou práci udělali za ní. Sama se šla ráchat do bláta, což jak víme byla její oblíbená kratochvíle. Když obyvatelé vesnice zjistili co provedla, okamžitě jí chytili a odsoudili za nedbalé třídění a také za týrání zvířat. Ne, nemůžeš na záchod Prchale, za chvíli bude zvonit. Aby Popelka dostala za vyučenou, zahrabali jí do hnoje a posypali koňským a králičím trusem. To se všichni nasmáli! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

S Jakubom Korberom som videl dva (jeho autorské) kraťasy, dohromady trvali tri minúty a zakaždým bol na nich tým najhorším, jeho herecký výkon. Tu je tomu inak. Najhorší je imitátor Wericha, ktorý mi to celé komplet zhnusil, aj keď objektívne to úplne zlé nie je. Stačí to? Nie. Nie, pretože spôsob ktorým sa pán Korber (herec) prezentuje, je skrátka strašne nesympatický. Na kritiku (na ktorú by ani reagovať nemal), reaguje v diskusii k tomuto filmu, slovami "Krátké filmy ze série Ekokomu s Tomášem Měcháčkem jsou točený na podporu dobrý věci a se vší úctou, navíc na profesionální techniku, o který se ti ani nezdálo, tak si strč svoje chytrý kecy do řitě." a to sa tentokrát mierni. Navyše si to sám opäťhviezdičkuje a jeho brat ho označí za "výborně rozespalého", šupne tam tiež plnú a nakoniec má ešte tu drzosť, zakončiť komentár vetou "Odpad dávají jen trapáci, co se nikdy na ničem významnějším nepodíleli!!" Otáznik, výkričník a za ním tri bodky ... ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Až na ten konec mě to až zas tak nepobavilo. Sice to Pan Měcháček pěkně zahrál, skoro jsem ho nepoznala, ale ani tak moc to Wericha nepřipomínalo, navíc s takových maňásků neidentifikovatelných zdrojů většinou mívám spíše strach, než pocit mile pohádkový, či dokonce úsměvný. Takže konec sice fajn, takový ironický a jasný, ale zbytek celkem průměr. Sice je hezký že si někdo umí dělat i trochu jinačí legraci, než jaká se tak často objevuje v autorských filmových počinech, ať už Českých nebo zahraničních. Takže něco dobré, něco špatné. ()

Zajímavosti (1)

  • Pyžamo, které má na sobě postava Jakuba Korbera, si vybral v obchodě sám představitel těsně před natáčením. (Korbitch)

Reklama

Reklama