Reklama

Reklama

Na divoké vlně

  • USA Chasing Mavericks (více)
Trailer 2

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

Kaka 

všechny recenze uživatele

I vlny mohou být o životě, ale pouze v případě, že vezme do ruky otřepaný příběhový mustr Curtis Hanson a nahází do něj pár obratně podaných myšlenek o životě a jeho radostech a strastech, v našláplém vizuálním zpracování, které doplňuje ultracharizmatický Butler, od kterého čekáte ledasco, jen ne to, že bude takhle pevný v kramflecích. Výtečná chemie na place ostatně nebyla žádná náhoda a fungovala po celou dobu. Finále je očekávatelné a samozřejmě podle vyhlášených hollywoodských šablon, takže to pak nemilosrdně zklouzává do průměru, ale při pozorném sledování si dotyčný recipient oblíbí paradoxně ty nejménně pompézní scény, které jsou autentické a skvěle zahrané (charakteristika rodinného zázemí, eseje, trénink, apod.). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pri športových filmoch sú schémy a klišé skôr nutnosťou, ako prekážkou. Napriek tomu a napriek tomu, že sa jedná o životopisnú snímku, všetky vzťahové línie pôsobili úplne zbytočne a nič moc príbehu o rozvinutí jedného talentu nepridali. Tréner supluje otca, matka slope ale v podstate nič z toho, nikam nevedúce konflikty s rovesníkmi. Každopádne príjemný letný film a ten brutálny prepad v kinách mi nedáva logiku. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ať mi už konečně někdo vysvětlí logiku uvažování hlavounů našich multikin. Já se začínám bát, aby to u nás za chvilku nebylo s návštěvou kina jako s lyžováním; zajezdit se tu sice dá, ale na pořádné hory musíme do ciziny. Kdo si tenhle upřímně opravdový film vyloženě nenašel, tomu ho spláchly divoké vlny současné bídy. Čtu tady několik výhrad k vystavění příběhu a napadá mě hned otázka, jestli jste takhle kritičtí i k vlastním životním zvratům? Pokud se někomu zdál vývoj postav nulový, můžu mu k tomu říct jen to, že plátno je taková ta veliká barevná věc vepředu. Ještě bych rád dodal dvě věci - Divokou vlnu si v klidu sjedou i ti, kteří neznají jiné prkno než žehlící, no a také to bylo historicky poprvé, co jsem v kině seděl s kulichem na hlavě... Omluva, že se porouchalo topení, je lichá, protože v litomyšlském kině nikdy žádné topení ani nebylo, takže rozbíjet se nemá co. ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Chystala som sa na film do kina, ale zmeškala som. Mrzelo ma to veľmi. Vynahradzujem si to oveľa neskôr a nechápem prečo až teraz. Chcem surfovať, okamžite, hneď, teraz! A čo môže viac značiť o kvalite, ak Vás film donúti chcieť to, čo tvorí jeho pointu? Zjazdiť svoju vlnu? Pre mňa najlepší Butlerov výkon, rola mu perfektne sadla a nechápem ako si po tomto mohol odskočiť k nadržaným mamičkám v Playing for keeps. Rozhodne by sa mal držať takýchto filmov :) Rambin výrazu na konci som trochu neverila, no Jonny Weston bol príjemný, verila som mu každé slovo. Najväčšie plus Mavericku je jednoduchosť. Žiadna prekombinovanosť, životné poučky ma neotravovali a strach aj so vzťahom medzi Butlerom a Westonom to film radí do pre mňa vysokého nadpriemeru. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím, že kdo má rád surfařinu, tak si přijde určitě na své, obzvlášť v té závěrečné části to vážně nemá chybu. Co se ale týká příběhu jako takového, který je sice podle skutečné události, tak moje emoce byly víc v pohotovosti pokud se jednalo o surfování, než o příběh samotný, takže někde bude chyba. I když připustím, že to je zřejmě ve mně, tak mohu jen konstatovat, že je mi to líto už kvůli samotnému Jayovi. Docela mě to zaskočilo vzhledem k poměrně dost zkušeným režisérům, od kterých bych očekávala daleko lepší zpracování. On je to velký kumšt natočit něco, co se skutečně stalo takovým způsobem, aby to diváka chytlo hned na první nadechnutí. Nicméně mezi surfaři je Jay Moriarty určitě velkou legendou, na kterou se nedá zapomenout a to je asi podstatné. Já jsem si jen při tomhle filmu nemohla nevzpomenout na Jacka Johnsona", zpěváka, který byl také profesionálním surfařem, ale jemu stačila k ukončení jeho kariéry jen taková nehoda, která mu vyrazila přední zuby. Já se mu vůbec nedivím, já bych se zachovala úplně stejně. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Snímek je natočen podle skutečné legendy surfu Jaye Moriartyho, který zemřel v pouhých 22 letech na Maledivách. (skinny)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporili viac ako 14 000 pracovných miest. (Laslo)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama