Reklama

Reklama

VOD (1)

Patnáctiletý Jay Moriarty zjistí, že legendární Mavericks, jedna z největších mořských vln na světě, skutečně existuje a nachází se jen kousek od jeho domova v Santa Cruz. Jeho snem je vlnu zdolat. Je ochotný tomu obětovat volný čas i školu. Po dlouhém přemlouvání přesvědčí místní legendu Rickyho Hestona, aby ho začal trénovat. Ten už po prvních hodinách výcviku pochopí, že v Jayovi je skrytý obrovský potenciál. Mezi Jayem a Rickym se postupně vytváří neobyčejné přátelství. Aby Jay dokázal pokořit Mavericks, musí nejdříve absolvovat tvrdou fyzickou i psychickou přípravu. Pak se může i on stát legendou pro další generace surfařů… (TV Nova)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (266)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $6,002,756Tržby Celosvetovo $8,300,821Tržby za predaj Blu-ray v USA $931,678Tržby za predaj DVD v USA $3,318,032║ poctivá dráma kde nechýbajú na záver aj emócie, Curtis Hanson to občas vie poriadne rozbaliť na divákov /80%/ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Věci se tu dějí tak nějak mimochodem (blondýna si najednou uvědomí, kdo je ten pravý), některé pasáže jsou nevysvětlené a přicházejí zčistajasna (proč Frosty hledá obtížně cestu k dceři, matčina mrtvice) a zase je to proložené přetlakem rodinných bolístek, které jsme už viděli mnohokrát – a lépe. Naštěstí tohle drama není jen další sportovní (v tomto případě surfařskou) limonádou, kterak jeden kudrnáč pokoří obří vlny považované za mýtus. Než k tomu však doklopýtáme, sledujeme, jak pomáhá matce, zachraňuje přátelství, balí holku a otlapkává se se svým mentorem, který ho původně trénovat vůbec nechtěl (ať tam máme i nějaký ten konflikt). Prostě tvůrci na to jdou naprosto osvědčenou cestou, ne vždy je to na škodu, nicméně je to předzvěst toho, že se k téhle látce málokterý divák bude chtít vrátit!! ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Překvapivě silný a lehce stravitelný mix sociálního (melo)dramatu a sportovního dobrodružství, v němž se tvůrcům podařilo velice šikovně a nenásilně smíchat sportovní výzvu s životní odpovědí. Poselství možná není dvakrát objevné, leč je naprosto pravdivé, přičemž je podánou zábavnou, srozumitelnou a velice příjemnou formou [čtyři pilíře ;-)]. Napínavý závěr je pak sladkou třešničkou na nečekaně chutném dortu! Butler & Weston jsou výborní! 8/10! ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Samotné surfovanie mi nikdy nič nevravelo a nikdy nič vravieť nebude. Nie som totiž vodný typ. Taký sneh a ľad ma fascinujú omnoho viac a aj preto mám rád zimné filmy, športy, počasie, obdobie. Ale koniec koncov tento film bol dobrý, nie len tá "športová časť" ale aj ten vzťah medzi Jayom a Frostym. Boli ako otec a syn. Možno sa Frosty v ňom tak trochu našiel a preto si ho obľúbil ... akurát škoda že Abigail Spencer nedostala viacej priestoru, dobre sa na ňu pozeralo ... Inak na jednej strane nechápem to riskovanie, či už surfovanie, horolezectvo, alebo parašutizmus atď ale na druhej strane obdivujem to, že riskujú život pre niekoľko minútové naplnenie sna ... prežiť život len tak nudno, to nie je ono / mal by som sa zamyslieť :D / ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: Mega vlny, oceán, surfy, vôľa prekonať sám seba, mentoring,.... športová dráma podľa skutočných udalostí, ktorá je plná vody a Gerarda Butlera, využíva okrem športového ducha a odhodlania ísť za svoje hranice aj pre tento žáner množstvo typického klišé. Vsádza na istotu a overené "hodnoty" a radí sa medzi ostatné štandardné športové filmové záležitosti. Záver plný skvelých záberov príjemne osvieži a zanechá fajn pocity. As for the rest, all I will say is... the ones who push the limits, discover the limits sometimes push back. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (9)

  • Gerard Butler během natáčení kaskadérského surfařského kousku téměř přišel o život. (Yardak)
  • Gerard Butler, se při natáčení snímku stal po poranění zad závislý na lécích proti bolesti. Ze závislosti se poté vyléčil. (skinny)
  • Gerard Butler musel během přípravy na roli zeštíhlet, aby jeho proporce odpovídaly postavě surfaře. Cvičil proto pravidelně jógu a měl zakázáno posilovat. (Ajka1)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama