Reklama

Reklama

Hvězdné tolary

(TV film)
  • Německo Die Sterntaler (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno jedenáctileté děvčátko jménem Mina, které bylo tak chudé, že kromě dobrého srdce a jednoho oblečení nemělo nic jiného. Ve vesnici, kde žila, však na tom nikdo nebyl o mnoho lépe. Žili tu totiž jen malé děti a staří lidé. Všechny ostatní, včetně rodičů malé Miny, totiž bezcitný král před čtyřmi lety odvlekl a od té doby je nutí k tvrdé službě u dvora. Jednoho dne se Mina rozhodne, že ho půjde požádat o milost pro svou maminku a tatínka, a také pro ostatní odvlečené rodiče. Staří vesničané jí dali na cestu dva tolary, jediné mince, které ve vesnici mají a s těmi se Mina vydá na cestu. Všude vidí jen bídu a strádání. Cestou narazí na prohnaného obchodníka Caspara, který drží v malé kleci strakatého pejska Flixe. Ze soucitu se Mina nechá přesvědčit, aby si s Casparem zahrála o psa karty. Když vyhraje bude pes její, když prohraje dá Casparovi své dva tolary. Určitě by nad mazaným kupcem nevyhrála, kdyby jí v poslední chvíli nepomohl svou nápovědou Flix. Malý pes totiž dokáže mluvit s dětmi, které mají čisté srdce. Doprovází pak Minu na její cestě na královský hrad, kde se jí skutečně podaří dostat až před krále a královnu. Ti nakonec souhlasí, že rodiče propustí, ovšem jen pokud je najde do západu slunce. Mina se plná naděje pustí do horlivého hledání, rodiče se jí však najít nedaří. Zoufalá tráví noc v lese poblíž hradu, když tu náhle začne hvězda nad její hlavou zářit a vzápětí se stane zázrak, díky němuž se dívčin sen konečně stane skutečností. (TV Nova)

(více)

Recenze (25)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Němci se celkem blejskli a jako že jsem u posledních českých pohádek nikdy nevydržel, tohle jsem s dcerkou dokoukal. A že to asi bylo dobrý ví nejlépe ona, protože ona doposud koukala jen na kreslené pohádky. Mně se líbila výprava i exteriéry a ani sami herci nebyli až tak otřesní jak u Němců bývá. Jen obdivuji krále, takhle po mně mrsknout předplatné daní tak nevím... ! Kat by ten den asi měl co dělat! Ale je to pohádka.... Tři tolary z noční oblohy. * * * ()

Lucbric 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka od bratří Grimmů. Herečka Meira Durand se pro roli skromné dívky, která je mimo jiné také laskavá, chytrá, odvážná, cílevědomá a plná lásky, přesně hodí. Miluji pohádky od bratří Grimmů, vždycky mi připomenou dětství a ráda se k nim vracím, i když jsem každým rokem starší a starší... ()

Reklama

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Německá série TV pohádek "Sechs auf einen Streich" se mi docela dost líbí, ale tato pohádka pro mě byla velice příjemným vánočním překvapením a dárkem - pro mě to byl objev roku 2011. Tuto pohádku bratří Grimmů jsem vůbec neznala a moc se mi líbila - především příběh, který je opravdu kouzelný a pohádkový, ale i jeho televizní zpracování (sympatičtí herci, nechyběl humor,...). Úžasná pohádka s velice pěkným poselstvím, kterou vřele doporučuji dětem i dospělým! zajímavé komentáře: Pepinec, Ygnor, Košoun ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Hvězdné tolary jsem náhodou shlédl v TV a tato německá pohádka se mi hodně zalíbila. A to navzdory tomu, že pohádky bratří Grimmů moc nemusím, jelikož jsou tak smutně skutečné, že je považuji spíše za jakési bakalářské příběhy středověku s kouzelnými prvky. A při pohádce se má našinec oprostit od reálného světa a ponořit se do sladkého příběhu s dobrým koncem. Nicméně Hvězdné tolary mne jaksi nepochopitelně natolik zaujaly, že jsem se rozhodl nepřepínat televizní program a shlédnout tuto hodinovou pohádku celou. Její hlavní hrdinkou bylo desetileté děvče z chudé tkalcovské vesnice, které král odvedl rodiče, aby mu tkaním spláceli dluh. Byli pryč už čtyři roky a stále se nevraceli, přičemž lidé ve vsi neměli pomalu co jíst a tak se jeden staršina rozhodl poslat posla k tomu oslovi královi. Tím poslem byla ona plavovlasá dívka, která se jen tak něčeho nezalekla, i ten důvtip jí byl shůry dán, stejně jako krása, dobrota a odvaha. A tak se vydala krajinou středověkého Německa do neznámých koutů království a cestou zažila mnoho dobrodružství i nebezpečenství. Během putování díky svému dobrému srdci pomohla mnoha lidem i jednomu psovi a mně se ten příběh moc líbil. Až jsem litoval, že nebyl delší, hodinka utekla jako voda v potoce. Hodně se mi líbily také staré domy a zimní kulisy, zejména starý mlýn. Ještě bych dodal, že jsem o takové pohádce nikdy neslyšel, o to více jsem byl mile překvapen. A tak ode mne Hvězdné tolary získávají tři tolarové hvězdičky ***. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud rozpolcen. Na jedné straně je mi smutno z toho, že zrovna Němci by nám, údajným králům pohádek, mohli v současné době kázat, na straně druhé cítím radost, že se v dnešní době najde čistokrevná pohádka, která pohladí mou dětskou duši. Někomu v ní možná schází akce, více postav, delší metráž, větší pompéznost, výpravnější zpracování... Víte, to kouzelné slůvko, které pohádku dělá pohádkou, je skromnost. A věřím tomu, že děti to ví a ocení. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama