Reklama

Reklama

TT3D: Closer to the Edge

Obsahy(1)

TT3D: Closer to the Edge je film o legendárním závodě Tourist Trophy na ostrově Isle of Man, který každoročně mění tento malý ostrov na ráj fanoušků silničních motocyklových závodů.
Závody se zde jezdí po uzavřených veřejných komunikacích, které jsou vždy obklopeny diváky ze všech koutů světa. Jezdci zde doslova létají rychlostí přes 300km/h. Jen málokterý ročník se obejde bez zranění nebo úmrtí nějakého jezdce. Jezdci si nebezpečí uvědomují, přesto se každý rok vracejí s odhodláním posunout hranice možností zase trochu dál a stát se "Králem hory". (Kinq)

(více)

Recenze (29)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

V roce 1932 startovaly v závodu Tourist Trophy na ostrově Man 3 závodní pětistovky Jawa. Nejlepší se sice umístila až na 14. místě, ale Jawa si svým výkonem získala publikum i britský tisk. Závodní speciály byly odvozené od sériového motocyklu Jawa 500 OHV, který měl výkon 18 koní a nejvyšší rychlost 100 km/h. V roce 1933 byl na uzavřeném úseku poblíž Pardubic na speciálně upraveném motocyklu překonán oficiální český rekord výkonem 179,5 km/h. [zdroj: WOHLMUTH, Jiří. Jawa 500. Praha, Grada Publishing, 2013]. V závodech se vždy pokoušely technické i lidské limity. Jenže tehdy to byla ještě sranda. Terénní závod "šestidenní" i silniční závody jako Tourist Trophy jezdily ty samé motocykly. Uklouznutí v zatáčce znamenalo spíš ošklivou odřeninu. Umíralo se ovšem už tehdy - mezi roky 1907-1939 zemřelo 21 závodníků. Jenže ty technické limity se od té doby každým rokem posouvají. Dnes mají sériové litrové supersporty výkon 200+ koní. Posouvají se i lidské limity? Ne, ty jsou stejné jako před 100 lety. Proto se v tomhle závodě pořád více a více umírá. Jen v roce 2005 zemřelo 9 závodníků, obvykle tu jsou 3 smrťáky ročně. Logicky se takového závodu účastní jen ti největší debilové a tento dokument zachycuje jejich soukromé životy. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanda motorek. A že se tam zabíjejí troubové, co neumí do pěti počítat, a dostanou ze sebe stěží jednoduchou větu, mě nijak netíží. I tak je ale hodně zajímavé, jak se vyjadřují ke smrti kamaráda. Ty úsměvy vůbec nejsou spojeny s jejich demencí nebo něčím podobným, ale s jejich stylem života. Užívat si život naplno s tím, že může kdykoliv skončit. Což je v týdnu konání TT vysoce pravděpodobné. ()

Reklama

Marys 

všechny recenze uživatele

Ako keby sa niekto rozhodol natočiť dokument o Ralley Poprad-Tatry. Neskutočne som pri tom zaspával, nechápal som vôbec to britské nadšenie, nerozumel som, o čom kto rozpráva, o čo vlastne kráča, rozhodol som sa vydržať z filmu čo najviac, no po takmer hodine som si povedal: "načo?" Absolútne mi tento film nesadol a budem si musieť dať pozor na hodnotenia dokumentárnych filmov o veciach, do ktorých sa veľmi nemontujem. ()

Dánek 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý dokument o motorkovém závodě na Isle of Man. Před filmem jsem o něm nikdy neslyšel, ale teď už vím že existuje. Většina dokumentu je rozhovory se samotnými jezdci, kteří se řítí obrovskými rychlostmi (200km/h+) po obyčejných cestičkách na Isle of Man. Podle mě to jsou normální blázni, mám asi svůj život moc rád abych dělal takovýhle píčoviny :). Dokumentu by prospělo malinko zkrátit, proto dávám 80% a doporučuju se podívat! ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Inside dokument o bláznech na motorkách, které někteří považují za posledlé svým hobby. Poskytuje to syrovost dokumentu a to mě baví. Co mě ale udivuje, je fakt, že film je prostě jen dobře sestříhán, ale neposkytuje skoro nic, krom záchvěvu se přidat, což ale po chvilce uvažování každý rozumný rád zavhrne jako hazard s něčím, co se nedává dvakrát. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama