Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herečka Hana Čížková (58 let) má za sebou role ve více než 40 filmech. Diváci ji asi znají hlavně z komediální role Sáry Kohnové z Troškových Kameňáků. Její život byl velmi dramatický. Syn Honza se ve 14 letech vážně zranil. Měl nalomenou páteř a dlouho nemohl chodit. Jako zázrakem se jeho stav po několika měsících stabilizoval a prakticky vyléčil. Snad i tato hořká zkušenost byla impulsem, že Hana toužila po druhém dítěti. Marně. V té době začala uvažovat o adopci. Manžel, s nímž žila jinak ve velmi harmonickém manželství, přijetí někoho dalšího do rodiny tak nakloněný nebyl. Přesto Hana žádost o adopci podala. Velmi dlouho trvalo, než se jí podařilo získat do péče devítiletou Janu z dětského domova v Počernicích. Když byly vyřízeny všecky formality, stalo se něco, co nikoho ani v nejčernějším snu nenapadlo. Její muž Jan dostal infarkt. Bylo mu dvaapadesát let. Několik dní byl v bezvědomí a bojoval o život, ale nakonec zemřel. Janě se zhroutil svět. Syn Honza se sesypal snad ještě víc než ona. Nebyl schopný pokračovat ve studiu medicíny, potřeboval stejně jako ona pomoc psychiatra a léky. Kromě Honzy, který se musel začít starat o tátovu fotografickou firmu, tu byla ještě Janička. Hana šla do dětského domova oznámit, že si ji v této situaci vzít k sobě nemůže. Nevydržela ale chvíli, kdy se na ni plačící Jana podívala a šeptala: Přece mě tu nenecháš? Ještě ten den si Hana devítiletou Janičku odvezla domů. A to byla její záchrana. Najednou tu byl někdo nový bezbranný, kdo potřebuje její pomoc. Jana si u nich zvykla rychle, dělala jí radost, žádné problémy nebyly, až na to, že se neuměla sama učit a mít jistou disciplínu. To se časem prolomilo. Hana po dvou letech pocítila, že jejich rodině chybí silná mužská ruka. Hledala partnera a narazila na podvodníka, který ji okradl. Pak na muže zanevřela a byla odhodlaná zůstat sama. Objevil se však Jaromír, muž, se kterým se setkávala v parku, když oba hlídali své děti. Jaromír mezitím ovdověl. Dnes jsou už 5 let spolu, jejich děti se spřátelily a jezdí spolu na dovolenou a sportovat. Bolestné rány se částečně zacelily, ale Hana i Jaromír vědí, že své minulé partnery si nenahradí. Přesto po 10 letech od smrti manžela Jana opět Hana našla rovnováhu a chuť žít. Z dětí má obrovskou radost. Honza vystudoval novou školu mezinárodních vztahů, zdolal původní velké problémy s firmou, začíná se mu dařit. Jana se dostala na konzervatoř - obor zpěv. V rodině Fialů panuje láska, humor a laskavost, na tátu Hana s Honzou vzpomínají, ale dokážou se opět radovat ze života. Hana se snaží být opět tou nakažlivě energickou ženou. Vrásky, které jí za dobu bolesti přibyly, se nesnaží zakrývat. Bol přece k životu patří, obohacuje, otevírá nový pohled na svět a přikazuje činorodost. O tom se Hana Čížková stoprocentně přesvědčila. Průvodkyní jejím příběhem je herečka Jitka Asterová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

duklak2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hanka ukázala ohromnou sílu, když překonala smutek po smrti manžela a dokázala adoptovat malou dívku. No jo, ale zase na druhou stranu, smrt je součástí života, tak proč kua při smrti brečíme a při narození se smějeme?:) ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec docela zajímavá zpověď, první minuty jsem ale trnul nad násilně vtlačenou (ať už jsou jakkoliv dobré kamarádky) Asterovou, která se směje/dojímá na povel.. Člověk by holt neměl dávat na první dojem, asi nejen mně totiž byla Hana Čížková coby herečka vždy spíš proti srsti, jako matka/manželka/obyčejný člověk má leccos za sebou a hlavně to má v hlavě slušně srovnané. Místy dokonce i obdiv.. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna ze slabších Komnat. Ne snad příběhem (ten byl dokonce velmi silný a nadprůměrný, byť jsem tuto herečku znala jen velmi povrchně), ale svým zpracováním. Afektovaně rozesmátá Jitka Asterová a její styl "nejky" mi nesedí - přinejmenším ne v tomto typu pořadů. Její vševědoucnost a všudypřítomnost mě odrazuje, proto bych jako "moderátorku" této Třinácté komnaty viděla radši kohokoli jiného, kdo třeba nebude v životě paní Čížkové tak angažovaný, ale o to lépe o ní a její třináctce bude mluvit. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama