Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento film vypráví inspirující příběh jedné ženy, která se stala jednou z nejvlivnějších spisovatelek na světě. Sledujte její začátky, coby skromné holčičky s obrovskou fantazií, později podivínské puberťačky, nevyjímaje hlubokou bolest, kterou zažila, když ztratila svou matku, až po zrození fenoménu Harryho Pottera, když jí bylo jen něco přes dvacet. Příběh také vypráví o bouřlivém prvním manželství Rowlingové, jak se stala matkou a následném rozvodu, který ji přivedl až na společenské dno. Musela vyžít ze státní podpory a vyrovnat se s tím, že jeden vydavatel za druhým odmítal vydat její román … A nakonec fenomén jménem Harry Potter, který se stal světovým bestsellerem. Zajistil JK Rowlingové zasloužené místo v literární i kulturní historii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

kareen 

všechny recenze uživatele

Já jsem životní příběh tvůrkyně nejslavnějšího kouzelníka současnosti nijak zvlášť neznala, snad jen kromě nejprofláklejší informace, jak se z chudé matky na pracáku vypracovala na jednu z nejbohatších žen Anglie. Takže nemohu ani posoudit, do jaké míry je film co se týče podrobností vyčerpávající, ale je mi jasné, že tak úhledně a idylicky se to i přes všechny naznačené problémy určitě neudálo a skutečná J.K.R. není až tak hezká a nepůsobí na mě zas tak sympaticky jako její postava tady, ale čert to vem, je to poutavé, emotivní, dobře se na to kouká a pro všechny znalce knih nebo filmů je tam plno asociací na slavnou ságu, kdy se nám i malá Joanina inspirace náhle zhmotní v nějakou známou situaci v knize, navíc je to podbarveno hudbou, ne nepodobnou z Harryho Pottera. A když nakonec došlo na to, jakou nefalšovanou radost měla Rowlingová z prvního vydání knihy o níž pochybovala, že vůbec vyjde, moc jsem jí to přála, konec konců jsem nad ní i nad těmi dalšími strávila jeden čas kouzelné i napínavé chvíle a osobně Harryho považuji, bez ohledu na to, že je to psané pro děti, za nejlepší literární thriller dneška. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Film ktorý má v sebe silné emócie ajkeď je rutinérsky natočený. Sedela by sem veľkolepejšia výprava pod dohľadom skúseného režiséra, no chápem že sa nachádzame v TV produkcii. Tým pádom ide o silný nadpriemer, inšpiratívny a ako stvorený na relax. V rýchlosti ma ani nenapadne veľa filmov ktoré sú takto jednoduché a zároveň krásne. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti nedávno viděné "Temple Grandinové" daleko méně zajímavý životopisný snímek o ženě, jejíž finanční situaci a možná i život, zachránila kniha o malém kouzelníkovi jménem Harry Potter. Film zpracovává těžký životní příběh, který by se mohl stát každé druhé ženě (smrt matky, problémy ve škole, zpackané manželství, finanční krize) s tím, že v tomto případě vše skončí královským happy endem. Milovníky knižní nebo i filmové předlohy "Harryho Pottera" možná pobaví řada narážek na vznik jejich oblíbeného hrdiny, ale mě přišlo, že všechny tyto indicie jsou do filmu vloženy vyloženě násilně a ruku na srdce, J. K. Rowlingová mi nepřijde natolik zajímavá, aby o ní musel být natočen film. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Na to, že ide o Tv film je to nesmierne príjemné, srdcervúce i čarovné. Nie som stúpenec Harry Pottera ( knihy som nečítal...z filmov som videl dokopy tak dva a pol...Kameň mudrcov ma síce očaril, ale ďalšie pokračovanie nie), ale po dosledovaní snímku o J.K. Rowlingovej minimálne k jednej knihe siahnem....či dostane druhú šancu i filmové prevedenie....netuším. ***/**** ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, že Džej Kej neměla na na růžích ustláno, ale být v její kůži, nevím, jestli bych měla tolik odhodlání, kolik ona. S malým dítětem vyžít za 69Ł týdně, snít o psaní, ale tak dlouho ten sen oddalovat.. Líbí se mi nesmírně její příběhy a přeju jí úspěch, podle mě si ho plně zaslouží, protože vytrvala a probudila fantazii ve spoustě lidí, nejen dětí. V příběhu o ní sice není tolik zmínek o Harrym, kolik by člověk čekal, ale je tam krásně vykreslen vztah spisovatel - agent - vydavatel, filozofie nakladatelství o tom, že v dětských knihách neleží peníze a že jen ti, kteří si knihu opravdu přečtou, pochopí, že to není "jen" dětská kniha... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno