Reklama

Reklama

German, The

Krátkometrážní / Akční
Irsko, 2008, 10 min

Režie:

Nick Ryan

Scénář:

Nick Ryan

Kamera:

Robbie Ryan

Hudba:

Brian Crosby

Obsahy(1)

Kdesi nad Anglií během bitvy o Británii napadne letka Spitfirů formaci nepřátelských bombardérů. Ty však mají stíhací krytí a piloti Luftwaffe se ve svých Me 109 ihned vrhnou na stíhačky RAF. Na nebi se tak rozhoří mnohé souboje. Při jednom z nich přijde pilot Spitfiru (Toby Kebbell) o svého parťáka a pln vzteku se pustí za Messerschmittem, který poškodí. Ten klouzavým letem s chvostem kouře směřuje k zemi a jeho pilot  (Christian Brassington) hledá vhodnou louku pro nouzové přistání. Angličan sice už nemá v křídlech náboje, je však pevně rozhodnut Němce sundat z oblohy za každou cenu... (Big Bear)

(více)

Recenze (7)

Helo 

všechny recenze uživatele

Efekty na úrovni, myšlenka také. Snad jediná výtka je onen podivný manévr při srážce těch dvou letadel. Už vidím pilota, jak se úmyslně srazí s téměř sestřeleným nepřítelem. Ale budiž. ()

Reklama

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jako krátkometrážní filmeček a hodně z hodnocení dělá úcta k tvůrci, že to celé zvládl otrikovat sám. Parádní a s příjemné poučným závěrem. ()

Bobek27 

všechny recenze uživatele

Příběhově a trikově se mi to moc líbilo. Jediné co mi tam vadilo bylo přistání pilota v klidu při vývrtce. Ale budiž. Jinak krásnej kraťas. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama