Reklama

Reklama

Miss Veselá

všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko / Dánsko, 2011, 26 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Snímek nahlíží český fenomén soutěží krásy očima mladé dívky, která se účastní soutěže Miss High School. Během soutěže se snaží přesvědčit sebe sama, že je jiná než ostatní dívky, na konci se pak zamýšlí nad tím, zda do tohoto světa vůbec patří. Simona poprvé v životě opouští svou rodnou vísku v jižních Čechách a vydává se do průmyslového města na severu, kde chce zkusit štěstí v soutěži krásy Miss High School. Zde se však setkává s bizarním způsobem seberealizace, velkým množstvím soutěží a povrchním přístupem, na který není zvyklá. Během soutěže se snaží přesvědčit sebe sama, že je jiná než ostatní dívky - jistá část této zkušenosti ji však přiměla, aby svět českých soutěží krásy prozatím neopouštěla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Uff, vážně v Česku existuje více než 40 soutěží krásy, kterých se každoročně zúčastní přes 8000 dívek? (informace v úvodních titulcích). A snad každou navíc moderuje Jan Čenský - fascinující, jak si druhořadý herec princovských rolí založil na stará kolena živnost na těchhle estrádách, kde se holky předvádí na pódiu jak kusy masa. Dokument je zajímavým nahlédnutím do zákulisí tohoto bizarního světa, ale skutečně jen nahlédnutím - třeba k takové mrazivé výpovědi Bláhovcova filmu Show! má ještě daleko. Jako celek to ale vůbec není špatné, hlavní hrdinka je sympatické děvče, a nakonec z toho ani nevychází jako taková kráva, jak mělo být zřejmě úmyslem, a díky stravitelné stopáži to celkem uteče - za vidění to určitě stálo. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Hezká soutěž a vyvrcholení v Havířově. Já znám jen každoroční Miss Agro s koncerty na České zemědělské univerzitě v Praze - Suchdole, která má sedm fakult. Na vyhlášení bývají tisíce lidí. Zde se mě vítězka nezdála nejhezčí, ale asi hodnotili slovní projev. Dnes po deseti letech to jsou v meřítkách modelingu důchodkyně že. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka dokumentu je velice sympatická a moc hezká slečna. Jakou má ale dokument vypovídající hodnotu? Připomínalo mi to spíše "talentovou soutěž" u táboráku, než cokoli, do čeho musí člověk investovat větší kus ze sebe. O tom to asi je - nemusí. V čem vlastně spočívají soutěže krásy obecně? Opravdu je nutné aby dívka prokázala nějaký charakter nebo je důležitější aby naopak žádný neměla? Nemyslím, že nám dokument poodhalil skutečné fungování v zákulisí soutěží Miss - byla to spíše taková hra na královnu krásy, kdy většina dívek úplně zapomene, že se toho kdy účastnila, druhá polovina se bude snažit vyklestit si cestičku objížděním těchto pochybných soutěží po ČR až se možná jednou dostane do castingu na největší modelingovou soutěž, kde možná konečně otevře oči a zjistí, že to rozhodně není úděl, díky kterému je schopna cokoli (kromě sebe) změnit. ()

Reklama

Reklama