Reklama

Reklama

Putování s dinosaury - Pátrání po Tyrannosaurovi

(TV film)
  • Velká Británie Science of Big Al, The (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Velká Británie, 2000, 30 min

Tyrannosaurus vzbuzuje respekt už svým jménem. Byl největším zástupcem masožravých dinosaurů známých jako teropodi. Byl to ohromný dravec pohybující se na dvou masivních tříprstých nohách (které se svojí stavbou podobaly ptákům), se silným ocasem, velkou lebkou a v poměru k obrovskému tělu nápadně drobnými předními končetinami. Jeho hlavní zbraní byla tlama s čelistmi dlouhými 120 centimetrů, kterou dokázal rozevřít jeden metr. Zahnutými pilovitými zuby, které byly delší než mužská dlaň, dokázal prokousnout tělní dutinu své kořisti předtím, než začal trhat maso. Tyrannosaurus neuměl žvýkat, potravu hltal v celku. Dokázal do sebe hodit sousto o sedmdesáti kilogramech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších trapasů českých distributorů vůbec. Za tohle podporování dinosauřího mýtu a klišé o tom, jak každý velký teropodní dinosaurus musí být tyrannosaurs, měl někdo dostat křeslo, ale vsadím se , že mu to prošlo. Korunku tomu nasazuje oficiální text distributora. O tom, co to způsobilo, je možné vidět i na některých zdejších uživatelích, kteří nic neřešili a tuto hloupost přejali. To je jako by byl dokument o Napoleonovi a já v textu distributora psal o životě Hitlera. Dokument samotný je samozřejmě velmi zajímavý, narozdíl od klasického Putování s dinosaury, se mnohem více soustředí na stránku informativní a humornou a funguje zejména ve spojení s krátkou nástavbou Putování s dinosaury jménem Balada o Allosaurovi, která je vůbec nejlepší epizodou této minisérie. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Pátrání po Tyranosaurovi, který je ve skutečnosti Alosaur.... To je... Co?! Taky už chybí jenom vichr z hor a jmelí. Ale i při přehlédnutí téhle prasárny je tohle jeden z těch slabších dílů ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

V tomto speciálu Putování s dinosaury se dozvíte podrobnosti o tom, jak došli vědci k informacím, podle nichž dokázali sestavit stručný životopis tyrannosaura, kterého pojmenovali Velký Al (viz Balada o Alosaurovi). ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Doplněk Balady o Alosaurovi. Český název je prazvláštní a zcela scestný. Tedy pokud to není míněno jako nějaká metafora, či obecné určení. Vědci nadšeně a zaníceně hovoří o svých objevech a přesvědčivě dokládají svá tvrzení a teze. Nadšenecky, zasvěceně, odborně se spoustou domněnek. Ale alespoň je to sympatické a vhodné při zpopularizování vědy a bádání o pradávné minulosti naší Země. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je omyl. Chtěl bych znát to prase co dokument o alosaurovi přeložilo tak, jak přeložilo. A ten OFICIÁLNÍ text je úplně mimo.... Dokument za to ale nemůže. Doplňek Balady o alosaurovi, kde je vše o jeho nálezu, zkoumání, způsobu života... Dnešní věda skutečně dokáže všechno. Veselý a humorný dokument, ve kterém Al holduje sportu a zaplněný vyprávěním vědců. V rámci Putování trochu slabší, ale mě se to velkolepé zkoumání dinosaura líbilo. Zajímavý pohled do vědy. 85%. ()

h0n24 

všechny recenze uživatele

Fascinuje mě, jak se za deset let filmová (počítačová) animace změnila. Ušla mílové kroky! Tehdy jsem technologiím ve filmu tleskal, dneska modely dinosaurů vypadají otřesně. Chtělo by to remake... ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokumentární doslov k Baladě o Alosaurovi. 65% Tentokrát česká distribuce zmršila už i samotný název. - Nejde o žádného Tyrannosaura! ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Tyrannosaurus je samozřejmě veliká celebrita mezi dinosaury na našich obrazovkách, takže se nedivím, že tvůrci cyklu Putování s dinosaury udělali jeden díl zaměřený jen na něj. ()

paddy35 

všechny recenze uživatele

Tyrannosaurovi? Tak za tohle by měl někdo dostat okamžitý vyhazov. Dokument o velkém Alovi, což byl oblíbený Allosaurus, který ani nebyl nikterak podobný obrovitému Tyrannosaurovi. Pak se můžeme divit, že jsou lidi zmatení a nerozeznají díky chybnému názvu pak jeden druh od druhého. ()

Reklama

Reklama