Reklama

Reklama

Grizzly zabiják

  • USA Into the Grizzly Maze (více)
Trailer

James Marsden, Thomas Jane, Piper Perabová a Billy Bob Thornton se představí v akcí nabitém dobrodružství, které se odehrává v aljašské divočině. Když začne v místním městečku řádit nelítostný medvěd grizzly, šerif se vydá do lesa hledat svou manželku ekoložku. Místo ní zde však narazí na svého bratra, bývalého zločince, se kterým si už dávno nemá co říct. Oba se brzy ocitnou na útěku před obrovským medvědím zabijákem. Z lovce se stává lovná zvěř v tomto thrilleru o síle přírody a pachu krve, který zvedne diváky ze židlí. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (287)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Snad první půl tuny vážící medvěd, který chodí po špičkách. Jinak si snad ani nejde vysvětlit to, jak rychle a hlavně potichu se dokáže přiblížit k oběti, aniž by něco tušila. Nebudu vám patlat med kolem huby; na nějakou mysteriózní (nedejbože strašidelnou) auru kolem zvířecího zabijáka se tu bohužel nehraje. Lesem se šourající chlupáč Bart se totiž objevuje ve více záběrech, než Robin Hood Thornton se svým bílým ořem. Nekecám! Útoků je celkem dost, škoda jen, že většina se odehraje za bílého dne. Prales vybrán fajnově, bez té hnusně digitální mlhy by se však rozhodně obešel. Třeba bych ale neměl furt hledat chyby, spíš držet hubu, a být rád za každou zvířecí stopu z „nature amoku“. Na vyšší hodnocení jít přesto nemůžu, kecal bych sám sobě. (60%) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Potenciál a snad i ambice na medvědí ČELISTI tu byly, ale i přes snaživý scénář, silné obsazení a solidní obrazovou a zvukovou stránku se ani jedno nepodařilo naplnit a zůstalo u vypulírovaného béčka. Scenárista sice zaplétá postavy do vztahové sítě mnohem zajímavější, než na co jsme u béčkových hororů zvyklí, plus vybavuje hlavního hrdinu tajemnou minulostí, ale cítil jsem k nim to samé co k těm ze zmíněných videoslátanin - všechny mi byly ukradené a polovině jsem přál smrt. A staří harcovníci Thornton a Glenn vyfasovali buď medvěda démonizující figurky, na jejichž naplnění jim stačilo jen 10 procent jejich charizmatu (Thornton) nebo neměli vůbec co hrát (Glenn). To hlavní hvězda - medvěd - má celý film plné tlapy práce a pravidelně si ho užíváme, přičemž působí maximálně přesvědčivě (pokud vedle živého medvěda úřadoval i někdo v medvědím kostýmu nebo triky, nepoznal jsem to), ale jeho útoky by se mi víc líbily zabírané ve frajersky dlouhých celcích, než v rychle nasekaných detailech. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mnou dlouho předlouho vyhlížený natural survival očakávání naplnil, ale i když se jedná o suverénně nejlepší žánrovku za poslední roky, rozhodně není bez chyb. Kdo bude chtít, velmi snadno ho odpálí na klasických neduzích, kterým vévodí klišoidně-dementní scénář. Jenže…komu je co po hloubce myšlenky, když jde jen a pouze o hloubku šlicu, kterým vám Méďá Béďa prodlouží za pomoci drápu prdel až mezi lopatky? Já nad tím zavírám oko, stejně jako nad digital madness, do kterého se tvůrci v závěru pustili, protože i když jsme kvalitou a důvtipem scénáře úplně jinde, podobnou obludu jsme tady od The Edge neměli, takže Grizzly má ode mě 75% a zmíněného Hopkinse tímto zvedám na plnej. Spokojenost. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Překrásná krajina a celkem ucházející hororová odbočka od duchařin a found footage žánrů, které si podmanily několik posledních let. Hodně to připomíná animal horory na přelomu tisíciletí, kterých tehdy vznikalo mnohem víc, ať už šlo o tygra zabijáka, vlky zabijáky, hady zabijáky, včely zabijáky atd. atd. Ačkoli film má svoji atmosféru a medvídek se celkem povedl (vypadal vícekrát živý než digitální), tak film obsahuje nespočet trapných scén, otřesný scénář a herecké výkony děsivější než samotný grizzly. Billy Bob Thornton katastrofální. Víc jak 50% z toho fakt nevymáčknu. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Krásna i drsná nedotknutá príroda.Macko bol impozantný a naozaj pri jeho nasranej tvári mi stali všetky chlpy na ľavej polke riti ale vážne išiel z neho strach.Len jedno bolo viac než divné,že poltónový macko sa pri budúcej obeti zjavil bez varovania(žiadne šuchotanie ani dupot jeho ťažkej váhy)naskytá sa otázka je to medveď baletka,medveď veverička alebo scenár je tak nastavený aby tu bola efektnosť vrážd a logika sa išla modliť do kostola a asi mala veľa hriechov,bola tam dosť dlho.Ale tento krát mi to nevadilo,lebo film mal dvoch silných ťahúňov-majestátneho a veľmi krvilačného maca a silno ponuré prostredie,ktoré je stvorené pre atmosféru a tuto nebolo inač.A ešte jednu výhodu som zabudol a to známych a veľmi dobre hrajúcich hercov.Tento krát medveď figuroval na zozname najčastejšie hrajúcich hercov a to je len dobre,svedčilo mu to a ja by som mu za ten bezchybný výkon dal oscara. Som vážne spokojný!!!!!!!!!!!! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • O projekt prejavil záujem aj Adrien Brody, ktorý ho chcel produkovať a zahrať si aj jednu z hlavných úloh. Dokonca sa stretol aj s Gerardom Butlerom, aby ho získal do úlohy brata. Neskôr o projekt stratil záujem. (beso74)

Související novinky

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

Výpravě v doubravě lidožravý grizzly ukáže se...

23.01.2012

Souboj civilizovaného člověka s divokou přírodou je vděčný námět. Je fajn, když se občas přehází pořadí v potravním řetězci. Byli jsme toho svědky v dnes už klasickém dobrodružství Na ostří nože, se… (více)

Reklama

Reklama