Reklama

Reklama

Uvnitř odlehlé, přísně tajné laboratoře pracuje skupina vědců na experimentu, který by mohl znamenat další krok v evoluci člověka. Když ale předmět experimentu – uměle vytvořený "člověk" (Anya Taylor-Joy) – spustí řetězec děsivých událostí, vědci se musí rozhodnout, jestli je význam objevu takový, aby převážil i nebezpečí s ním spojená. (Bontonfilm)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (227)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure jak kráva. Řemeslně vyloženě nadstandardně realizované béčko s až zbytečně dobrým hereckým obsazením. To by pak člověk čekal - a rovněž díky velmi dobře střiženému traileru - něco ambicióznějšího, anebo aspoň seriózního. No, ambiciózní ani seriózní Morgan opravdu není (ačkoli se obávám, že si tvůrci občas myslí, že je), ale já na to přistoupil a bavil jsem se tedy obstojně, až jsem se tomu sám divil. Bonusem je pak nejdebilnější parta vědců, co kdy běhala po filmovém plátně (zpětně doceníte Promethea!), a až směšně zbytečný - byť pravda, zároveň nečekaný - závěrečný twist. Kdyby byl každý špatný film takhle dobrý, bylo by na světě krásně. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Tolik promrhaného hereckého potenciálu, kvůli nepovedené napodobenině Ex-machiny. Morgan se snaží vypadat jako chytré sci-fi, ale je spíš naivně hloupým pokusem, který sice hezky vypadá, ale k čemu hezké auto, když v něm není motor. Hned ze začátku je nám odhalena zápletka celého filmu a poté následuje dlouhé představování postav, kterých je zaprvé zbytečně moc a za druhé se nikdo z nich nechová jako rozumný člověk natož vědec. Což se u některých postav dá pochopit, protože lidmi nejsou, ale u zbytku je to do očí bijící ukázka plochosti postav, kdy každá z nich je ve filmu pouze z jednoho daného účelu a to je vše. Žádné hlubší budování charakteru postav nečekejte. Tři čtvrtě filmu je tak o vědeckých kecech o ničem a strašení s Morgan, která tím, že jí nasadí kapucu a přetřou bílým primalexem opravdu strach, který má nevyvolává. Proč se jen Anna-Taylor Joy nechala uvrtat do tak hloupé role? Finalé filmu je pak něco extra, ale v tom špatném slova smyslu. Akční scény vypadají jako by si všichni při natáčení trošku přihnuli, protože s uhlazeným obrazem filmu, který nám byl do té doby představován naprosto nekoresponduje. Konečný zvrat a odhalení je nejlacinější pokus o wow efekt jaký jsem za delší dobu viděl. Působí to až jako by celý film sloužil pouze jako most k tomuhle finále, ale ten most je rozvyklaný a když už ho skoro přejdete tak se utrhne a ze shora na vás mává režisér Luke Scott se zdviženým prostředníčkem. Btw co se sakra stalo v Helsinkách? 40% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller o vytvořené mladé dívce, která za svou nevinností a inteligencí, skrývá smrtelně nebezpečného tvora, který musí být zničen. Než klasická vyvražďovačka se film snaží tvářit jako inteligentní podívaná a převážně v první půlce se mu to daří. Poté už přijde jen nezajímavá akce a nečekané vyvrcholení. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Myšlienka nebola zlá, stret človeka s "nečlovekom" či už niekde v budúcnosti alebo dystopickej spoločnosti, bol vždy pre mňa zaujímavý. No žiaľ tento snímok je v mnohých ohľadoch sterilný, nezáživný a nedotiahnutý. Vlastne ani jedna stránka či myšlienka tu nejak výrazne nevynikla a dohromady mi to dávalo iba takú obyčajnú šeď. Mohlo sa pritlačiť aspoň na tú hororovú stránku a pridať viac gore, aby to bolo aspoň divácky atraktívnejšie a konzumnejšie, no okrem jedného kúsanca tu nebolo zhola nič. Na druhú stranu ale aspoň po hereckej stránke to bolo celkom fajn. No niet divu, zišla sa tu celá plejáda známejších mien. 50/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z uměle vytvořených bytostí, které ruplo v šišce a rozhodla se zlikvidovat všechno kolem. Sice je to béčko námětem i zpracováním, ale může se pyšnit poměrně vymazleným vizuálem a víc než kvalitním castingem. Film se sice nevyvaruje hluchých míst, které se snažil Scott jr. vyplnit prázdnými dialogy, ale po většinu stopáže jsem se bavil a to se počítá. 65% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Ve finálním souboji Lee Weathers (Kate Mara) a Morgan (Anya Taylor-Joy) v lese spadnou obě protagonistky několikrát do jehličí. Navzdory tomu se však na modré košili Lee neobjeví ani jedna skvrna, či jiná nečistota. (Nathaniell)

Reklama

Reklama