Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pocit izolácie v horrorových snímkoch je stávka na istotu a prostredie austrálskeho vidieka dáva tvorcom neobmedzené možnosti - tak sakra prečo to nevie nik poriadne využiť? V podstate som celý film už videl niekde inde - pozliepaný zo scén iných žánrových odrôd. Naozaj nič originálne, každá scéna takmer prvoplánovo vykonštruovaná, miestami nejaká tá gore-scéna sa podarila a možno akurát psychopatický záporák Mick Taylor mi trošku nahnal strach, jeho chrapľavý hlas a buranské vystupovanie bolo naozaj ikonické. Ale inak nič, čo by stálo za zmienku, či za zapamätanie. 50%. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Pokračování nebo remake, možná to vyjde na stejno. Není snad ani třeba zdůrazňovat, že svým způsobem jde o samoúčelnou podívanou, v níž samozřejmě následují mnohočetné akce brutality. K tomu nepříliš složitý příběh. Jediným kladem je snad dobrý herecký výkon psychopata s démonickým úsměvem, který je hlavním tahounem celé té hrůzostrašné historie. Nehodlám se rochnit v podrobnostech a rovnou říkám, že se mi to nijak zvlášť nelíbilo. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl hroznej, pak se to ale naštěstí chytlo, dostalo to takový černohumorný thrillerovský nádech, což byl určitě krok správným směrem. Má to určitě slabší místa, ale najdou se i výborný scénky a hlášky, který stojí opravdu za to (klokani wtf). A závěrečná sekvence s netradiční konfrontací mezi dvěma hlavními protagonisty taky hodně potěšila. 75% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Oproti průměrné jedničce,kde se žačne něco dít až na konci je Wolf Creek 2 nadupaná hororová jízda od začátku až do konce.John Jarratt jako Mick Taylor je zpátky.A má kurevsky lepší formu než kdy jindy.Takže nás čeká pořádná porce hlášek,řezničiny a psychoteroru.Ach jo.Kdyby tak byly všechny pokračování lepší než jejich předchůdciTenhle film je jednou ze světlých vyjímek.Austrálie se mi vždycky líbila.Ale teď už vím,že jestli se tam někdy dostanu tak nikdy nebudu stopovat. Sorráč SKIPPY. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kupodivu docela paráda. Původní Wolf Creek si skoro nepamatuju, váže se mi k němu jen takový matný, zamlžený dojem průměrné, řadové exploitační žánrovky, ale explicitnímu srovnání se raději vyhnu, protože jak říkám - je to jen dojem. No Wolf Creek 2 se zuby nehty drží v mantinelech zvoleného žánru, nikam nepřesahuje ... ale to, co dělá, dělá moc dobře. Vlastně se jedná o takový průřez australským hixploitation / ozploitation, kdy film spíš než uceleným příběhem disponuje několika odlišnými sekvencemi, které od sebe navzájem oddělují jiné lokace či dokonce postavy., přičemž spojovníkem je záporná postava vraždícího hláškujícího burana. A tak jsme svědky nočního přepadení stanu, noční honičky v buši, silniční honičky, přepadení domu a tak dále, a tak dále. Něco jako ozploitation v kostce, i ty kengury dostanou co proto (i když Zapadákov v tomto ohledu jasně vede). Vzhledem k nestřídmé stopáži to má, zvlášť v závěru, až překvapivý tah na branku, solidní tempo a nadhled. Spokojenost. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Když Paula (Ryan Corr) pronásledují v jeho džípu, ohlédne se a nekontrolovatelně se směje, protože si myslí, že Mickovi (John Jarratt) unikl, dokud mu nepraskne pneumatika. To je velmi podobné scéně z filmu Wolf Creek (2005), kdy si Kristy (Kestie Morassi) myslí, že Mickovi utekla, a nekontrolovatelně se směje – dokud jí neprostřelí pneumatiku. (Johnny.ARN)
  • Když Mick (John Jarratt) na začátku filmu zastřelí policistu, přední i zadní okno policejního auta jsou po střelbě neporušená. To samozřejmě není možné. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se původně měla objevit zmínka o Mickově (John Jarratt) minulosti, která by objasnila jeho vývoj v psychopata. Ovšem nakonec to ze scénáře vypadlo. Později se jeho minulost objevila v seriálu Vlčí zátoka z roku 2016. (ČSFD)

Reklama

Reklama