Reklama

Reklama

Wolf Creek 2

  • Austrálie Wolf Creek 2 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Vrah z australského vnitrozemí Mick Taylor se po čase vrací sužovat další skupinu nic netušících turistů. Skutečná hrůza začíná ve chvíli, kdy se páreček zamilovaných baťůžkářů vydává do kaňonu Wolf Creek, kde je nucen strávit noc ve stanu. Během dovolené v australském vnitrozemí navštíví trojice baťůžkářů - Rutger, Katarina a Paul - legendární kráter Wolf Creek. Jejich sen o dobrodružství se však promění v děsivou noční můru poté, co natrefí na jednoho z místních, který je postrachem všech turistů: nechvalně proslulého Micka Taylora. Zatímco se před ním partička snaží uprchnout, Mick na ni pořádá nervy drásající hon napříč nehostinnou australskou pustinou. Nakonec přežije jediný - Paul. Toho Mick zatáhne do svého doupěte, kde mu dá naplno pocítit svou krutost. Pokud má mít v zoufalém boji o přežití, z něhož předtím ještě nikdo nevyvázl živý, Paul alespoň nějakou naději, bude muset zapojit všechnu svou vynalézavost, aby přelstil muže, který se za vraždící zrůdou skrývá, a proměnit se ve stejně bezcitné monstrum. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Uplynula už docela dlouhá doba, co Greg McLean rozvířil vody hororového žánru svou celovečerní prvotinou Wolf Creek a hned si tento australský kousek získal velkou řadu příznivců. Mezi nimi i mou maličkost. Do té doby jsem neměl moc zkušeností s protinožci, ale Mick Taylor všechno změnil. Krokodýl Dundee pro něj není žádnou konkurencí a jediné co oba spojuje je jejich pěkný nůž a suchý humor. S láskou k přírodě je to už trochu na štíru a o zvířatech se už raději bavit nebudeme vůbec. Hláška „Soráč, Skippy“ mluví za vše. McLean však nechtěl jen bohapustě kopírovat jedničku a tak dal hlavnímu záporákovi více prostoru a především navýšil počet možných obětí. Divák si tak musí rychle přivyknout, že tentokrát to nebude jen o „mučení“ nebohých turistů (což možná někteří přivítají s nevolí), ale že Mick Taylor dá naplno pocítit svou krutost všem, kdo mu byť jen na okamžik zkříží cestu. Na rozdíl od jedničky se začátek nevleče a atmosféra tak velmi rychle začne nabírat příjemné grády. Musím sice trochu tvůrce pokárat za až moc viditelné digitální efekty, ale zas na druhou stranu se tu objeví celá škála solidních hlášek a nezapomenutelných scén. Krutosti a morbidnímu apetitu našeho zabijáka nelze vyčíst vůbec nic. Jediné co mi trochu nesedlo, bylo to vrahovo doupě a zbytečně zdlouhavý finish. Proč to vlastně tak celé dopadlo? Je mi to popravdě jedno, ale hlavně že snad bude trojka. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že po horde žánrových sračiek poteší aj ochranársky dozor nad digi kangaroo-omg likvidačkou, ak to prospeje žánrovému osvieteniu, alebo možno ani ee.Kým v jednotke ((ľúbila sa viac) bolo to ne1žnačné gradovanie (ne)origi OK finišu, Jarrat sa v tom svojom druhom prípade síce nezbavil svojho sexappeal úškrnu, no v tejto horem/nadol účasti sa filmovo pokúša infiltrovať do ligy, kde spoluhráči majú hrubší kabát a tučnejsiu batožinu. Agresívnosť nepopierateľná no pre fandov len ďalsie očakávanie prídavku. Aj Salva sa pokúša rozkrídliť svojho Jeepera no už 2ka si musela hľadal divákov. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Uf !! ten původní jsem neviděl a popravdě, když jsem se na tohle vrhal, nečekal jsem ani ve snu, že to bude takovej masakr !!! Překvapení jako prase. Klokani pod koly kamionu ?, řezaní hlav, končetin, penisu, upalování za živa, rozmrdaná hlava a spousty dalšího ... no prostě lahůůdka. A to vše v takovým stylu !! - Jarratt je hovado jako blázen. Na tohle se kouknu určitě ještě víckrát. Plný počet bez debat. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po Micku Dundeem tu máme dalšího Australana, který by rád svou vlastní sérii. Mick Taylor si pro sebe krade celý film a očividně si to nehorázně užívá. A divák s ním. Tohle pokračování je totiž ve všech aspektech překvapivě lepší! Drsný Australan k smrti nenávidí policajty, turisty loví s mnohem větší chutí než minule a ještě u toho stíhá pronášet hlášky, za které by se nestyděl ani Joe Hallenbeck. Karty jsou rozdány, tudíž dvojka Wolf Creek může šlapat na plyn už od úvodní potyčky s policejní hlídkou, tempomat na stošedesáti držet přes skvěle natočenou silniční honičku a krasojízdu finišovat v Mickově doupěti s tisícem mrtvol. Drsný, špinavý, brutální, ale i nesmírně zábavný ozploitation, v němž není nouze o prostřelené či uříznuté hlavy, uřezané prsty nebo létající klokany (imho asi největší WTF scéna). Zkrátka MA-SA-KR! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl hroznej, pak se to ale naštěstí chytlo, dostalo to takový černohumorný thrillerovský nádech, což byl určitě krok správným směrem. Má to určitě slabší místa, ale najdou se i výborný scénky a hlášky, který stojí opravdu za to (klokani wtf). A závěrečná sekvence s netradiční konfrontací mezi dvěma hlavními protagonisty taky hodně potěšila. 75% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Když Paul (Ryan Corr) mluví se svou přítelkyní, spojení se začne zhoršovat, což ho donutí zavěsit a těsně předtím, než zavěsí, je slyšet Mickův (John Jarratt) smích. (Johnny.ARN)
  • V úvodní scéně se dvěma policisty je u dálnice vidět částečně zchátralý billboard s nápisem: „Golden Fleece.“ Golden Fleece je skutečný název několika australských společností. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu se původně měla objevit zmínka o Mickově (John Jarratt) minulosti, která by objasnila jeho vývoj v psychopata. Ovšem nakonec to ze scénáře vypadlo. Později se jeho minulost objevila v seriálu Vlčí zátoka z roku 2016. (ČSFD)

Reklama

Reklama