Reklama

Reklama

Battle Force

  • Slovensko Bojová jednotka
Trailer

To najhoršie ešte len príde.
Elitnú bojovú jednotku vyslali na tamer beznádejnú misiu. Jej vojaci, zatlačení do pasce a v obkľúčení, majú iba jedinú možnosť úniku – zamieriť, vypáliť a veriť, že aspoň niektorí z nich prežijú.
Vo víre zúriacej druhej svetovej vojny sa v roku 1942 sformuje prvá jednotka špeciálnych síl protinacistickej koalície Spojencov, ktorú povolajú na tajnú záchrannú misiu. Vojaci jednotky sú trénovaní na rôzne podmienky boja, nechýba ani zoskok z lietadla či lezenie po skalných stenách. No takú hrôzu, aká ich prekvapí v skutočnom boji, nikto nečakal. Na každom rohu na nich útočia nacisti schovaní v bunkroch bombardovaných miest. Hrdinovia misie však statočne bojujú s nepriateľom a hlavne s časom, aby stihli odovzdať dôležitú správu Spojencom na Sicílii. Zahnaní do pasce a v obkľúčení im ostáva iba jediná možnosť - na ceste úniku vypáliť čo najviac guliek do nepriateľa a veriť, že aspoň niektorí z nich prežijú. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Válečný nezávislý snímek si opět skromně pohrávající s myšlenkou námětu slavného filmu „Tucet špinavců“ (1967) a použit je i nějaký ten drobek od Tarantina, tedy ze snímku „Hanebný parchanti“ (2009). Asi se mělo jednat o něco jako válečný grindhouse, ale i přes nízký rozpočet výsledek vypadá až moc uhlazeně. Může to být ledasco. Válečný grindhouse ale určitě ne. Příběh je předvídatelný až hamba, ale s okem shovívavým je zase postavený dobře a v rámci obyčejné bohapustě nenáročné zábavy se dá s jistým odstupem přijmout. Takže na jedno shlédnutí dobrý, a poté zase jít o dům dál. ()

cartyci odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to bola riadna invázia.Myslel som že začiatok bol najhorší omyl! Celý film sa niesol v tomto zlom svetle.Herecké výkony stáli za starú belu.Dej nudný myslel som si,že ak je toto vojnový film, tak bude neočakávané, dej bude gradovať a nebudem pri tom hlavne zaspávať.Pár scén sa podarilo ale bola to len slabá náplasť. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No... čekal jsem, že to bude špatné a bylo to špatné. Souhlasím s MartinezZem. Námět není nijak originální, v předvečer operace Husky (vylodění spojeneckých jednotek na Sicílii) padne průzkumná jednotka do zajetí Němcům. Těm velí sradovní (nechtěně) důstojník Klaus. Působil jako karikatura a hodně mi připomínal pohlaváry z Iron Sky... Němec je navíc drsný, notuje si operu a zajatým americkým důstojníkům, kteří nechtějí vypovídat co dělají v Itálii trhá zuby!! Hlavní borec Scott Martin, který zná důležité informace k vylodění mlčí jak hrob. Spojenci jsou nervózní, že by zacvrdlikal a tak pošlou rescue team z těch nejlepších co maj. Speciální americko-kanadskou jednotku FSSF. Hoši připlují na gumáku a hned po vylodění se zapojí do bitky partyzánů s Němčoury. Postupně se probojují až k vězněnému kapitánovi a zachrání ho... jenže - a to nebudu spoilerovat, jeden z mužů v jednotce je zrádce... Uff napínavé co? Herecké výkony jsou opravdu mizerné, ale přiznám se, že pár záběrů bylo docela podařených. Celkem solidní mi přišly i odletující kulky od zdí či zásahy střel do hrudí mužů vždy provázené efektními krvavými chlístanci. Uniformy jakž takž ušly, výbava také (až na vysílačku). U Němců jsem si ale často všiml, že již jednou zasažený voják za chvilku zase běhá někde jinde a bojuje... Chování FSSF bylo opravdu neuvěřitelné. Pokud team bojoval, tak povětšinou výhradně v chumlu na otevřeném prostranství. Přesuny taktéž naprosto bez krytí. Prostě vejlet v zástupu na louce... Stačila by jediná dávka z MG42 a bylo by po jednotce... No a to jejich zapojování do každého boje, který potkají... Speciální jednotka by o sobě nedala vědět. Střelba znamená prozrazení a to special forces nepotřebuje. Zato filmoví hrdinové potkat cestou pouť, tak si koupí lístky na labutě.. Ve filmu se hustě střílí ze sapíků všech možných druhů od thomsonů po MP40. Problém je, že hoši skoro nenabíjeli a ty desítky minut střelby by je asi stály bedny munice...V jednom záběru rozstřílí na blízko německé důstojníky až jim krev teče po bundách a helmách, za chvilku si to štrádují dál otevřeným terénem a uniformy, obličeje, zkrátka vše bez jediné skvrnky či kapky krve.... Na základně US jednotek nám tvůrci asi nechtěně předvedli několik náklaďáků M54, které se vyráběly až v padesátých létech... Na závěr mně také pobavilo jak invazní letectvo poznalo zlé Němce od hodných Amíků na pláži. Nácky pokropilo kulometem, ale hrdiny nechalo v klidu a to i v okamžicích, kdy další a další vlny animovaných Mustangů přelétaly pláž... --- Abych to shrnul. Mělo to jistý potenciál. Kamera místy nebyla až tak špatná, pár bojových scén ušlo (např. poslední dvě nožové). I vybrané lokace docela zapadaly do příběhu. Jako home video dobrý ale..... to tu nehodnotím. Dávám hvězdu za snahu. * ()

MartinezZ odpad!

všechny recenze uživatele

Už úvodní sekundy dávají znát, že jde o levný film. Kameraman neměl, chudák, ani stativ a tak nedokázal udržet kameru. Následující minuty boje (to umístění je náhodou dobrý nápad) zase ukazuje, že nebylo ani na to, sehnat si dobové zbraně a nechat si herce zastřílet na střelnici, aby věděli, jak se to drží a že to kope. Být jejich velícím, tak je za to na místě rovnou zastřelím (Ti nejlepší byli vybráni...). Na výpravu také nebylo moc prostředků (většina prostředí) a zřejmě po část filmu chyběl i zvukař. Scénárista těch válečných filmů možná hodně nakoukal, ale např. drobnosti, jako nelízt po přestřelce na volné prostranství a klábosit nebo nechodit po naprosto holé planině tak, abych byl vidět na kilometry daleko, to by asi spolu s okolím nevyzněly ty skvostné dialogy, tak nečekané a originální. To maskování Itala v čistoskvoucí bílé košili je taky skvělý nápad. Herci nehrají. Nejsou to totiž herci. Ona si vůbec zřejmě parta kamarádů, co rádi koukají na filmy z WWII řeklo, že mají nápad a prostředky (naivní představa) a tak že si něco dokáží zfilmovat taky. Ano, povedlo se jim to a jako homevideo je to hodně nadprůměrné a věřím, že jejich rodiny, když si to pouští na nějaké garden party, se pobaví a budou na ně pyšné. Nicméně pro ty, kdo aktéry osobně neznají, to není vtipné ani zajímavé, jako spíš k pláči a nudné. V takovýchto případech mi přijde skutečně neuvěřitelné, co všechno se dokáže prodrat do jakkoliv titěrné veřejné DVD distribuce - už jen za to si film zaslouží malé bezvýznamné plus. Jenže tady hodnotíme hvězdičkami a plusy tu nemají pražádnou hodnotu ;) ~~~ PS: Před koncem jsem začal uvažovat, že bych přeci jen tu jednu * udělil, za snahu. Ale konec filmu dokázal tuhle hloupou myšlenku rychle zapudit. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama