Reklama

Reklama

Vím, kam mířím

(festivalový název)
  • Velká Británie I Know Where I'm Going
Dokumentární / Krátkometrážní
Velká Británie, 2009, 29 min

Režie:

Ben Rivers

Obsahy(1)

Zánik lidstva je daleko, ale možná přece jen blíže, než bychom si mohli myslet – přinejmenším v kontextu historie planety Země. Sugestivní výprava do zapadlých koutů britských ostrovů vznáší otázky o naší budoucnosti a alternativních způsobech existence, jakož i jejím naplnění. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (2)

hanakonochi 

všechny recenze uživatele

Or I Don't Know Where I'm Going. Na pokraji fikcie, dokumentu, či predpovedí? Pretína minulosť súčasnosť, alebo sa pretína s budúcnosťou? Kam smerujeme nám nezodpovie ani filozof, psychológ, či geológ. Kto sme a čím sme boli zistia až naši potomkovia v geologicky blízkej budúcnosti. Snáď sa im ešte podarí pozliepať fragmenty ľudských činností. "A mnohí prví budú poslednými a poslední prvými." (Mat 19,30) ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Film odměřený na jednu volně nacpanou dýmku. V jediném kmentáři se zde uvádí: "Kam smerujeme nám nezodpovie ani filozof, psychológ, či geológ." Ale ano, možná nám to nepoví tento film, ale všichni víme, kam jdeme. Víme to už minimálně od Herekleita: "physis krypthesthai phileie - co se rodí, to zaniká". Zrodilo se lidstvo i naše země. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama