Reklama

Reklama

Tajemná huldra

  • Norsko Thale
všechny plakáty
Trailer

Uklízeči Leo a Elvis dávají do pořádku chatu v lese, kde zemřel starý muž a všude je spousta krve. V kůlně najdou vchod, který vede do ukrytých podzemních místností. V nich žije mladá tajemná dívka, která neumí mluvit, a jen si zpívá... Leo a Elvis pracují pro uklízecí firmu a jsou voláni i na místa, kde došlo k násilným činům. Tentokrát byli zavoláni do odlehlé chaty v lese, kde zemřel starý muž. Elvis při úklidu zvrací, neboť je na podlaze hodně krve. Leo s Elvisem mají za úkol vyklidit celou chatu a v kůlně najdou tajný vchod, kam se jdou podívat. V místnosti za vchodem najdou zásobu prošlých konzerv a v další místnosti jsou divné přístroje. Leo volá na firmu, aby se přijely na divný úkryt podívat, a Elvis zůstává v místnosti sám. Kromě přístrojů, kde z jednoho pouští nahrávku mužského hlasu, je zde i vana s bílou tekutinou, z níž vyskočí mladá nahá dívka, která vypadá, jako kdyby se právě vzbudila. Leo s Elvisem se snaží, při čekání na posily, s dívkou komunikovat, najdou jí oblečení, ale dívka je vyděšená a začne škrtit Elvise. Nakonec jej pustí, Elvis s ní zůstává, při čemž si pouští nahrávky muže, ze kterých se dozvídá, že dívku odvedl od nějaké skupiny. Muž jí něco odstranil a dozvídá se, že se dívka jmenuje Thale. Elvis se koukne do malé chladničky, neboť v nahrávce muž říká, že tam schoval odstraněnou část a uvidí tam zvířecí ocas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úklid chaty na samotě, kde zemřel za záhadných okolností muž (jeho tělo bylo po částech roztaháno do okolí), se promění v boj o život! Takhle by to vypadalo na pěkný horor, skutečnost je ale mnohem prostší. Elvis je kretén, jakého bys pohledal, a tak dělá vše obráceně, než mu řekne parťák Elvis, a navíc k tomu bleje, kudy chodí. Námětově dobré, provedení laciné. Tedy les je fajn, hudba velmi dobrá, tajemná bytost ujde, bytosti z lesa...ale jo. Chybí ovšem gore, přičemž šťavnatých mordů je tu spousta, i přes krátkou stopáž se některé scény dost táhnou a tajné komando moc profesionálně nevypadá, i když šanci by stejně neměli. Jako plus beru, že jsem si zjistil, kdo je ona huldra. Škoda, že se režisér nerozhodl, zda natočit atmosférickou temnotu, nebo řezničinu. Za snahu dvě dám... ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Když se řekne "ženská s vocasem", nemusí to hned zákonitě být travestita...Ve filmu je opravdu kvalitní atmosféra, především v částech, které se odehrávají uvnitř té chajdy. Ale tím to v podstatě všechno končí. Spousta nic neříkajících vět, které kolikrát nejsou ani dialogy, ale monology. Jediné, co se snad dá ještě vypíchnout je to, že herečka hrající huldru, je fakt neskutečně hot, což se naopak rozhodně nedá říci o těch stvořeních, které pobíhaly v lese - to bylo naopak hodně špatně zpracováno. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle jsem se předem nezajímal, o čem film je, a musím říct, že ani po skončení to nevím. A radši to ani nechcu vědět. Až budu chtít vidět ženskou s ocasem v hlavní roli, pustím mnohem lepší ujetinu Splice nebo zrovna shemale porno. :) Navíc se mi u toho podařilo usnout, takže 1* ze soucitu. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Co se námětu týká, tak je Thale vcelku originální film, bohužel mu ale podráží nohy samotné zpracování tématu. Situování děje do odlehlé chaty v lesích, která skrývá nejedno děsivé tajemství, bylo dobrou volbou, nicméně to poněkud zabíjí herci a později i vizuální ztvárnění hulder, které bylo jedním z nejvýraznějších technických nedostatků snímku (vedle závěrečných záběrů z lesa, které vypadaly až příliš televizně). Ve výsledku tak jde o film s viditelným potenciálem, který se ale v průběhu děje vytrácí, přičemž v závěru se Thale ocitá pod průměrem, což nezachrání ani ten typicky syrový skandinávský vizuál. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zdĺhavá nórska nuda o dvoch blbečkoch, ktorí vo vani objavia ochechulu s kravským chvostom, čo je podľa ich folklóru tzv. huldra a táto sa dokonca volá Thale. Hľadajú ju ale aj vojačikovia, ktorí im prídu búchať do dverí a ku koncu si pripravia aj umelé pištoľky. No keďže ide o rozprávočku, všetko dobre dopadne. Uff, mal som čo robiť aby som nezaspal, hoci to trvalo len niečo cez 70 minút. Prázdna nuda, ktorá sa spolieha, že termín nórsky folklór sa postará o celý príbeh, do ktorého iba hodia pár nesympatických postáv zahraných amatérskymi ochotníkmi a neskôr sa primieša niekoľko zúfalo nezaujímavých flashbackov do histórie vzniku kravského chvosta. Pochváliť môžem iba pekné prírodné zábery a monster look, ktorý je však vydarený iba z diaľky. Ináč to pre mňa bola nezaujímavá somarina s otravným spracovaním. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama