Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tragických prožitcích v minulosti se nejlepší kamarádky Jenna a Renee vypraví do chatky u jezera, aby se pobavily a odpočinuly si. Spolu s nimi jedou Michael a Ian. Slibně vypadající víkend se však změní v noční můru, neboť jsou uzamčeni v horké sauně. (LIVINGDEAD)

Recenze (35)

Okara 

všechny recenze uživatele

Začátek je neuvěřitelně natahovaný, dalo se to naprosto v pohodě zkrátit na třetinu a divák by ani nezaznamenal rozdíl. Mimochodem nevím, proč se snímek jmenuje 247°F, když se k této teplotě ani nepřiblíží, proto neočekávejte žádné velké horko. Potěšilo mě, že postavy uvažují logicky a jednají přiměřeně. S jejich hereckých výkonem to jde ale značně z kopce, chápu, že potřebovali nějaké hezounky, ale Copon hraje opravdu jak poleno. Atmosféra se bohužel naprosto vytrácí častými přechody scén mimo saunu, takže o nějaké napínavosti nemůže být bohužel ani řeč. Spoiler! Bylo mi dost líto, že se z toho nevyklubala nějaká pointa, třeba s Tylerem Manem, který na to vypadá. Takhle byl závěr značně fádně odfláknutý a ještě přežijí, zklamání. Konec spoileru! Škoda no, dalo se z toho vytřískat víc, když by se tvůrci sami trochu zapotili a kouřilo se jim z hlav. 40% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Teplota v sauně závratně stoupá. Tři mladí lidé uvěznění neštastnou náhodou v bitelně stavěném zařízení si ozdravnou kůru takhle rozhodně nepředstavovali. Místo toho bojují o holé životy na venkově kam zavítali za svým strýcem v domnění, že se pobaví. Pobavili se tak, že už si saunu nikdy v životě nedají. A rozhodně se při sledování tohoto filmu natočeného podle skutečných událostí nedoporučuje pít horký gruzínský čaj. Horko totiž bude i tak a teplota se vyšplhá až na 120°C! Čekal jsem od toho víc. Navzdory zapálené, ale spíše na vizuál orientované režii dvou debutujících tvůrců z gruzínské produkce se vesměs jednalo o thriller s nepříliš provařenou zápletkou, ale ze které se vytěžilo méně, než daný potenciál představoval. Nicméně jako protipol thrilleru Frozen to funguje obstojně. Tam představitelé mrzli a tady je jim velké horko. Klady: poměrně neotřelý námět vycházející ze skutečných událostí, Christina Ulloa v bikinách, solidní a neobroušený režijní styl, kamera navozující klaustrofobický pocit, tajemné prostředí chatky u jezera, druhá polovina filmu se tlačí do navození bezvýchodné psycho nálady. Zápory: z uzavřeného prostředí se dalo vytěžit mnohem víc, pomalý rozjezd, žádný vyloženě vrcholný moment, slabé vygradování příběhu, stagnující napětí, "suché" až téměř průměrné vyznění filmu. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic extra. Film je pro mě podprůměrný a to ze dvou důvodů. Postavy které tu hrajou jsou neuvěřitelně otravné do jedné. Chovaj se stupidně a neuvěřitelně mě iritovaly ty dvě pipky, věřím že měly schizofrenii protože jednu minutu se nesnášely a druhou se objímaly. Chlapy byly nesympatický hovada i když jeden z nich se aspoň snažil být rozumný. Mě už samotná idea přijde lehce úsměvná a ne zrovna filmu hodná. V sauně jsou postavy zamklý někde kolem 40 minuty a před tím je jenom nuda o čem? No přece o křičená. Ne že by se po uzamknutí v sauně(díky žebříku) zlepšilo. Abych ale jenom nehanil, některé scény jsou dostatečně napínavé, a film je i zručně natočen. Ale i tak film u mě nedosáhne ani průměru. Spíše těch 35-40%. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tento film je spíše thriller než horor, kdyby to už byl horor, tak si představuju polonahého vraha, který je obalený ručníkem, spocený jako prase a své oběti polívá vodou, ale to je vedlejší. Parta dětí chce pařit, ale předtím si zajdou nachytat zlato do sauny, ale stráví tam více času než předpokládali. Příběh je lehký a není těžké ho vstřebat, postavy sympatické a hrajou jak umí. Chování uřvané krávy mě docela dostalo, ale je přijatelné, protože kdo by zůstal v klídku, když jste zavření v troubě a pomalu se z vás stává barbecue ? Jedině tak obyvatel Severního pólu. 65% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Průměrné thrillerové představení, které těží především z netradičního (uzavřeného a malého) prostoru. Tento koncept, ať už se odehrává v jediné místnosti (Exam), v atomovým krytu (The Divide), výtahu (The Devil), na lanovce (Frozen) nebo třeba v rakvi (Buried), mě ve spojení s žánrem thriller a horor dokáže prakticky vždy zaujmout. To samé se dá říct o tomto filmu, který se v českém provedení bude zřejmě jmenovat 120°C. Klasický (primitivní) úvod je vystřídán hlavní zápletkou, která mě v jistým momentech velmi mile překvapila, následuje celkem slušný napětí, pár slabších momentů zvenčí a trocha toho divnýho chování, kterého je podle mě ještě docela únosná míra (některý podobný kousky jsou na tom o dost hůř a ono taky dost těžko soudit, jak by se člověk v takový situaci zachoval, když se do ní vlastně nikdy nedostal), a vše vyústí v konec, který teda nestojí za moc, ale těsně před koncem se tam zase najde úsek, který dokáže potěšit... Celkově vzato bych to v rámci žánru hodnotil pozitivně, existuje takový množství dementních hororů (thrillerů), že tenhle kousek si v těch lepších, minimálně průměrných vodách zaslouží být. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve městě Tbilisi. (Terva)
  • Scout Taylor-Compton a Tyler Mane se již setkali na plátně filmů Halloween (2007) a Halloween 2 (2009), kde ztvárnili role sourozenců Laurie Strode a Michaela Myerse. (korbitch22)

Reklama

Reklama