Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V odlehlé části australského vnitrozemí se vrací učitel piana do svého osamoceného domu. Najednou se před ním vynoří pět maskovaných útočníků, chytnou ho, svážou na židli a donutí ho spolykat celé balení prášků na spaní… Dokonalá vražda nepřipouští sebemenší chybu. Pět přátel touží po spravedlnosti a odplatě, a tak násilně přepadnou muže v jeho vlastním domě. Jejich plánem je spáchat dokonalou vraždu. Jsou přesvědčeni, že nikdo nebude zpochybňovat smrt oběti vlastní rukou, a tak předávkují muže pomocí prášků na spaní. Jenže jejich plán se zvrtne – pokus o vraždu selže a oběť bojuje o život. Následně jsou vzneseny otázky o skutečné povaze událostí, které vedly k nevyvedenému útoku. Jsou odhalena tajemství i lži a původně semknutá skupina útočníků se rozpadá, přičemž začnou pochybovat jeden o druhém. Pravda vyplouvá na povrch a jejich touha po spravedlnosti je zavede na místo, odkud není návratu… (HBO Europe)

(více)

Recenze (14)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně milionkrát protočené téma, které jsem viděl třeba u Hanekeho ve Funny Games nebo v americkém příběhu Posledního domu nalevo. Parta lidí agresivně vtrhne do baráku, protože má problém s jeho vlastníkem. Svážou ho s tím, že ho budou mučit. Tak se děje půlku filmu. Po chvíli se tahle parta rozkmotří a začnou řešit problémy mezi sebou. No a pak se nakonec všichni postřílí a příběh je u konce. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Excelentní záležitost!! Nemyslím si sice, že ostatní uživatelé budou hodnotit tak vysoko jako já, ale tohle mě osobně prostě strašně sedlo. Na první pohled zcela obecně se jedná o thriller typu "zlí cizinci vnikli do domu a terorizují obyvatele". Každopádně to je jen zcela hrubé zařazení. Ve skutečnosti se jedná o perfektně natočený thriller, kde forma zpracování jasně dominuje (kamera, hudba, pomalejší vyprávění, oblečení postav, ... ). Už to zpracování je fakt pecka. No a potom děj je spíš takové drama, kde na začátku je jasný plán, který se sere víc a víc až ... Pro někoho to možná bude utahané, stopáž to ale nahrazuje. A za mě fakt SUPER, nádhera jen vizuálně a některý kamerový scény ... krása ... ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Banda nýmandů jde zabít učitele, který si údajně kdysi začal s jejich dcerou/sestrou/kamarádkou, jež spáchala sebevraždu kvůli svému dávnému poměru s ním - bylo jí v té době pouhopouhých šestnáct let. Takže parta má jasno, má plán na jeho zabití a ten se začne kazit... No teoreticky by z toho mohlo vzniknout solidní komorní drama, jenže hrdinové jsou ploší hezouni a hezounky a v partě vznikne víceméně jediný větší konflikt, který ještě k tomu působí dost nevěrohodně (prostě jeden člen změní z minuty na minutu názor). Čekal bych, že tam na sebe bude ta parta štěkat, učitel se bude vykecávat (většinu filmu není umlčený)... Ale nic moc. Hážou jenom milionkrát omletý fráze... Například tady jeden takový dialog: "Je to moje vina!" "Ne, není." "Není to moje vina, že ne?" "Ne, není"....Se slzou v oku vzpomínám na Hard Candy nebo Smrt a dívku.... Samozřejmě to všechno graduje do finále se zvratem, u kterého by mně nevadila tolik předvídatelnost, jako spíš nelogičnost - Učitel měl spoustu a spoustu příležitostí jim ten zvrat říct a zachránit se tím. Dvě hvězdy dávám za solidní režii a fajn prostředí. (4/10) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Blame je psychologickým thrillerem/dramatem o pětici přátel, kteří se snaží vzít spravedlnost do vlastních rukou a pomstít tak smrt svojí kamarádky/sestry. Jenže jejich plán na spáchání dokonalé vraždy se začne hroutit jak domeček z karet. Což má za následek pochybnosti, hádky a konflikty(rozkol party). Že bych z toho byl nějak extra odvařenej to říct nemůžu. Myslím si, že obdobnejch a lepších filmů na podobný téma vzniklo víc. Tenhle to má u mě jenom za 2hvězdy. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Originální komentář jsem už zapomněla, tak se pokusím to nějak obkecat. Parta mladých nezkušených afektovaných lidí, co jednali bez rozmyslu a neřešili důsledky, natož vinu, jelikož je hnala velká síla jménem POMSTA. Učitel to má fakt těžké, s tím plně souhlasím, zvlášť muži jsou v zorném poli puberťaček, a mnohdy nemají na výběr. Jako v tomto případě, kde nad rozumem zvítězily afekt, zloba, zatemnělá mysl, nevyspání, smutek, zklamání a jiné negativní emoce. Bohužel doba středověkých praktik trestu je alespoň v civilizovaných krajích dávno pryč, takže není proč je litovat. Kdyby to s učitelem dopadlo tak, jak jsem stále doufala, klidně přidám hvězdu, protože formálně šlo o zdařilý kousek. Naštěstí si vina i trest nakonec přece jen našly správnou cestu. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivim tak rozdílnému hodnocení. On to je strašně zvláštní film a celý to bylo takoví divný. Já celou dobu čekal, že se ten děj nějak rozvine a začne se řešit "ta věc" a ono se neděje vůbec nic a ten konec je vážně na hovno. Nic jsem od filmu nečekal a nic jsem nedostal. Nudná kravina s primitivnim dějem, kde se vlastně skoro nic neděje. Těšil jsem se aspon na ten konec ale dostal jsem tu nejprimitivnější verzi. Nechápu jak se to může někomu líbit ale to je každýho věc. Za mě 30% ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Dost komorní a pravděpodobně levné, ale přesto velmi dobře odvedená práce ve většině směrech. Především pak herecky zvládnuté na jedničku a samotné postavy jsou rozličných povah, tudíž ani jedna nenudí. Téma pro mě velmi atraktivní, jelikož jsem doposud nic takového neviděl a udrželo mě to v pozoru. S čím mám ovšem největší problém je fakt, že ač je to hodně nepředvídatelné, tak mě to skoro vůbec nenapínalo a chyběla tomu větší dramatičnost. Každopádně i tak silnější tři hvězdy a o důvod víc, proč prozkoumat australskou tvorbu. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Zajímavý thriller. Na začátku parta mladých lidí, kteří mají ve všem jasno a ve vzájemné shodě konají to, o čem jsou přesvědčeni, že je to „spravedlnost“. Že v té sklenici vína, kterou si vzájemně nalili, někomu ještě něco plave a komu, to jsem poznal hned na začátku. Jen jsem netušil, co to přesně je a tak jsem byl zvědavý, kam se příběh posune dál. Jednota místa a děje, jenom osm postav (téměř divadelní rozložení), to mám většinou radši, než nějaké akční honičky a výbuchy. Jen ten konec mě trochu zamrzel, ačkoliv to dopadlo přesně v intencích příběhu. ()

medveed 

všechny recenze uživatele

Formálně pěkně natočené dílko s únosnou stopáží a neokoukanými herci. Počínání hlavních "hrdinů" filmu, kteří si myslí, že páchají dokonalý zločin a přitom dělají amatérské chyby na každém kroku, mnohdy irituje, ale v celkovém vyznění dodává filmu na autentičnosti. 55% ()

pájap 

všechny recenze uživatele

australští psi nechrání své páníčky...můžou je tahat po zemi a ubližovat jim a oni na to koukaj a poho...add2-ti mladí jsou absolutní parta loserů a amatérů.....sedativa pro děti...hmm...a mohl bych pokračovat...proč ho prostě nenečchali být když se to nepovedlo a on jim řekl jak to bylo ??nevypadal že by to někde řešil.........jojo..atdatd ()

milnov 

všechny recenze uživatele

2* tomu uplne zodpoveda a to iba za zaujimavy zaciatok. Potom dej upada do podpriemeru vratane "akoze" velkolepeho konca.. ()

Reklama

Reklama