Reklama

Reklama

Pozor, pane Veronese

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Dokumentární
Československo, 1968, 12 min

Obsahy(1)

Dokumentární kombinace s animací o jednom z nejvýznamnějších obrazů italského pozdně renesančního malíře Paola Caliariho, zvaného Veronese. (oficiální text distributora)

Recenze (2)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Znáte skeč Michalengelo a papež od Monty Pythonů? Papež si v něm pozve slavného malíře na kobereček a vytýká mu, že na jeho obrazu Poslední večeře páně by určitě neměly být ovocné dezerty, nemá tam co dělat ani ten klokan úplně vzadu, učedníků rozhodně nebylo osmadvacet, Kristus byl také jen jeden.... A tak dále. Tak tenhle skeč založili Pythoni na skutečné události, kterou velice dobře popisuje český animovaný drama-dokument Pozor, pane Veronese. Paolo "Veronese" Caliari v roce 1573 před inkvizicí obhajoval Poslední večeři, kterou vyzdobil opilými vojáky v německých uniformách, komedianty, zvířaty... Vážně zajímavé. http://www.youtube.com/watch?v=LGdZ37sp6Gg&feature=relmfu ()

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

spíše dokument. Tento snímek se mi až tak nelíbil, své poselství to má (dokumentární), nejedná se o typickou animaci, spíš hru s kamerou a práce s obrazy. To se mi ale moc nelíbilo. ()

Reklama

Reklama