Reklama

Reklama

Maniak

  • Francie Maniac (více)
Trailer 4

Film Maniak je Jackem Rozparovačem 21. století odehrávající se v současném Los Angeles. Maniak je novým zpracováním kultovního filmu, který je mnohými označován za nejlepší thriller všech dob - intimní, obrazově odvážný, psychologicky komplexní a hluboce děsivý výlet do noční můry vraha a jeho obětí. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (588)

misterz 

všechny recenze uživatele

No neviem. Mám zmiešané pocity. Nesporne ide o niečo originálne, kamera je vynikajúca. Všetko sa deje z pohľadu maniaka, čo je niečo nové. Dejovo je ale film veľmi slabučký. Týpek čo blúdi autom po uliciach a vraždí a skalpuje ženy ma moc neberie. Žiadne napätie, slabučká atmosféra. Koniec celkový dojem zachránil, ten stál za to, len škoda, že to prišlo až na koniec. Takže u mňa iba priemer. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K filmu "Maniak" (Maniac), ktorý v roku 2012 vznikol pod režisérskou taktovkou Francúza Francka Khalfouna, som sa dostal ako slepé kura k zrnu, úplnou náhodou. A tak len vďaka komentáru stáleho člena mojej top päťky obľúbených užívateľov, ktorý tu na čsfd vystupuje pod nickom SOLOM., som sa dozvedel, že tento titul je remakeom pôvodného rovnomenného amerického snímku, ktorý bol natočený v roku 1980. Ten som nevidel, ale s veľkou pravdepodobnosťou si ho v blízkej budúcnosti zoženiem. Som totiž hodne zvedavý, čo bolo predlohou tomuto psycho slasher horrorovému thrilleru, v ktorom sa vyziablý hobit Frodo dosť dobre vcítil do úlohy nového Jacka rozparovača vyčíňajúceho v Los Angeles. Aj keď som ho z počiatku tak trocha podceňoval, ku koncu sa z neho vykľul celkom obstojný psychopaticky úchylák, čo vie s lacnými kurvami poriadne zatočiť. "Maniak" je obstojný horrorový thriller, ktorý určite stojí aspoň za jedno pozretie. Má to takú akúsi surovú, nepríjemne psycho sexuálnu atmosféru. *** ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Celkom drsnota na kino. Hlavne prvá vražda. Zobral som na to dvoch kamošov, nevedeli do čoho idú (a horory nemusia) a jeden to aj poriadne ťažko znášal. Teda pre nehororových divákov to nie je, pretože je to aj slušné psycho. P2 bol myslím si znesitelnejší aj pre širšie publikum. Franck Khalfoun je späť. Dúfam že sa aj naďalej bude držať tohto žánru. Čajíčky ako Wrong Turn at Tahoe mu skrátka nesvedčia. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Dobře odvedená práce. Depresivní vizuál a především vynikající hudba (no kdo by nevzpomněl na Refna?) zajišťují čtvrtou hvězdu. Povedený moderní pohled na mé zamilované osmdesátky. Město a člověk. // S odstupem potvrzuji - zatím nejlepší soundtrack roku.// Tak jo, jeden z těch filmů, které s časem zrajou jako víno, takže po půl roce od kina a další projekci zvyšuju na 5*. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Oidipovský komplex 2.0 s Elijah Woodem, který perfektně zobrazuje toho typicky někodně vypadajícího (až roztomilého) masového vraha. POV je bezva, akorát je z toho o to víc psychicky a zároveň fyzicky špatně, což je ale nakonec vlastně dost supr. A celá ta podivná rozpolcenost, jestli znechuceně odvrátit pohled, nebo si užívat ten pocit koukání se na to zvěrstvo vlastníma očima, je prostě fascinující. P.S.: SOUNDTRACK!!! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu zazní píseň „Goodbye Horses“ od americké zpěvačky Q Lazzarus. Tato skladba se rovněž objevuje ve filmu Mlčení jehňátek (1991), což je další film, ve kterém vystupuje postava sériového vraha, který stahuje lidi z kůže a má problémy se svou matkou. (Zdroj: ČSFD)
  • Celé jméno hlavního hrdiny je Frank Zito (Elijah Wood). (Scelleton)
  • Figurína manažérky má iné vlasy, ako keď ju Frank (Elijah Wood) oskalpuje. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama