Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (577)

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Vynikající beach noir v duchu gamesy GTA: Vice City, o jehož zvláštní atmosféru se vedle režiséra postaraly ty nejlepší jména, jako je dvorní kameraman Gaspara Noého nebo dubstepová hvězda Skrillex. O Martinezovi ani nemluvě. Tady prostě člověk pochopí, co mají taoisté na mysli, když říkají, že měkké je silnější než tvrdé. Spring Breakers představuje mimo nádherného prázdninového dobrodružství hlavně ale celkem zajímavý komentář k tomu, co se tu odehrálo za posledních dvacet let. V podstatě platí, že tak jako je Project X Human Trafficem dnešní doby, který přemístěním party z klubu do soukromýho baráku říká cosi o privatizaci prostoru (všimli jste si asi čím dál častějšího oplocování panelových sídlišť), je Spring Breakers Trainspottingem dnešní doby, který popřením univerzálního plynutí ve prospěch permanentní fantasie říká obdobně cosi o privatizaci času (youtube/videoherní generace si své zážitky mixuje bez ohledu na okolí pár stisky tlačítka sama). Scéna, ve který James Franco přezpívává u piánka Everytime od Britney, je nejen nejsilnější scénou z filmu, ale i jasným kandidátem na desítky tisíc zhlédnutí na různých videoportálech. Kdysi jsem zažil něco podobnýho na Mácháči. Jen místo coveru od Britney jsme zmaštěný a zhulený tančili pod stejdží podivný kreace absolutně mimo rytmus a mimo rytmus taky tleskali. Tehdy jsem ještě nevěděl, co Franco: „Jestli kdy chodil po zemi anděl, je jím Britney Spears.“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to připomínalo atmosférou Drive. Nicméně, jedná se o typ flmu, který buď dokážete milovat jako neskutečně hluboký nebo se jen koukáte na sérii scének ve kterých účinkují sličné dívky, hraje zajímavá hudba a kameraman je borec s velkým B. Tohle nemusím vidět znovu. 40% PS: Franco zase tak extra dobrej nebyl. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vlastně se ani nedivím tomu rozporuplnému hodnocení. Po první minutě jsem si řkal ááááá kozy, bikiny, no sem s tím, ať maj moje oči taky nějakou tu radost ze života, po devatý minutě jsem si říkal, no tak to asi vypnu, po třicatý minutě jsem si říkal, aha to není špatný, abych si na konci filmu řek, tak tohle byl pětihvězdičkovej nářez. Přestože já a MTV generace jdem každý po naprosto odlišný cestě, tak tohle mě sežralo. Film ukazuje kam až vede lidská prázdnota. Sice to ukazuje zvláštním až hypnotyzujícím (kombinace hudby s obrazem ), ale ukazuje to s takovou vytrvalostí, že jsem tomuhle filmovýmu hypnotičnu propad. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdyby v sále foukal protivítr, mám z fleku angínu, protože moje slintající papula se zavřela až v momentě, kdy uvaděčka po filmu rozsvítila světla a při pohledu na mě řekla kolegyni "prosím tě, skoč pro kýbl, budeme muset setřít." Z čistě chlapského pohledu a pohledu odborníka na bikiny je tohle ta nejúžasnější věc, kterou kdy kdo vymyslel po pornu. Kdybych v tom ale začal hledat nějaký přesah, který by nesouvisel s podpásovkou pod mužský pas, a který by navíc dokázal přesáhnout území USA, už by to bylo horší... Takže tři hvězdy a hurá do galerie! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Korine - bard, hovorca a kritik MTV generácie 90-tych rokov úspešne podáva generačnú výpoveď mladých ľudí z USofA 21. storočia. Tie dialógy (meniace sa na monológy a späť, repetitívne a prázdne) - to sú úžasné a bohužiaľ pravdivé slogany tejto generácie... Veľmi zaujímavý film - aká je morálka dnešných "detí", ktoré sa nudia, chcú byť šťastné, no nevedia ako, hľadajú sa v drogách, bezduchej zábave, hlasnej hudbe, dobrodružstvách a neviazanom sexe - no nie sú schopné znášať následky. Plno skvelých scén. Telefonovanie s mamami mrazí. Scéna, ako predvádzajú Faith svoju lúpež na parkovisku pred reštauráciou je ešte desivejšia, ako samotná lúpež. Franco je coolovo slizký, totálny zmrd. Nečudujem sa Herzogovi, že má toho chlapca rád - nastavuje zrkadlo šialenstvu menom USA a robí to pestrofarebne, zadúšajúco a drzo. Čubky! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • Selena Gomez uviedla, že bolo pre ňu ťažké stvárniť rebelku Faith, dokonca jej museli ukázať, ako sa drží cigareta. (Cherry_Bomb)
  • James Franco uviedol, že sa natáčalo na reálnych miestach, kde sa schádzali zločinci a gangstri a tiež, že sa počas natáčania na tých miestach diali rôzne zlé veci. Uviedol tiež, že počas natáčania scény v biliardovej herni mala Vanessa Hudgens veľký strach. (Real Tom Hardy)
  • Ve filmu se objeví Rachel Korine, manželka režiséra Korineho, který film napsal i režíroval. (Rostiiik)

Reklama

Reklama