Reklama

Reklama

První pozice

(festivalový název)
  • Izrael First Position (více)
Trailer 2
Izrael / Francie / Japonsko / Kolumbie / USA, 2011, 94 min

Obsahy(1)

Pro snaživé tanečníky je balet světem drahým, exkluzivním, namáhavým a krátkým. Snímek zachycuje rok života šesti mladých tanečníků z celého světa v průběhu jejich přípravy na jednu z nejprestižnějších světových baletních soutěží - Youth America Grand Prix. Navzdory svým zraněním, nezdarům, předsudkům i chudobě je balet mladým tanečníkům inspirací. Jakmile se zvedne opona, stávají se inspirací pro ostatní oni sami. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (5)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokumentární snímek o mladých baletních tanečnících. O jejich vůli, trpělivosti a práci. Tento snímek dává divákům možnost nakouknout za oponu- na to co všechno se skrývá za tím, co máme možnost vidět na jevišti. Rozhodně doporučuji všem, kdo mají rádi klasický i moderní balet. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak se děti chtějí dostat na baletní školu a připravují se pěkně dlouho na to, aby uspěli. A pak stačí jedna jediná chyba a ono se to nepovede. Anebo naopak předvedete to, co umí a vyhraje. Na jednu stranu si říkám, jestli stojí za to se někdy až tak ničit, na druhou stranu ty děcka obdivuji. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Ackoliv nejsem zadnym velkym fanouskem baletu, ocenuji u techto lidi vuli, cilevedomost a neskutecne fyzicke i psychicke vypeti. Nahled do zivota sesti tanecniku je sice celkem zajimavy, dokument jako celek je ale jen prumerny. ()

Falco.araea 

všechny recenze uživatele

Baletní film, který je v mnohém ještě dramatičtější než Černá labuť, i když je to "jenom" dokument. Prostě film o obrovském odhodlání mladých lidí, kteří jsou pro balet ochotní obětovat téměř cokoli a očividně si to ještě vyloženě užívají. Jiným to možná tak nepřijde, ale balet je prostě můj největší zájem a už jenom pohled na ty krásné kostýmy, na tu techniku, to je vyloženě pohlazení po duši. A taky jsem celou dobu strašně fandila Miko a JJovi, protože oba dva byli prostě úžasní! ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama