Reklama

Reklama

The Adventures of Ichabod and Mr. Toad

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

11. celovečerní animovaný film ze studia Walta Disneyho. Rámec povídání v knihovně spojuje dvě části. První příběh je zpracováním knihy pro děti The Wind in the Willows z roku 1908, jejíž autorem je britský spisovatel Kenneth Grahame. Vypráví o nenapravitelném snílkovi a dobrodruhovi žabáku Toadovi, který jde z maléru do maléru a je pak na jeho přátelích jezevci Angusovi MacBadgerovi, vodní kryse Rattym a krtkovi Moleym, aby mu pomohli z nesnází. Vypořádat se s mazaným panem Winkym a jeho partou lasiček však bude tvrdší oříšek.
Druhý příběh je dramatizací povídky amerického spisovatele Washingtona Irvinga z roku 1820 The legend of Sleepy Hollow, ve filmu je však nazvaná Ichabod Crane podle hlavní postavy. Ichabod je milý člověk, učitel. Rád se dobře nají a už se rozhlíží, kam by se dobře přiženil. Ve vesnici Sleepy Hollow si vyhlídne Katrinu, hezkou dívku z dobré rodiny. Má však soka Broma Bonese, místního siláka a hrubiána. Na halloweenské zábavě si Brom všimne Ichabodovi pověrčivosti, a tak přítomným řekne legendu o Bezhlavém jezdci. Ichabodovi samozřejmě nažene pořádný strach. Čeká ho totiž cesta domů. Oba příběhy doprovází krátké písně zpívané Bingem Crosbym a sborem. (farfalla)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Další z hezkých starých Disneyovek. Mnohem více mě bavil první příběh Wind in the Willows - zábavnější, akčnější, vtipnější ... Ichaboad mě na druhou stranu trochu zklamal. Čekal jsem totiž animovanou půlhodinovou verzi Burtonovy Ospalé díry a místo toho dostal jen jakousi celkem vtipnou romanci, kde na můj vkus bylo přehnaně písniček, a k tomu bezhlavého jezdce asi v posledních pěti minutách. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Nesúhlasím s výrokom, že ide o jednu z najslabších klasických Disneyoviek - isteže, je to animák, ktorý sa skladá z dvoch "iba" polhodinových príbehov (pričom v druhom sa takmer nerozpráva), ale má niekoľko výhod - Bing Crosby je skvelý rozprávač, v časti o pánovi Toadovi je krásna animácia (čo sa týka postavičiek) a povedala by som - zábavný spád a v tej o Ichabodovi sú síce hrdinovia o niečo menej "pekní", ale pesničky sú veľmi chytľavé a takéto stvárnenie známej legendy by si fanúšik nemal nechať ujsť. ()

Reklama

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Konečně je to tady. Konečně skončí tato éra válečných a poválečných filmů. Tento snímek už je trochu lepší ale žádné veledílo. Animace je opět skvělá ale to nemusím říkat. Jednotlivé příběhy jsou velice zajímavé, mají celkem dobrý děj ale opět jsou ve filmu naprosto zbytečné části. Dál nevím co k tomu říct. 65% (3 hvězdy z 5). ()

farfalla 

všechny recenze uživatele

11. celovečerní animovaný film ze studia Walta Disneyho. Rámec povídání v knihovně spojuje dvě části. První příběh je zpracováním knihy pro děti ‘The Wind in the Willows’ z roku 1908, jejíž autorem je britský spisovatel Kenneth Grahame. Vypráví o nenapravitelném snílkovi a dobrodruhovi žabákovi Toadovi, který jde z maléru do maléru a pak je na jeho přátelích jezevci Angusovi MacBadgerovi, vodní kryse Rattym a krtkovi Moleym, aby mu pomáhali z nesnází. Vypořádat se s mazaným panem Winkym a jeho partou lasiček však bude tvrdší oříšek. (Terry Jones a jeho ex-kolegové si pohráli s ‘The Wind in the Willows’ v roce 1996.) Druhý příběh je dramatizací povídky amerického spisovatele Washingtona Irvinga z roku 1820 ‘The legend of Sleepy Hollow’, ve filmu je však nazvaná ‘Ichabod Crane’ podle hlavní postavy. Ichabod je milý člověk, učitel. Rád se dobře nají a už se rozhlíží, kam by se dobře přiženil. Ve vesnici Sleepy Hollow si vyhlídne Katrinu, hezkou dívku z dobré rodiny. Má však soka Broma Bonese, místního siláka a hrubiána. Na halloweenské zábavě si Brom všimne Ichabodovi pověrčivosti. A tak přítomným řekne legendu o Bezhlavém jezdci. Ichabodovi pořádně zamotá hlavu. Čeká ho totiž cesta domů. (V roce 1999 se ‘Sleepy Hollow’ ujal také Tim Burton.) Oba příběhy doprovází krátké písně zpívané Bingem Crosbym a sborem. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jde o jednu z nejslabsich pohadek od Disneyho co jsem videl, temer se v ni nemluvi a Bing Crosby coby vypravec toho moc nezachrani. Pribeh o Zabakovi se mi moc nelibil ale pribeh Ichaboda Cranea je ten co mne k tomuto dilku privedl. Jako obrovsky fanda filmu Sleepy hollow jsem s chuti sledoval co vse si Tim Burton z tohoto animaku vypujcil (Ichabodovo polomrtveho kone, zaby kvakajici Ichabodovo jmeno nebo letici horici dyni) a taky postavy z Ospale vsi jako Katrina a Baltus van Tasselovi. Vse ovsem ma uplne jinak pojaty pribeh. Nicmene animace je proste vytecna a pro mne jako fandu je to dalsi zarez na CSFD :-) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama