Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (372)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Her Sokol a spol. by měli zůstat u divadla, kde jim to možná vychází. Film ale jako celek naprosto propad, protože to není ani tak černá komedie jako prostě jen černá. Humorů tam sice taky několik je a ne že nepovedených, ale pak to zase nesedí k až přehnané černotě a vůbec ten děj nedává v celku smysl. Výtvor by tak odpovídal múze ve tvaru několika litrových flašek vodky na laciném pokoji zapomenutého hotelu v jakémsi prdelákově. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Chcel som pôvodne napísať iba slovo Nuda, ale asi by som to mal trošku obkecať. Takže obrovitá reklamná kampaň, pred aj počas vzniku (na čsfd minimálne spamovanie diskusií, niekým pravdepodobne z PR), pamätám aj súťaž so žiadosťou o spolufinancovanie, atď, atď .... spôsobili minimálne skepsu, aj v človeku čo k domácej tvorbe nie je až tak kritický. Ako ja. Tešil som sa aj na Donšajniho ako nového Menzla a nebral v úvahu čiernu farbu. Až som sa presvedčil. Krásno samozrejme nie je na kameňákovej úrovni, skôr taký Řehořek, čo má námet na hodinu filmu a chce mať celovečerák, ktorý by mal úspech aj v zahraničí. Ale to sa asi nestane, pretože je tam furt tá hodina navyše a tá by chcela baviť. Nevyšlo to. Možno nabudúce, ak nato ovšem budú peniaze a nervy. Snáď ani ne. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrné hodnocení není za divadelní skeče, kterými nás O.Sokol bavil už na gymplu, ani za dramaturgicky nepříliš zvládnutou krimizápletku, nýbrž za to sépiové tónování, díky němuž zobrazil své rodiště jako v bezčasí uvízlé město duchů. Je pochopitelné, že místní maloměšťáci "s křivou hubou" mu tenhle pohled neodpustili. A gay figura majitele pohřební služby je bezděčný fór na druhou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

černo černá komedie,která mi styem o který se snaží hodně připomněla Sklapni a zastřel mě.Narozdíl od tohoto kousku mě ale Krásno velmi slušně pobavilo a i když svojí bizarností neosloví každého,dokáže nabídnout řadu vtipných momentů a hlášek,které mají kultovní potenciál.Záporem pak budíž skoro dvou hodinová délka,která připsívá k tomu,že děj není tak hutný jak by u podobných filmů měl být.Po lehčím krácení by mohl být výsledný dojem ještě lepší...70% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Kdepak, tohle mi nesedlo, Sokol je arogantní pako a tímhle filmem to opět a zase potvrdil. Skoro dvouhodinová stopáž je vražedná, film má pár světlých míst (čti hlášek), ale jinak je prostě... český a to nemyslím zrovna dvakrát jako kompliment. Jedna hvězda za hudbu mouchy Muchowa, druhá za tu ránu do Sokolovi držky :-)) Hodila by se ještě třetí za skvělého Matáska a Rodena, ale fakt ne, nende to... (Zmínka o jihlavácích pobavila, konečně je ten náš zapadákov taky trochu slavnej :-P :-). ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Ondřej Sokol v zájmu zajištění prostředků na film rozběhl kampaň, při které prodával suvenýry jako trička a hrníčky. (vyfuk)
  • Matka Martina Fingera (Michal) trpěla maniodepresivitou a v polovině devadesátých let spáchala sebevraždu, když ji našli utopenou ve vodní nádrži Krásné u Šumperka. „Po přečtení první verze (scénáře) jsem si uvědomil, že to jsou věci, které jsem v sobě dlouho neřešil, v mysli jsem je nevyhledával. Ale řekl jsem si, že to má být první impulz, jak se s tím vyrovnat,“ řekl v době vzniku filmu Krásno Martin Finger. (klukluka)
  • Až po natočení filmu tvůrci zjistili, že ředitel pohřebního ústavu v Šumperku má stejnou sexuální orientaci jako smyšlená Rodenova postava. (GE3)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama