Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam a Michal, kamarádi z dětství, se po dvaceti letech vracejí do Šumperka, do města, odkud „utekli", ale kde stále žije jejich minulost. Michalova matka je mrtvá několik let, Michalův otec umírá v den jejich příjezdu. Přesto chtějí přijít na kloub tomu, zda byl otec opravdu zapleten do smrti matky, kterou našli utopenou v jezeru Krásno, a jakou roli v tom hrála jeho nová žena. Dvojice se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou a tím roztočí spirálu nezadržitelných katastrof... A to vše s nádechem jakési černé komedie, neboť film je plný absurdních situací (jak například najít na malém městě nájemného vraha?), osobních tragédií (situace podobná té, kterou ve filmu ztvárňuje devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam, se skutečně stala) či vtipných momentů ze života (ano, ve filmu opravdu uvidíte polonahého Ondřeje Sokola). (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (372)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Vystihl to Gilmour93. Jeden z mála komentářů, který srovnává srovnatelné a není tupě zaměřen jen na Partičku. Kdybych tenhle komentář četla dříve, tak na film zajdu i do kina. Vidět McDonaghův humor na plátně je v českých vodách osvěžující a docela nečekané. Čím to je, že Jedna ruka netleská má takový ohlas a Krásno sklízí jen negativní komentáře? Možná to je rozvleklostí a spletitostí civilních příběhů, které někdo bere za nudu a jiný si je neskutečně užívá. Rozhodně je tu méně prvoplánového humoru. Dle některých to působilo jako improvizace, dle mého to vypovídá o tom, jak nestrojené dialogy dokáží scénáristé napsat. Bylo to mírně rozvleklejší, ale sebemenší hloupé příběhy (auto v kině, "sbližování" Adama s dcerou Monikou, ...) vyústily v absurdní závěr všech událostí. Vše nebylo dokonalé, a retrospekce bylo málo, ale ta co byla použita, dokázala mnoho. Velmi dobré 3* plus jedna za odvahu. Už po prvních 5 minutách mi bylo jasné, proč tohle nikdo nepochopí. Ti, co by to mohli ocenit se vyhýbají českým filmům a dle komentářů je zbytek diváků ze škatulky, ti co šli na toho borce z Partičky, aby se hezky pobavili. Je to velká škoda, doufám, že ohlasy sponzory neodradí, protože Sokol/Finger/Vydra se zdají být dobrou scénáristickou partou. Škoda jen, že celé dílo nebylo kompaktnější. Snad příště. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Lehce černého humoru nikdy neuškodí, je pravda, že dost vtipů tu bylo zazděno, ale neměl jsem s Krásnem nějaký větší problém. Ty dvě hodiny mě nenudilo, vše poměrně odsýpalo a bavil jsem se. Ondru Sokola mám rád a myslím si, že odvedl průměrně slušnou práci, která má odpustitelné chyby. Jediné, co mě mrzí, že mi přišlo, že přes komediálnost filmu tu byla hloubka, které se však nikde nedostalo vyznění. Je ale dost možné, že hlubokost filmu tu filmaři nechtěli a viděl jsem ji pouze já. Hvězdičku navíc rozhodně za originalitu a vizuální pojetí filmu + vraždící scénu na nádraží! :D ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A tak už nám tam chyběl jenom tlustoprd Genzer a Chmela. Sokol je prý dobrý na divadle (nemyslím nablblou lidem milovanou Partičku) a i těch pár rozhovorů s ním o něm samém, jeho práci a filmu po různých časopisech vypadalo, že má něco v hlavě. Proto mne docela zajímal výsledek jeho scénáristicko - režijního debutu. No nebudu vás napínat, nijak mně to nenadchlo. Těch pár vtipných dialogů bylo na ty necelé dvě hodiny dost málo. Z celého filmu tak zaujmou spíše jednotlivé fragmenty, jakési skeče, které se snaží dějová linie nějak podivně skládat za sebe což moc nefunguje. Celé je to takové nevybalancované a opravdu netuším, co měl znamenat ten konec. Sokol jako by celý film netušil, jaký žánr vlastně točí. Za mne to jsou jen dvě tužky koh-i-noor. * * PS. A co na to v Šumperku? ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Her Sokol a spol. by měli zůstat u divadla, kde jim to možná vychází. Film ale jako celek naprosto propad, protože to není ani tak černá komedie jako prostě jen černá. Humorů tam sice taky několik je a ne že nepovedených, ale pak to zase nesedí k až přehnané černotě a vůbec ten děj nedává v celku smysl. Výtvor by tak odpovídal múze ve tvaru několika litrových flašek vodky na laciném pokoji zapomenutého hotelu v jakémsi prdelákově. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V některých momentech sice vtipný, ale jinak příběhově a dramaturgicky naprosto roztříštěný snímek kmitající mezi černou komedií a navážno branou krimi zápletkou s menší psychologickou sondou do života některých postav. A zatímco humor funguje místy opravdu solidně, tak druhá linie nefunguje prakticky vůbec. Postavy jsou totiž spíše hodně nesympatickými karikaturami, u kterých je vám jedno, jak skončí. Což je docela škoda, protože Sokolovi dobré nápady evidentně neschází, herci se také snaží a duo Roden/Plesl si své pohřebáky vyloženě vychutnává. Potenciál byl ale daleko větší. Příště by to chtělo čistou žánrovku bez zbytečného experimentování. 50% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Šumperku v Kině Svět, divadle Šumperk, v místní nemocnici nebo v hotelu Sport a hotelu Grand. Dále se nátáčelo v obcích Olšany a Libina. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Adam (Ondřej Sokol) leží v posteli s Monikou (Zuzana Stavná), má trenky. Poté ale vybíhá z postele s tím, že trenky nemá, a bere si rifle. (K00F)
  • Matka Martina Fingera (Michal) trpěla maniodepresivitou a v polovině devadesátých let spáchala sebevraždu, když ji našli utopenou ve vodní nádrži Krásné u Šumperka. „Po přečtení první verze (scénáře) jsem si uvědomil, že to jsou věci, které jsem v sobě dlouho neřešil, v mysli jsem je nevyhledával. Ale řekl jsem si, že to má být první impulz, jak se s tím vyrovnat,“ řekl v době vzniku filmu Krásno Martin Finger. (klukluka)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama