Reklama

Reklama

Spirit - divoký hřebec

  • Česko Mustang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statný mustang, vůdce stáda divokých koní, jednou podlehl zvědavosti a skončil v lidském zajetí. Chytili ho vojáci a jejich velitel se marně pokoušel divokého koně zkrotit. Celé dny ho trápil hladem a žízní, přesto jeho vůli nezlomil. V nestřežené chvíli se mustangovi a dalšímu vězni, mladému indiánovi, podaří utéct. Způsobí také zřícení lokomotivy, aby se nemohla dostat na pastviny divokých koní. Před rozlícenými staviteli železnice mustanga zachrání indián, který se stane prvním a jediným člověkem, kterého neshodil ze svého hřbetu. Na odvážné a napínavé cestě za svobodou společně prožijí nezapomenutelná dobrodružství. Potká i lásku svého života, klisnu Rain. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh mi vůbec nesedl. Řídký vnitřní komentář hlavního hrdiny (v originále Matt Damon) se snažil zastoupit dialogy, písně mi přišly nijaké (snad v původním podání Bryana Adamse zněly trochu líp) a samotný děj moc klišovitý. Klasická animace doplňovaná občasnými trojrozměrnými efekty byla sice povedená, ale nudu nezahnala. ()

Macejko 

všechny recenze uživatele

Animák, ktorý sa odhodlal narušiť zažité konvencie a nespoľahnúť sa na prvoplánové hovoriace zvieratá. Kdeže, nespútaný Spirit svoj príbeh divákovi vyrozpráva výhradne vnútorným hlasom rozprávača, veľavravným erdžaním a bravúrnym soundtrackom Hansa Zimmera (až sa ponúka zmena názvu na "Stallion of the Zimmeron"). Jeden z tých filmov, ktoré ma utvrdzujú v názore, že opustenie klasickej ručnej 2D animácie patrí k najosudnejším omylom, akých sa moderná kinematografia kedy dopustila. Keď totiž odišli pastelky, odišla tiež aj takáto žánrová čistota a emocionálna rýdzosť. A to je večná škoda. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele

S ohledem na to, že jsem den předtím videla Příběh žraloka, tak tohle mi přišlo hezčí, je to klasictejsi, deti byly v opravdovém napětí, měly o koníky strach. Vtipné situace jsou přirozenější, neni treba vtipů pro dospele za každou cenu. Celkově méně zbytečný slov, vystačí si to s jednoduchým příběhem. Jen mě mrzí, že jsem to viděla s dabingem, ty české písně mi nesedí ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Spirit divoký hřebec je v mých top filmech z prostého důvodu - Hans Zimmer. Jako zkuste se zaposlouchat do té hudby hned od začátku... tak... už víte proč? To je prostě UNIKÁT!!! Je neuvěřitelné, jak Hans Zimmer dokáže z takové hudby udělat prostě světovou hudbu, která je obklopena nádechem koňských hřbetů a kapkou Vinnetou. Samozřejmě nesmím zapomenout na unikátní příběh který je netradiční v tom, že v animovaným filmu nemluví zvířata, tak jak to známe a i tak dokážeme zamáčknout slzu na konci filmu, u které díky té hudbě je to prostě neuvěřitelný doják. Už díky těm písničkám se umístil tento film k top 10 a rozhodně to měnit nehodlám! Je to drsný, je to napínavý, je to smutný ale zároveň začátek něčeho nového. V zásadě si myslím, že pokud jste tento film neviděli a i já, který moc koně nemusím, tak věřím, že tenhle film bez ohledu na to, že animované filmy jsou spíše pro děti, tak tenhle je pravý opak - je pro všechny! I pro koně, protože se tam prakticky jen řehtá. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

pekny filmecek s peknym soudntrackem od Hansa Zimmera a prolozen skvelymi pisnickami, ktere nektere sceny dovadeji k dokonalosti. Nezlomna vule, krasna priroda a panovacni belosi.. Klasicky indiansky pribeh, co ho povysuje je velice zvlastni nemluveni zvirat, vzdy sem v nejake scene cekal, ze na sebe kone promluvi a nic.. ty obcasne Damonovy kecy tam nemuseli byt, stejne by to kazdy pochopil, taky trochu divny vizual, proste mi to nekdy prislo az smesne, ale jinak vse v poradku. nic nebrani v udeleni dobrych 4 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (6)

  • Film mal mať pôvodne pokračovanie v podobe druhého filmu, v ktorom mal mať Spirit syna Tornada a dcéru Thunder. Film nakoniec nebol vydaný, pretože panovala neistota nad ziskovosťou filmu. (Krnac)
  • Zvuky, které vydávaly koně ve filmu, byly zvuky opravdových koní. (Soundtrack)

Reklama

Reklama