Reklama

Reklama

Africká princezna

(TV film)
  • Španělsko Princess of Africa
Španělsko, 2009, 76 min

Obsahy(1)

Marem N'Diaye je obyčejná senegalská dívka. Má jednoho otce a tři matky. A protože jedna z manželek jejího otce, slavného hudebníka, pochází ze Španělska a je tanečnicí, sní i Marem o tom, že se jednou podívá do Evropy a bude se tam učit tanci. Ve stejné době sní "evropská manželka" senegalského hudebníka o tom, že jednou by mohla být opravdovou součástí široké africké rodiny. Obě dostanou svou příležitost, obě se nakonec s pokorou vrací ke svým kořenům. Přestože Marem a Soniu pojí silné citové, rodinné a nakonec i umělecké pouto, obě chápou, že multikulturní svět se dá vybudovat kdekoliv a není pro to třeba ztratit identitu a sounáležitost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zase jedna taková formou nevyrovnaná a zbytečně stylizovaná (a tím i na těžko snesitelnou hodinu a čtvrt rozvleklá) >dokumentaristická< manýra, spíš taková rádobystylová filmová esej, zajímavá snad jen >atraktivitou< subjektivních pocitů a pohledů na multikulrurní soužití konkrétních bytostí a jistou exotičností námětu, povýšená pak vskutku pěkným zjevem černé gazely Marem. A(le) to je přes všechno to plkání a některé zajímavé >folkloristické< záběry ke škodě věci docela málo... °-| . . . Škoda. - - - - - (Poprvé viděno s počátečním velkým zájmem 25.1.2012 na nočním >prostoafro prostoru< , hodnocení 12., komentář zde lehce zklamaný jako první - 26.1.2012) ()

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavý a spíše vizuální snímek o polygamii, přičemž polygamie se týká jednoho černocha se dvěmi černoškami a jednou běloškou. A je to také snímek o tanci, jedna z dcer sní o tom, že bude tanečnice jako její bělošská maminka (vše doplněné hojnými vystoupeními). Dost jsem u toho snímku přemýšlela nad tím, jak ty ženy polygamii vnímají, jestli je pravda, co říkají a upřímně jsem jim to moc nevěřila. Je to spíš potoj a zvyk, kultura. Taky mě dost překvapilo, že jsem si až v polovině filmu všimla, jaký bordel v Senegalu všude na zemi je (přičemž kamera to zabírala často jako panorama). Jak jsem se celou dobu soustředila na výrazy celé rodiny a na to, co říkají, vůbec jsem nevnímala, jak to tam vypadá. Snímek mě zaujal a nutil mě se nad vším zamýšlet. Je to zvláštní vidět úplně jinou kulturu. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama