Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá žena jménem Malin nedávno prožila rodinné trauma, a tak se rozhodla opustit své rodné město Karlskrona a začít nový život v jednom ze švédských severských měst. Během cesty narazila na záhadného muže, jenž jí začal sledovat. Jenže dřív, než na to přijde, je unesena a zamčena v suterénu uprostřed hlubokého lesa. Nikdo neví, že zmizela, a nikdo ji tedy nepřijde zachránit. Jediný, s kým může počítat, je ona sama... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

verbal 

všechny recenze uživatele

Měl jsem u toho naprosto analogické pocity, jako když se manželka rozhodne vylepšit vaší už tak sterilní kuchyň nerezovým odkapávačem na příbory GRUNDTAL, jehož pořízení v žádném, ale v žádném případě nesnese odkladu, a pod pohrůžkou odpírání styku vás kvůli takové pičovině přinutí ke společnému nákupu v IKEA. Kráva si navíc vzpomene v sobotu, všeobecně to známým dnem návštěv z venkova, protože jí nějaká zasraná kámoška poslala emila, že to maj zrovna ten den v akci, a ať ji prý hned taky vezme jeden. Moc dobře ví, proč to udělala, svině! Už když uvidíte na vzdáleném horizontu ta velká, modrá písmena na žlutém podkladu, zjistíte, že pro samé Favority není kam plivnout, a tak se vám podaří pohodlně zaparkovat nejblíže leda v sousední čtvrti a čeká vás hned ze startu ultranudný, dvoukilometrový track v třeskutém mrazu, při němž vám ostré vločky a urputný vichr budou bitchovat váš kyselý obličej. Když se konečně totálně zmrzlý a nasraný přiblížíte ke vstupu, poznáte pravý význam úsloví "splynout s davem", začnete si připadat jako v transportu do Mauthausenu a jediné co se vám honí hlavou je, kdo asi nad tím točivým vchodem odstranil nápis "Arbeit macht frei". V té chvíli by se optimista zaradoval, že je v tom chumlu zpocených těl alespoň teplo, pesimista však jen zamumlá něco o zkurvených vidlácích a kokotině za sto pade, která nikdy svou užitnou hodnotou nevyváží tohle martýrium. Samozřejmě tiše, aby to neslyšela a neopadlo její shopaholické nadšení, neboť jinak by jí to mohlo zkazit sobotu a vy si užijete další víkend v rodinném pekle. Jak na potvoru se kýžený produkt nachází až na samém konci hodinové prohlídkové trasy, fantastického to vynálezu nákupních teoretiků, abyste si při své cestě za nějakou debilní prkotinou neopomněli třeba náhodou koupit sedačku YSTAD, postel FJELLSE se zdravou matrací SULTAN, či snad kuchyňskou linku FYNDIG vybavenou ergonomickým dřezem BREDSKAR. A tak se jen necháváte nasraně unášet davem, dáváte pozor, abyste neklopýtli, protože kdo upadne, je bez milosti ušlapán a modlíte se, aby jí nic z výše uvedeného nepadlo do oka a nevyluxovala vám k tomu všemu ještě kreditku. Když vás po devadesáti minutách ta masa vyplivne naprosto otráveného a znuděného u kýženého regálu, zjistíte, že zeje, protože venkované byli rychlejší, pocit marnosti vás přinutí polknout další dávku antidepresiva a máte pouze chuť jaderně vyhladit všechny okolní obce. Radost z nakupování však ještě zdaleka neskončila! Pokladny jsou totiž chytře koncipovány tak, že se nedají obejít, ani když nic nekoupíte, s hrůzou vám dojde, že ucho jehly je příliš úzké i na velblouda jako vy, a tak si stoicky musíte vystát tu brutální frontu balíků, z nichž skoro každý platí kartou nebo roztomile pomalu odpočítává mince, které si vysypal doma do kapes z flašky od okurek s nápisem "Náš nový byt". Po takové dávce otravné, unylé, smrtící nudy si můžete spravit náladu jedině tím, že doma zalehnete k televizi a pustíte si něco o rakovině. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ty kraso...pokus o jakousi zanrovku ve stylu hunting-revenge-survival... Nemelo to hlavu ani patu, cele to bylo takove hodne televizni a byla tam asi miliarda absolutne nelogickych mist/cinu/dialogu. Takze jako ujeta sranda dobry, ale jinak uplne zbytecny. Dve hvezdy davam jen za to, ze jsem to dokoukal az do konce. :))) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Bože, to ale byla blbka.... Jisté scény mají své napětí, les funguje skvěle. Jenže hlavní postava se chová tak hovadsky, že by to byl seznam nesmyslů (nechá se navigovat cizím chlapem, je mladá a silná, zatímco on je starý a sešlý - jenže to jí dojde hodně pozdě, když ho mohla majznout po hlavě, neudělala to a když se zmocnila mobilu, tak s ním prchá před puškou, místo aby volala...). Já chápu, nebo se snažím pochopit, že tvůrci chtěli zřejmě natočit odstrašující chování, jak by se samotná ženská neměla chovat. Pak ovšem bych si představoval úplně jiný konec, anžto tenhle si nezasloužila. Ne všechno severské je nutně dobré... ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Pohřešovaná je velmi slušný thriller, na kterém mi vadila snad jen jedna věc, a to nelogické chování postav. Jinak jsou švédské lesy tím správným místem, pro natáčení takových filmů. Dodávají celku skvělou atmosféru. Herci byli také slušní, i když si myslím, že by se film obešel bez dvou postav a ničemu by to neuškodilo. Na podobné filmy prostě koukám rád a budu rád, když se takto budou natáčet dál. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Severská thrillerová slabota. Úvod nebol zlý, ale paradoxne od chvíle, čo má úchylák svoju obeť v moci to ide z kopca. Problém by ani nebol v tom, že vo filme hrajú iba štyria herci, viac krát som sa už presvedčil, že to vonkoncom nerozhoduje. Krásny príklad je napr. Frozen (2010), kde traja ľudia dokázali vytvoriť dusnotu, ktorá by sa dala krájať. Tu nielenže nebola skoro žiadna atmosféra, ale samotné survival bolo akosi bez nápadu, myšlienky. Premenilo sa iba na chaotické pobehovanie po lese v štýle "splašená koza nevie kde je sever". Na konci som sa dočkal totálneho nelogizmu, či už zo strany úchyláka alebo jeho obete. Na druhú stranu, jedna z mála vecí, čo sa mi na filme páčila, je švédčina. Veľmi pekný jazyk, ako stvorený pre tento žáner. Ani herecký výkon hlavnej hrdinky nebol zlý, len škoda, že sa kvôli hlúpemu scenáru nemohla naplno prejaviť . 45/100 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčecí lokalitou byla Karlskrona ve Švédsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama