Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hal a Ashely vedou skupinku pronásledovatelů, aby zachránili malý ostrov, kterým zmítá podivná bouře vedená rozzlobenými pomstychtivými dušemi obětí hromadné sebevraždy. Během obrovské bouřky dovádějí čtyři mladíci na hřbitově. V jednu chvíli udeří blesk a rozpůlí na dvě půlky jeden z památníků připomínající oběti hromadné sebevraždy, v zemi se objeví trhlina. Jeden z chlapců, Will, si chce na rozbitý památník ještě před odchodem ze hřbitova ulevit. Zatímco tak činí, zažije útok z mlhy vycházející z praskliny. Z Willa je okamžitě tlející mrtvola. Během vyšetřování případu, které vede policejní náčelník Hal, podivná mlha zachvátí i jednoho z jeho policistů. Hal musí při vyšetřování spolupracovat se svou bývalou ženou Ashley. Pokusí se bojovat proti mlze, která – jak se zdá – pohlcuje obyvatele města jednoho po druhém. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Videl som od Syfy už aj väčšie sračky, ale aj tak je to sračka. Lacná blbosť, pri ktorej sa všetko točí okolo smiešnej hmly, ktorá naháňa hlavných hrdinov, aby ich vzápätí premenila na popol. Za horor by sa to možno pokladať dalo, ale rovnaký pocit som mal aj pri sledovaní. Naozaj nechápem, čím sa má práve tento film líšiť od stoviek nepodarených katastrofických brakov. Triky stoja podľa očakávania za hovno, postavy mi boli ukradnuté, atmosféru som nevycítil žiadnu, ako je to natočené... no asi logicky televízne, čiže celkovo to za zmienku nestojí, rovnako ani za nejaké hlbšie analýzy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Žít na ostrově v malém malebném městečku je jistě sen spousty lidí, ovšem některé mají svá děsivá tajemství z minulosti a zde tomu nebylo jinak. Hromadnou sebevraždu zde připomíná starý zašlý pomník na místním hřbitově, do kterého uhodí blesk a ještě se na něj vymočí opovážlivý mladík. No nenaštvalo by vás to? Rozzlobené duše se nejprve zformují v hustou mlhu, která následně přeroste v obrovskou zlověstnou bouři a může se jít na věc. Většina obyvatel je následně doslova vysáta a proměněna v prach, no a ti zbylí se snaží přežít? To vše za pomoci laciných a nepříliš dobře provedených digitálních efektů a zrovna ne moc záživnou atmosférou.   Pár zajímavých momentů by se tu našlo, ale šlo spíše jen o posmrtné křeče, jinak dost sterilního děje. Snažil jsem se alespoň ocenit přítomnost několika známějších tváří, ale když je špatný scénář, nezachrání to ani jakžtakž dobří herci (a těch tu taky zrovna moc nebylo).30% ()

Reklama

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku som mal obavy z filmu, ked som si vsimol nie moc privetive hodnotenie od inych filmovych maniakov. Nedalo mi a filmu som dal sancu a obetoval som mu moj drahocenny cas. Uz hned na zaciatku filmu ma cintorinske prostredie zaujalo a stvarnenie ducha v podobe husteho dymu sa dalo zgustnut, ktory cim dalej naberal na vacsej velkosti a vsetko likvidoval, co sa mu priplietlo do cesty. Sprovodenie zo sveta destruktivnym sposobom v podobe vybuchu podobnemu explodujuceho granatu. Dychalo to takym akcnym dojmom. Ludia sa premenovali akoze na prach, pretoze sa to vobec nepodobalo na prach, ale na piesok, v ktorom sa hraju male deti. Pri jednej obeti som nepochopil preco po nej zostal akoze prach a topanky. Zvysok satstva v tej rychlosti zhorel, ale tie topanky boli asi nejake ohnuvzdorne:) Ani samotna doprovodna hudba nebola k zahodeniu a obcas v cloveku nadobudla slusnu atmosferu, ako sa to vyvinie dalej. Aj obalu DVD neni co vytknut, jednoducho sa im tiez podaril a je sa na co pozerat. Film ale neni nicim prevratnym, co by ma ohurilo na dlhy cas, co som to prave videl, ale ani zrovna to neni brak, to som uz videl aj horsie filmy a to hlavne od firmy Aslylum, ktora toho ma vo svojej produkci dost velke mnozstvo, ktore stoja za prd. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pohodový príspevok do katastroficko-hororovej TV škatuľky z dielne SyFy. Na malom ostrove vypukne podivná búrka, ktorá však nie je prírodného charakteru, ale rozpútali ju naštvaní duchovia túžiaci po pomste. Obyvatelia začínajú masovo umierať a tak sa snažia o útek či úkryt a pod vedením miestneho šerifa sa dokonca pokúsia aj duchov zneškodniť. Fajn film, s dobrým spádom, miestami aj slušnou atmosférou a hororovým nádychom, navyše sympaticky natočený. ()

Mr.Lordi 

všechny recenze uživatele

Žravá mlha se plíží. plíží, plíží... Nápad dobrý ale naprosto nevyužitý potenciál - všudypřítomně je cítit inspirace S. Kingovým hororem Mlha, kterému ale nesahá ani po paty. Nemůžu říct, že bych se celých 90min nudil, to ne, ale viděl jsem lepší horory, tento řadím mezi ty jednorázovém v sekci "tak jsem to jednou viděl". Ta jedna hvězdička je za speciální efekty. 20% ()

Galerie (36)

Reklama

Reklama