Reklama

Reklama

VOD (1)

Emily (Rooney Mara) a Martin Taylorovi (Channing Tatum) jsou dokonalý a úspěšný mladý pár, který má vše, nač si vzpomene. Pak si však jde Martin sednout na čtyři roky do basy za zneužívání informací v obchodním styku a jeho život se promění v peklo. Stejně je na tom i Emily, která zůstává v relativním přepychu jejich manhattanského bytu, ale celou tu dobu se utápí v příšerných depresích. Když se nakonec pokusí o sebevraždu, nastupuje na scénu psychiatr Jonathan Banks (Jude Law). Protože se Emily zuby nehty brání zvažované hospitalizaci, dohodnou se na sérii terapeutických setkání a na užívání antidepresiv. Aniž to tuší, právě tohle rozhodnutí oběma zásadně změní život. Emilina léčba totiž nepokračuje, jak by podle lékařových plánů měla, a tak jí předepíše nové léky, jež by měly její psychické potíže minimalizovat. Tyhle pilulky však mají děsivé vedlejší účinky – mají moc zničit manželství, pověst do té doby respektovaného lékaře, mohou dokonce zabíjet – ale kdo za to bude zodpovědný? Zničený Banks, jehož kariéra se ocitla v troskách, se rozhodne najít odpověď na tuhle otázku za každou cenu. I když riskuje, že přijde i o to málo, co mu ještě v životě zbývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (826)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Upřímně, je tomu už pár let, co jsem filmu od Soderbergha dal plný počet. Na Side Effects jsem nešel s tím, že tohle bude ten film, ale trailer vypadal skvěle, tak jsem mu chtěl dát další šanci. A ono to vyšlo. Tenhle film je dokonalá ukázka toho SPOILER! jak chytrý scénář vás může jednak efektivně vodit za nos prakticky po celou délku filmu a jednak nechat na pochybách až do poslední minuty a vy se přistihnete v tom, že si libujete v těch scénách a že nevíte, komu fandit i když už karty jsou na stole. KONEC SPOILERU! Navíc Rooney Mara podává prakticky dokonalý výkon a Jude Law jí zdatně sekunduje. Catherine dokazuje, že stárnutí je pro ni cizí pojem a Channing… Hoch se snažil, ale bude mi ještě muset dokázat, že umí hrát. Nicméně Side Effects je film, který s klidným svědomím doporučím každému, kdo má rád nervy drásající dramata. 100 %. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Soderbergh to je starý známy chameleón, nepredvídateľné zviera čo klame telom a obete zabíja bez sebamenšieho zľutovania. Teritórium v ktorom sa pohybuje dobre pozná, zodpovedne si v ňom zaujíma strategicky výhodnú pozíciu tak, aby po nečakanom omráčení mohol vykonať onen smrteľný výpad. A zážitok je to veru silný. Napriek tomu si myslím že sa nejedná o thriller prvotriedny, ale skôr plnokrvný. Rozjazd sa totiž javí ako prínosne explikačný prológ, ale sála z neho akási celoplošná topornosť, kŕč a dojazd čo by šokantné zistenie na tému prospechárstva je mierne premotivovaný, avšak všetko medzi tým, prešpekulovaná "tichá" adrenalínovka non plus ultra. Má to ten správne prenikavý, temný look, scenár je značne nezhovievavý/dôsledne vypointovaný a réžia neprekvapivo unikátna. Dusno krájateľné, podmaz diegetický a po dlhšej dobe, satira jak remeň. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Deprese je neschopnost tvořit budoucnost." Celých 36 minut jsem znuděně sledoval postavy polykající prášky, v polospánku vstřebával informace o vedlejších účincích a souhlasně přikyvoval při kritice farmaceutické lobby. Jenže pak přišlo jedno kuchnutí a mávnutím kouzelného nože se nudný film změnil ve vynikající podívanou, ve které najednou dávalo smysl i veškeré počáteční tlachání. Zkusím sám sebe ukecat, abych přehlédl nezáživnost úvodní třetiny filmu a dal filmu pět hvězd, ale patrně jsem příliš zásadový na to, aby se mi to podařilo. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

DiCaprio konečně našel filmovou partnerku v podobně Rooney Mara, také nemá mimické svaly a dívat se na ni je stejně fyzicky náročné jako koukat na něj. Docela mě mrzí, že ji v prvních minutách filmu Zeta-Jones třebas nezastřelila, nebo přes ni někdo nepohodil alespoň nějaké prostěradlo. Pak by vzniknul napínavý film, na nějž by se dalo bez potíží velmi dobře dívat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…JAKO JEDOVATÁ MLHA PŘEVALUJÍCÍ SE MOU MYSLÍ A JÁ JSEM PARALYZOVANÁ...“...... /// Jako vždycky (?) – Soderbergh nemíní točit jen obyčejný dramatický drama lidí se zoufalstvím usazeným v palici, ale na všechno jde voklikou (jako když chtěl vyhubit nákazou planetu…). Je třeba vzpomenout korporace vyrábějící léky (a doktory a pacienty a lékárny…), systém a připravit oběti. A teprve pak dát prostor dramatu za záchranu. A VÁŠ LÉK BUDE ZADARMO! Jeden cvokař a příběh, kterej se posouvá z psychiatrickejch setkání až někam k thrilleru. CO SE TADY DĚJE JOHNE? Ch. Tatum v roli, která nic neznamená, excelentní J. Law, sympatická C.Zeta-Jones, výbornej scénář a Soderbergh ve formě. Co chcete víc? (Snad jen aby se Emily cítila lépe…). Vlastně nevím, proč nedám těch 5*! Já totiž tyhlety Stevenovi zamyšlení můžu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zobu antidepresiva. Přiznat to – nepřiznat…? 2.) Moje kniha je Viditelná temnota. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Galerie (85)

Zajímavosti (22)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,2 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 63,4 mil. (NIRO)
  • Keď Dr. Banks (Jude Law) prvýkrát hovorí s právnikom, spomína prípad, kde muž utopil svoju manželku v bazéne, keď bol námesačný a bol zbavený viny. Toto sa v skutočnosti stalo, ale v skutočnosti bol uznaný za vinného. (Pat.Ko)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v meste New York. (MikaelSVK)

Související novinky

Tatum rodičem na plný úvazek

Tatum rodičem na plný úvazek

01.06.2015

Channing Tatum se hodně drží akčních filmů a komedií, ve Vedlejších účincích nebo Honu na lišku ale předvedl, že zvládne i dramatickou roli. Kde se bude o oscarovou nominaci rvát příště? Jeho zájem… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama