Reklama

Reklama

VOD (1)

Emily (Rooney Mara) a Martin Taylorovi (Channing Tatum) jsou dokonalý a úspěšný mladý pár, který má vše, nač si vzpomene. Pak si však jde Martin sednout na čtyři roky do basy za zneužívání informací v obchodním styku a jeho život se promění v peklo. Stejně je na tom i Emily, která zůstává v relativním přepychu jejich manhattanského bytu, ale celou tu dobu se utápí v příšerných depresích. Když se nakonec pokusí o sebevraždu, nastupuje na scénu psychiatr Jonathan Banks (Jude Law). Protože se Emily zuby nehty brání zvažované hospitalizaci, dohodnou se na sérii terapeutických setkání a na užívání antidepresiv. Aniž to tuší, právě tohle rozhodnutí oběma zásadně změní život. Emilina léčba totiž nepokračuje, jak by podle lékařových plánů měla, a tak jí předepíše nové léky, jež by měly její psychické potíže minimalizovat. Tyhle pilulky však mají děsivé vedlejší účinky – mají moc zničit manželství, pověst do té doby respektovaného lékaře, mohou dokonce zabíjet – ale kdo za to bude zodpovědný? Zničený Banks, jehož kariéra se ocitla v troskách, se rozhodne najít odpověď na tuhle otázku za každou cenu. I když riskuje, že přijde i o to málo, co mu ještě v životě zbývá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (826)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…JAKO JEDOVATÁ MLHA PŘEVALUJÍCÍ SE MOU MYSLÍ A JÁ JSEM PARALYZOVANÁ...“...... /// Jako vždycky (?) – Soderbergh nemíní točit jen obyčejný dramatický drama lidí se zoufalstvím usazeným v palici, ale na všechno jde voklikou (jako když chtěl vyhubit nákazou planetu…). Je třeba vzpomenout korporace vyrábějící léky (a doktory a pacienty a lékárny…), systém a připravit oběti. A teprve pak dát prostor dramatu za záchranu. A VÁŠ LÉK BUDE ZADARMO! Jeden cvokař a příběh, kterej se posouvá z psychiatrickejch setkání až někam k thrilleru. CO SE TADY DĚJE JOHNE? Ch. Tatum v roli, která nic neznamená, excelentní J. Law, sympatická C.Zeta-Jones, výbornej scénář a Soderbergh ve formě. Co chcete víc? (Snad jen aby se Emily cítila lépe…). Vlastně nevím, proč nedám těch 5*! Já totiž tyhlety Stevenovi zamyšlení můžu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zobu antidepresiva. Přiznat to – nepřiznat…? 2.) Moje kniha je Viditelná temnota. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $32,172,757Tržby Celosvetovo $63,372,757Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,760,176 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $2,538,343 //počet predaných kusov ?║ príbehovo nápadité podfarbenie detektívneho thrilleru, herecky pútavé predstavenie /75%/ ()

Reklama

Foox 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejproduktivnějších hollywoodských režisérů současnosti nabral druhý dech a dokazuje to dokonale vybroušenou žánrovou lahůdkou. Chvíli sice trvá, než vypravěčský styl vtáhne do děje, jenže přesně v tom momentě, když už jste si jistí, kudy bude dějová linka pokračovat, najede příběh na kolej, o které jste neměli ani ponětí, natož o výhybce na ní. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No, šovinistická část mé osobnosti by si měla v tom konci přímo lebedit. Na druhou stranu mužská logická část mé osobnosti tam přece jen vidí jisté nedostatky, např. přílišnou překombinovanost záměru, který byl závislý na tolika proměnných, že by nejspíš skončil už v samém zárodku. Ale budiž, takové věci jsou vlastní většině filmů podobného druhu, pokud to není vyloženě protismyslné, dá se to ignorovat. Spíš mi vadilo, že hlavní hrdina se velmi dlouho propadá do srabu a pak celý případ vyřeší skoro levou zadní během několika málo scén. To nepůsobilo úplně vyváženě co se týče napětí, které by takový thriller měl vzbuzovat. Stejně tak že se mu vrátí manželka, nevím, jestli bych na jeho místě po takový scéně co mu předvedla a nedůvěře z její strany měl vůbec zájem. Rozhodně však šlo u všech hlavních postav o prvotřídně zahraný film, což mě od takové CZ-J celkem překvapuje. Jude Law byl celkem sympaťák, i když část filmu působí trochu ňoumovsky. Shrnul bych to tak, že jsem radši, že šlo o vlastně standardní krimithriller a vzdor prvotnímu dojmu se o psychofarmaka vlastně jen lehce otře. Ohodnotil bych tak na 75 %. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní Soderberghův počin. Po rozležení v hlavě ale musím hodnocení snížit o 1* a to díky ne zcela pochopené motivaci postavy sehranou Catherine Zeta-Jones. !SPOILER! Z dialogu mezi postavou Judea Law a Catherine Zeta-Jones se dozvídáme, že "chování v minulosti je nejlepším ukazatelem budoucího chování." To platí především o postavě Rooney Mara. Ještě jednou se tu stejnou informaci a více explicitně dozvídá divák v dialogu mezi Rooney Mara a Judem Law v psychiatrické léčebně v poslední čtvrtině filmu, kdy Law říká: "Vždycky věděla, že to na ni jednou zahrajete." Pokud to tedy Zeta-Jones VŽDYCKY věděla, proč se v závěru filmu nechala tak banálně převést, nechala se strhnout pudy? Její postava byla přece napsána jako velmi chladná, nemilosrdná a vypočítavá. Proč by si tedy svoje další kroky více nepromyslela, když viděla Rooney Mara před okny své ordinace a přece VŽDYCKY věděla? ()

Galerie (85)

Zajímavosti (22)

  • Doktorovi Banksovi (Jude Law) by nikdy nebolo dovolené stať sa znalcom v prípade, v ktorom bol psychiatrom obžalovaného. To by predstavovalo očividný konflikt záujmov. Mohol byť iba skutočným svedkom. (Pat.Ko)
  • Na plagáte s antidepresívami značky Ablixa, ktorý je možno vidieť na stanici metra, je britská herečka Alexa Brown. (MikaelSVK)
  • Keď Dr. Banks (Jude Law) prvýkrát hovorí s právnikom, spomína prípad, kde muž utopil svoju manželku v bazéne, keď bol námesačný a bol zbavený viny. Toto sa v skutočnosti stalo, ale v skutočnosti bol uznaný za vinného. (Pat.Ko)

Související novinky

Tatum rodičem na plný úvazek

Tatum rodičem na plný úvazek

01.06.2015

Channing Tatum se hodně drží akčních filmů a komedií, ve Vedlejších účincích nebo Honu na lišku ale předvedl, že zvládne i dramatickou roli. Kde se bude o oscarovou nominaci rvát příště? Jeho zájem… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama