Reklama

Reklama

Česká pomoc

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2011, 26 min

Obsahy(1)

Dokument o působení vojáků Armády České republiky v jednotlivých oblastech Afghánistánu. V dokumentu je zachycena pomoc českých vojáků při přípravě afghánských bezpečnostních sil jako jednoho z pilířů aktivity českých vojáků v Afghánistánu. Zejména jde o pomoc při výcviku pilotů vrtulníků a pozemního personálu, dále výcvik vojenských policistů. Podíváte se do oblastí Kábul, Wardak, Logar. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument který ukazuje, že práce vojáka není jen střílení a zabíjení. Také je trochu zarážející a zneklidňující. V kontextu dokumentu vidíte nasazovat životy naše vojáky a vyplazovat naše peníze kvůli něčemu, co ztropily jiné(á) země. Na černou práci jsou přeci otroci. Se vší úctou k našim vojákům. ()

t.b.kat 

všechny recenze uživatele

Zbytečně krátký dokument, který vlastně ani příliš neukazuje život našich vojáků, jejich práci, koukal jsem spíše na takovou reklamní kampaň pro lidi, které by armáda ráda pohltila. Co jsem se v dokumentu dozvěděl je pouze to, že na afghánce není příliš spolehnutí a že naši se je marně snaží naučit vojenské taktice. Nic nového. Ale například jak probíhá ona rozvojová pomoc, v čem je reálně přínos české pomoci a jak funguje zpětná vazba k samotným afgáncům ne (např. ve výpovědích samotných afghánců, příp. stařešinů). To, že nějaký afghánský voják řekne, že se jedná o přínos neznamená, že jeho slova mají v té oblasti absolutní souhlas. 2/3* ()

Reklama

Reklama