Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle skutečné události. Sledujte příběh natočený podle skutečné události, která se odehrála v Austrálii v roku 2002. Píše se rok 2002 a Austrálie se chystá na velký dostihový závod Melbourne Cup. Žokej Damien je na vrcholu kariéry a připravuje se na svou životní jízdu. Má být hvězdou závodu, jenže týden před velkým dostihem se mu zhroutí svět. Jeho starší bratr, také žokej, tragicky umírá na dostihové dráze. Zdrcený Damien přesto nasedá na koně a navzdory nepřízni osudu hodlá v napínavé soutěži vyhrát. Pro bratra... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Určite každý pozná ten príjemný pocit, keď z treskúcej zimy príde dnu do vyhriatej izby a dá si šálku teplého čaju. Takúto šálku v podobe drámy z prostredia džokejov a ich vzťahu ku obdivuhodným, krásnym stvoreniam koňom naplnil tento Veľký závod. Čím to bolo? Výbornými snímkami kamery ako aj dobrým, emociálnym a jednoduchým vykreslením skutočného príbehu rodiny, ktorá stratila otca, syna a zároveň brata hlavného predstaviteľa, ktorý napriek všetkému zlému ostal v sedle svojho obľúbeného žrebca. Každopádne lepší priemer 60%. ()

Peenugirl 

všechny recenze uživatele

V roku 2011 sa natočilo viacero životopisných filmov. No porovnávať nechcem, ale Soul Surfer je tiež 2011 a životopisný, ale z iného súdka, z kvalitnejšieho súdka. Ako príbeh je to krásny a inšpiratívny, ale... zaslúžil by si lepšiu réžiu a nehrať tak na povrchové hollywoodske citové klišé. Veď to rozum dá ako to preboha skončí a čo bude ďalší krok po tragédii. To je ako pozerať sa na rozprávku od Disney, neočakávate masové vyvražďovanie, ale roztomilosť. A tu som očakávala to, čo som dostala. Použijem klišé ako samotný film: Nenadchlo, neurazilo... 55% ()

Reklama

liborzel 

všechny recenze uživatele

No-je to tak-australané tyhle filmy o koních prostě náramně umí-jako třeba Phar Lap.A není se co divit,když je to v podstatě jejich národní sport.A stejně jako Phar Lap je i tento silně emotivní film natočen podle skutečnosti.Naštěstí Velký závod nemá konec tragický.Já se vždy těším na každý film o koních a světě okolo nich.Media Puzzle-nebo spíš ten jeho koňský představitel-byl nádherný-vlastně asi všichni koníci ve filmu. ()

Sophia 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je ROZHODNĚ neoceněný tak, jak by si zasloužil... Už jen proto, že je dle skutečných událostí... Damien a jeho starší bratr se stali žokeji i přes to, že jejich otec zemřel při tomto nebezpečném sportu. Ale chtěli být jako on, byl jejich vzorem. Oba dva bratři mají velmi slibnou kariéru, avšak Damien má v sobě něco víc - je jeden z nejlepších Australských žokejů doby. Bohužel, svět se mu zhroutí jako domeček z karet, když jeho bratr umírá v nemocnici po tom, co jeho kůň při závodu zakopává a celou vahou na něj spadne... Rodina je zdrcena a Damien váhá, zda Melbourne Cup odjet či ježdění nadobro nechat... Nakonec se však podporou Irish rozhodne, že pojede a nejslavnější závod světa vyhraje pro zesnulého bratra - a dokázal to.... Byla jsem velmi dojatá, stejně jako u Phar Lapa... ()

progression 

všechny recenze uživatele

Další z dostihových filmů podle skutečné události, který natočil režisér Wincer (který natočil legendárního "Phar Lapa"). Jeho kvalit ani kvalit dalších dostihových filmů (Seabiscuit, Secretariat či Ruffian) tento novější snímek nedosahuje, ale přesto se jedná o velice dobrý a zajímavý film. Příběh dvou bratrů - špičkových australských žokejů Damiena a Jasona Olivera a jejich rodiny se prolíná s příběhem Dermota Welda, jednoho z nejlepších irských dostihových trenérů a současně i jednoho z nejlepších dostihových trenérů celosvětově. Někdy se mu přezdívá "dostihový mág", protože je pověstný tím, jak dokáže konkrétnímu koni vybrat ten nejsprávnější a nejdůležitější dostih a cíleně jej na něj připravit. Zde se jedná o jeden z největších dostihů planety Melbourne Cup a koně jménem Media Puzzle. A o tom všem právě poutavým a (dostihově) realistickým způsobem vypráví tento film. Ve "vedlejší" úloze trenéra exceluje Brendan Gleeson, ne nadarmo se mu říká HEREC vedlejších rolí. Skutečný příběh se odehrál v roce 2002, jak Damien Oliver tak Dermot Weld jsou stále dostihově aktivní, trenér Weld vyhrál v loňském roce jak irské, tak i anglické derby (s koněm Harzand) a kdo ví s jakým koňským překvapením přijde letos :-? ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama