Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (189)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Dobre! Som veľmi spokojný. Nič komerčného sa na duchu pôvodných dvoch častiach nejak okázale nekonalo. (A Mike Tyson bol rovnako skvelý ako samotný nápad ho tam obsadiť). Ozaj som od všetkého, čo sa zvykne sľubovať od tretieho sequelu zriedkavo prekvapený, keď neklesne na úrovni. Tu je prekvapenie na mieste. Veľká vďaka! Metrosexoš Donnie je zase tam kde pôvodne patrí. A jeho americké pokusy o dobytie filmového sveta nebudú nikdy tak zaslúžene "kultové" ako tu. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Na třetí díl jsem se hodně těšil, už jen proto, že filmy o Ip Manovi považuju za jedny z nejlepších bojových fláků současnosti. Trvalo sakra dlouho, aby se trilogie uzavřela, ale nakonec se čekání fakt vyplatilo a trojka to zakončila s velkou parádou. Ačkoli na mě nepůsobila úplně tak jako předchozí dva díly, pořád měla co nabídnout, a to hlavně čistokrevnýho Ip Mana se všema jeho kombama. Nejenže je zde nespočet soubojů 1vs1, ale nechybí ani dobře známé "1vs100", na což se fakt nádherně kouká. Ústřední zápletka byla sice trochu o ničem a skoro působila jako nutná vata - Mike Tyson se jako hlavní záporák víceméně předvedl jen v jednom duelu, ale to vůbec nevadilo. Mnohem záživnější byla totiž vedlejší dějová linka o novém mistrovi, kterej byl velkej sympaťák, a film i zahrál na citlivou niť a zaměřil se na Ip Manův osobní život a jeho manželství, což bylo v tu chvíli důležitější než nějakej přerostlej Amík. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Za tónů již notoricky známé melodie Kenji Kawaie se rozehrává třetí pokračování mistra Wing Chun Ip Mana ve výtečném ztvárnění Donnieho Yena. Z hlediska příběhového je třetí díl slabší než nepřekonatelná jednička, avšak není o nic horší než dvojka. Zajímalo by mě, nakolik korespondují události této části se skutečnými osudy sifu (asi nejfrekventovanější slovo v celém snímku :)) Ipa a do jaké míry jde o fantazii tvůrců. Ryzí radost setrvává z dechberoucích soubojových choreografií, které tradičně nacházejí silnou podporu ve zmíněné dynamické melodii Kenji Kawaie, jenž si s ústředním motivem dobře pohrává a různě jej modifikuje. Potěší též Mike Tyson v záporné roli a vzájemný souboj s Ip Manem má opravdový náboj, což se ovšem dá říci i o finálním střetu s konkurenčním mistrem Wing Chunu. Trochu zamrzí, že vztah Ipa s Brucem Lee je stále jen naťukáván a není mu věnován větší prostor. No, třeba se ho dočkáme v eventuálním pokračování. Skrze smutný, leč dlouhodobě předvídatelný závěr zvažuji i pátou hvězdičku. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl mě zcela odrovnal, tak ten druhý byl pro mě pravým opakem. A teď už konečně něco k poslednímu přírůstku. Ip Man je pořád sympaťák a nejen jeho bojovým uměním se dá stále kochat (výtah), i když s realističností nemá nic společného. Příběh trochu drhne, už nedokáže tolik strhnout a chybí v něm skutečný respekt budící protivník, ale chuť jsem si spravil. Osobní linka byla zakončena s citem. 3,5* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

V dobe upadnutého akčného žánru je séria Ip man s výnimkou indonézskeho dua Raid a Berandal vlastne poslednou stávkou na istotu, takže som sa na toto tretie pokračovanie veľmi tešil a výsledok na moje veľké prekvapenie dokonca predčil moje očakávania. Hlavne kvôli smeru, akým sa vydala dvojka, teda výrazne ubrala na dráme a stala sa prakticky čistokrvným akčným filmom, kde sa pridalo na množstve akcie a štandardných žánrových motívoch som to isté očakával aj tu, ale nestalo sa. Ani takéto prevedenie by mi moc neprekážalo, predsa len aj dvojka bola skvelá a hodná opakovaných pozretí, ale tento návrat ku akčnej dráme mi vyhovuje podstatne viac. Taká silná zápletka a atmosféra, akú mal neprekonateľný prvý diel sa tu síce nenájde, čo je ale samozrejmosť, nič silnejšie, ako utrpenie behom japonskej invázie a snaha zachovať si národnú hrdosť si už v tomto žánri ani predstaviť nedokážem, ale aj tak je dej perfektne spracovaný s dostatkom zaujímavých prvkov, kde má navyše každá dôležitá postava svoj priestor, pričom nie sú čiernobiele a to ani záporáci. A veľkým plusom je rozhodne rodinná línia Ip mana s jeho manželkou, ktorá získa skvelý náboj a postará sa o niekoľko perfektných scén, takže nadšený som bol prakticky neustále. Ale film očakávane nezaostáva ani po akčnej stránke, súbojov je tu plno a síce možno nie sú až tak nápadité, ako tie najlepšie súboje série, Donnie Yen sa mi až na pár momentov zdal trochu pomalší a ocenil by som, keby trochu ubrali na tých umelých doplnkoch, kedy si bojovníci digitálne vypomáhajú, ale aj tak sú stále skvelé. Súboje sú dostatočne rozmanité, kde nechýbajú strety s mnohonásobnými presilami, ale aj dlhé súboje jeden na jedného, choreografia je výborná, chválim skvelý výber prostredí a natočené sú prvotriedne s minimom strihov. Najviac mi sadol súboj vo výťahu pokračujúci na schodisku, ale rozhodne nesklame ani stret s Mikom Tysonom, pri ktorom sa mi páčilo aj jeho ukončenie, finálny súboj, ale aj všetky ostatné. V akcii sa tu teda je na čo pozerať. Obsadeniu sa nedá absolútne nič vytknúť, Donnie Yen je tu tradične vynikajúci v každom ohľade, Lynn Hung ako jeho manželka ma v tomto treťom diely bavila najviac a ich vzťah je v rámci série podaný vynikajúco, Max Zhang v úlohe konkurenčného majstra, v malej úlohe poteší spomínaný Mike Tyson a plno sympatických vedľajších postáv, ako učiteľka alebo policajt. Opäť nesklamal ani Wilson Yip, takže vizuálna stránka je skvelá, sadli mi lokácie aj atmosféra a akcia je tiež výborne zvládnutá. Takže ani po tretíkrát nad plným hodnotením nemusím premýšľať, vynikajúca akčná dráma bez jedinej väčšej slabiny. Jednotka je očakávane stále neprekonaná, ale tento tretí diel zase tak moc nezaostáva a páčil sa mi viac, ako dvojka. Ak to má byť skutočne koniec série a rozlúčka Donnieho Yena s väčšími akčnými filmami, nemohlo to dopadnúť lepšie. 90% ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Thajským bojovníkom, ktorý ovláda Muay Thai bol Sarut Khanwilai. Tento thajský boxer sa objavil aj vo filme Skin Trade (2014), po boku svojho vzoru, ktorým je Tony Jaa. (MikaelSVK)
  • Film sa odohráva v rokoch 1959 – 1960. V tom čase mal už Ip Man 66 respektíve 67 rokov. (ywo666)
  • Jako každé jiné natáčení akčního bojového snímku, ani tomuto natáčení se nevyhnula zranění. Nepříjemného zranění nosu se dostalo představiteli hlavní role, čínskému herci Donnie Yen (The Monkey King (2014), Ip Man (2008)). Tomu, během natáčení specifické scény, jeho herecký protějšek, Max Zhang (The Grandmaster (2013), Rise Of The Legend (2014)), zapříčinil ošklivě vypadající pořezání nosu. Ihned po incidentu se ale herec svému protějšku omluvil a ochotně asistoval při jeho ošetření. Donnie Yen si ovšem z natáčení odnáší jizvu. Dalšího zranění se dostalo americkému představiteli hlavní záporné role, Miku Tysonovi (Grudge Match (2013), Mike Tyson: Undisputed Truth (2013)). Tomu během natáčení specifické zápasnické scény čínský herec Donnie Yen kolenem zlomil palec na levé ruce. Mike Tyson celou scénu ale i přes bolesti s profesionálním výrazem zkušeného boxera dotočil, za což si, dle vybraných zdrojů, vysloužil potlesk celé řady momentálně přítomných filmových tvůrců. (Conspi)

Reklama

Reklama