Reklama

Reklama

Ip Man 3

  • Čína Ye Wen 3 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V nejnovějším pokračování série o legendárním mistru Wing Chun Ip Man (Donnie Yen) čelí nejen hongkongskému gangu, jehož hlavu si zahrála boxerská legenda Mike Tyson, ale musí se vypořádat rovněž s vlastním rodinným životem. Ve městě protkaném korupcí, ve kterém se ho zároveň neustále pokouší konfrontovat konkurenční mistr Wing Chun, to však nemá jednoduché. (JardaBauer)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (190)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Totální dehonestace předchozích dílů. Je patrné, že producenti chtěli stůj co stůj natočit trojku, což má za následek úplně debilní zápletku. Současně dějová linka zaměřená na rakovinu bojovníkovi manželky je do filmu tohoto typů definitivně nevkusná. Ať mi nikdo netvrdí, že tohle je důstojné zakončení trilogie! 35% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z celé série uchvátí tento díl nejméně, což je divné, když je tu paradoxně nejvíce soubojů. Třikrát jeden na jednoho a ještě vícekrát jeden proti všem. No, asi proto, že je tu znovu souboj v docích a nudné scény s manželkou mají dvojnásobnou stopáž. A oproti předchozím se to nijak nevyvíjí, prostě to jde spořádaně za sebou, protivníci přicházejí a zase odcházejí a každý ví, že Ypmanovi se stejně nemůže nic stát. A to ani v případě, kdy na něj nastoupí černošská verze Džon Klyho. Ale co, nostalgie je sviňa, tak dávám čtyři jen to fikne. No a zase to s Bruslým jen nakousli, takže se klidně můžeme těšit na 4. díl, tam už to snad bude. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Popri skvelých bojových scénach, je tu priestor aj pre pravé emócie. Pracovali s nimi aj predchádzajúce časti, ale v konečnom dôsledku nemali na výsledný produkt tak dobrý efekt. Tu ich je dosť a sú opodstatnené a vkladajú do deja patričnú šťavu. O akčnej stránke som sa vyjadril, je výborne podaná a nejde o žiadne megalomanstvo, ale o štíhlu, svižnú kapacitu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(74%) Třetí IP MAN je další solidní záležitost, krásně se na to dívalo, svoji úroveň to stále mělo, jen už to nemělo tak dobrou atmosféru. V podstatě zde nemůžu nic výrazného vytknout. Děj tu skoro ani není, ale soubojů je zde dostatek, nejsou tedy tak vypilované a úderné jako v jedničce a dvojce, vyjma finálního fightu, který je z celého, tohoto třetího dílu nejlepší scénkou. IP MAN zde má souboje, jen už asi né tolik, nebo mi to alespoň tak připadalo. Vedle D. Yena se zde co se týče bojového umění předvedl Mark Zhang. U toho mě bavily i jeho souboje proti jiným protivníkům. Takže závěrečný duel s IP Manem mi přišel vcelku vyrovnaný a smysluplně až sportovně tak dopadl, za což jsem rád. Určitá hluchá místa tu jsou, rádoby gangsteři, kteří zde otravují komunitu, zapalují školu – to už mi zde přišlo ohranné, ale co už. Zase tu máme ale pro změnu zdařilou sekvenci s IP manovou manželkou, která zde vážně onemocní. Aspoň zde dostala víc prostoru, než v předchozích filmech. Dá se to vidět i opakovaně, jsem spokojený, i když jsem čekal o něco více. PS: Duel D. Yen vs M. Tyson byl určitě dobrý, sice zde mohl mít Tyson více prostoru, ale i tak potěšil. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně veliké zklamání. První dva díly série o Ip Manovi jsem zhltal neuvěřitelným způsobem a těšil se na pokračování. To se bohužel tvůrcům úplně nepodařilo a dle mého názoru vrhá nepříjemný stín na předchozí filmy. Pokud budeme hovořit o akční stránce filmu, tak ta je naštěstí naprosto v pořádku, akce je rozmanitá, choreografie opět velice zajímavá a tuto část filmu si můžete opět užít. Co značně pokulhává, je příběh. Nebo jinak řečeno dějová struktura. Naprosto vůbec nejsou jasné motivace jednotlivých postav a proč dělají, to co dělají. Daná situace nějakým způsobem vyeskaluje, často se nevyřeší, ale daná postava už tam dále není. To potkalo například Mika Tysona, která je ale jinak tak hrozný, že je to možná i dobře. Dalším mínusem je, že tvůrci dotlačili Donnieho Yena do více lidských hereckých póz, kde on prostě není tak suverénní. Celkově tak Yip Man 3 působí jako hodně zvláštní guláš s kvalitními akčními scénami. ()

Galerie (226)

Zajímavosti (9)

  • Film sa odohráva v rokoch 1959 – 1960. V tom čase mal už Ip Man 66 respektíve 67 rokov. (ywo666)

Reklama

Reklama