Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Norová se vrací domů z penzionátu, protože její teta bude mít narozeniny a ona pro ni chystá překvapení. Ví, že nesmírně touží po návodu na vypěstování odrůdy růží, kterou vyšlechtil její soused, továrník Záhorský. Potíž je v tom, že teta se sousedy příliš nevychází, a tak si Eva usmyslí, že návod na „Záhorské růže“ ukradne. Pronikne do domu jako uchazečka o místo sekretářky a ke svému překvapení se tu setká se svým bratrem Michalem. Ten se po letech strávených v cizině vrátil domů a cestou se seznámil s dcerou továrníka Záhorského Eliškou. Ta se právě snaží uniknout plánům své matky, která chce za každou cenu oznámit její zasnoubení s přihlouplým Zdeňkem. Proto požádá Michala, aby se vydával za jejího snoubence, anglického hraběte. Už tak velký zmatek zkomplikuje továrníkův tajemník Jiří Kučera, ve skutečnosti doktor Jiří Novotný, jenž se do domu vetřel, aby se zmocnil drahocenného náramku své matky. Rázná paní Záhorská ho získala jako zástavu a odmítá ho vrátit. Je víc než jisté, že dům Záhorských čeká rušná noc. (TV Nova)

(více)

Recenze (324)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jeej. Tak toto bola naozaj kúzelná klasika. Príjemné, jednoduché, bláznivé, miestami, na danú dobu priam šialené a komické miesta neskutočne vtipné. Svoje precízne zohrali aj dokonalý Oldřich Nový a neskutočne milo pojašená Nataša Gollová. Už by to chcelo len vtipne vylepšiť dobre napísaný záver a niektoré príliš jednoduché pasáže. 85%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejen vtipný scénář je viníkem velmi povedené taškařice. Kvalitně napsané postavy, dostaly do pusinky zábavné dialogy a mohlo se humorovat o 106. Nataša Gollová má neuvěřitelný komediální talent, nevybavuji si lepší komediální výkon české herečky a že už od roku 1939 uběhlo pár let. U Jiřinky Sedláčkový docela zamrzí, že jsme se minuli v době, protože je to fakt super kočka. Bavil jsem se od začátku až do konce. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Neskutečně pozitivně laděný a absolutně pohodový film. Na samém začátku nasadí ďábelské tempo, které nehodlá snížit a diváky nechá vydechnout až v samém závěru. Zahrané je vše maximálně perfektně. Nemá smysl sem vypisovat jednotlivá jména, protože každý byl absolutně geniální. Nečekal jsem, že mě dokáže rozesmát československý snímek z roku 1939. Tomuhle se to povedlo hned několikrát. Zdejší humor je perfektní. Lze zde nalézt situační i verbální. Na dvě hlavní herečky se navíc dobře kouká. Marně hledám co snímku vytknout. Dle mých požadavků má naprosto vše. Ani vzdáleně jsem nečekal, že mě tak okouzlí. Film je přitom hrozně jednoduchoučký. A právě v tomhle spočívá jeho největší síla a kouzlo, které, soudě dle zdejšího hodnocení a komentářů, nevymizelo ani po těch letech. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Komedie, která se líbí již několika generacím. Hlavní protagonistka tohoto filmu Nataša GOLLOVÁ byla "zaškatulkována" do veseloher a tak to i zůstalo, pokud jí byla dána příležitost u filmu. Po válce jí byl vyčítán milostný poměr, který měla se zdejším rodákem. Byl to celkem vlivný muž,ale byl německé národnosti. Dost se našlo takových kolegů, kterým sice za války pomohl, ale po válce na to zapoměli a ještě se k Nataše obrátili zády. Paní Nataša to těžce nesla a pomalu propadala alkoholismu. Ztráta přátel, ztráta profese, samota a zoufalství v kombinací s alkoholem se na ní tvrdě podepsalo. K filmu bych chtěla říci pouze tohle: dívejte se, smějte se, oddychněte si od věčných akčních filmů, kde se děj zapomene do 14 dnů, protože je jeden jako druhý. Ale na tento film nezapomenete nikdy. Berte v úvahu, že to byly začátky československého filmu, který se stále vyvíjel. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejmilejších prvorepublikových komedií vůbec. Skvělá Nataša Gollová - jedna z nejlepších českých hereček vůbec a klenot provorepublikového filmu. Navíc jí to tu děsně sluší. Jako holce se mi vždycky strašně líbila její nádherná bílá róba. :) A Oldřich Nový samozřejmě taky skvělý, jako vždy. Moc mě v tomhle filmu bavil Josef Gruss alias Zdeněk. Jeho hvízd je nesmrtelný. :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Vše se točilo v ateliéru, takže i stromy v okně jsou sice živé, ale jen uříznuté a přenesené. Když listy na stromě uvadaly, musel být přivezen nový strom. (Kulmon)
  • Jde o jednu z prvních českých „crazy“ komedií. Dalším příkladem podobného typu komedie je například o rok starší Milování zakázáno (1938). (NinadeL)
  • Automobil, ve kterém přijíždí Michal Norr (Oldřich Nový) z ciziny, je americký Graham Supercharger 4-door Sedan, model 1936. (LadyPupu)

Reklama

Reklama