Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sportovní vzpomínky: Zlatý turnaj století, který vznikl díky České televizi mapuje neuvěřitelnou cestu našich hokejových reprezentantů za olympijským triumfem v nejkvalitnějším měření sil historie ledního hokeje, ke kterému došlo na zimních hrách v japonském Naganu na 18. zimních olympijských hrách. Turnaj se hrál od 7. do 22. února 1998 v halách The Big Hat a Aqua Wing Arena. Turnaj, který zastínil všechny ostatní sporty na olympiádě, byl jednoznačně největší událostí v novodobé hokejové historii. Poprvé totiž mohli na zimních olympijských hrách startovat i profesionálové z NHL. A tak jednotlivé země přijeli reprezentovat skutečně ti nejlepší hokejisté planety. Závěr známe každý, výhra nad silným Ruskem ve finále nás katapultovala na zlatý trůn. (Paity)

(více)

Recenze (23)

castor 

všechny recenze uživatele

Kus sportovních dějin.. a nesmírně příjemné vzpomínky k tomu!! Spanilá jízda plná emocí, ostatně jako většina (letních a zimních) olympijských úspěchů našich sportovců, zrovna jako fotbalové EURO 2004, kdy jsme prohrávali s Nizozemskem 0:2 a nakonec zápas otočili (brány finále se nám bohužel po dalších galapředstaveních zavřely po smolném prodloužení proti překvapivým pozdějším mistrům Řekům), Davis Cup 2009 nebo 2012 (duo Štěpánek-Berdych) atp. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Poprvé v historii hrály i hvězdy NHL - Gretzky, Lindross, Pronger, Forsberg, Sundin, Kuri, Finský blesk, Ruská raketa a spousta velkých jmen. O to je náš veleúspěch ještě cennější. Na to se nedá zapomenout. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Největším negativem dokumentu je to, že je z něj velice poznat, jak rychle byl splácán. Ale to je zároveň i jeho největším pozitivem, neboť ještě nevyčpěly emoce z turnaje a dodaly snímku úžasný další rozměr. Pro nás, co jsme vstávali v neděli za tmy, abychom mohli sledovat finále, je tenhle dokument povinností. Dle hodnocení je pak u jednotlivých diváků jasně rozlišitelné, kdo turnaj v roce 1998 viděl a kdo hodnotí bez nostalgie. Bez nostalgie se jedná o celkem průměrný dokument, jenže s ní je na plný počet, tak krásný to tehdy byl zážitek. Takže volím kompromis mezi objektivitou a vzpomínkami. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Vážení páni kolegové, ne že bych vám měl co kecat do vašich hodnocení, ale rozlišujme O ČEM tento počin pojednává a JAK tak činí. Jasně, chápu, že je fajn si zavzpomínat na nejslavnější okamžik našich hokejových dějin (jakkoli mi v té době bylo sedm, takže osobně si z toho moc nepamatuju), ale tato suchá, faktografická forma mne moc nebavila a emocionálně mne narozdíl třeba od Pásek z Nagana nechala zcela chladného... 60% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Malé, možná nejmenší nejslavnější hokejové město Litvínov odchovalo několik, dnes již legendárních hokejistů. Ivan Hlinka, který pro HC Litvínov dýchal, vzal 8 svých krajanů. A všichni udělali velký kus práce v národním týmu. Však absolutně nejlepší výkon podali právě v onen slavný rok 1998 a proti těm nejlepším hokejistům a největším hvězdám světa! S nepřekonatelným Dominikem Haškem v brance a spolu dalšími českými vynikajícími hokejisty, jako jsou Martin procházka, Jaromír Jágr, Jiří Dopita, David Moravec a mnoho dalších rozhodli v těch největších momentech onoho turnaje. Postup do finále - rozhodující gól Robert "Albi" Reichel. A finálový zlatý gól - Petr Svoboda. Porazili jsme hokejový svět! a obrovskou zásluhu na tom má právě náš klub. HC Litvínov. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Jo hokej na zimních olympijských hrách 1998, to byla událost. Tehdy hokejem každý doslova žil, taky se bylo na co dívat, když se sešly nejlepší hráči světa. Nikdy nezapomenu na to, jak jsme si pouštěli zápasy ve škole a jak jásala celá ulice, když padl gól. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na legendy a historické milníky by se nemělo zapomínat a já jsem rád, že se hecli a udělali tento sportovní dokument, kde krůček po krůčku můžeme ještě alespoň na kratičký okamžik zavzpomínat, nejen na to nádherné ráno a naše borce. Jsem rád, že jsem to zažil a prožil u televize a rád si to díky ČT tu a tam připomenu… ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Roy i Hašek jsou přemýšlivé typy..........teď Šlégr..........góóóóóól!" Asi žádná jiná sportovní událost neměla u nás neměl takovou odezvu. Snad jen dva zápasy se SSSR v roce 1969, ale ty měly úplně jiný druh nábojů. ve školách se neučilo, lidi chodili pozdě do práce a bary i hospody byly otevřené od brzkých ranních hodin. Ta euforie byla neopakovatelná a já děkuji Bohu i bohům, že jsem si to všechno mohl prožít naplno. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Pěkně zpracovanej dokument o hokejovym turnaji století. A hlavně nostalgie Krásný připomenutí největšího úspěchu českého hokeje. Doufejme že se někdy ještě přiblížíme přiblížíme tomuto snu. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Památečné vítězství přeneslo slastný pocit silně semklé,zprvu podceňované generace i do následujících let přelomu tisíciletí na MS-podobně také fotbalové evropské scéně,kde už ztěží dnes někdo uvěří, že po Brazilcích jsme byli druzí v žebříčku FIFA a přehrávali silné týmy s náhradníky) nemyslitelné v porovnání s dnešní ubohou kvalitou "cz hvězd" a bohužel nebo už lépe bohudík vyprchané radosti ze hry těchto celosvětových fenoménů*nerozumím tomu, proč chybí ve vypsané sestavě účinkujících jméno strůjce IvanaHlinky ()

mr.kliky 

všechny recenze uživatele

turnaj hvězd, z nichž několik jich mám dodnes někde v šuplíku na hokejových kartičkách. na národní cítění si nepotrpim, ale na nostalgii trochu jo ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Nádherný zážitek, který ještě umocnil neuvěřitelně (a pochopitelně) emocionální komentář našeho nejlepšího - Roberta Záruby. Věřím, že si to ještě někdy zopakujeme. Ještě snad doplním, že celé bylo umocněno ještě noční atmosférou, ve které jsme ještě v oblečení na spaní sledovali naše hokejové borce. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Excelentní sportovní dokument o hokejovém turnaji v Naganu 1998. Pro každého hokejového fanouška (nejen Čecha) je to velký televizní zážitek. [369. hodnocení, 17. komentář, 94%] ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Výborně zpracovaný dokument o dosud největším sportovním úspěchu našeho národa. Velmi rád jsem si znovu připomněl fantastické hokejové okamžiky, které jsem jako náctiletý se zatajeným dechem doslova hltal. ()

NightPorter 

všechny recenze uživatele

Si pašák Alby!!! Nej sportovní zážitek všech dob. Zejména čtvrtfinále s USA a semi s Kanadou (ještě že byl Lemieux nemocnej, jinak by to asi byly ještě větší nervy). ()

VanMagnifico 

všechny recenze uživatele

" Já nikdy nepřemejšlim, když jedu penaltu a vždycky když sem jel v NHL a v národním mužstvu, pokaždý sem dal..Já sem ještě snad v NHL ani ,snad, snad možná jednou v životě sem nedal penaltu a strašně, strašně sem si fandil a věřil sem, že dám i Patriku ROUAOVI " :D. To je prostě nezapomenutelný <3 :)! ()

Reklama

Reklama