Reklama

Reklama

Kábulské zločiny lásky

  • USA Love Crimes of Kabul

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento pozoruhodý snímek vás zavede za mříže ženské věznice Badam Baugh v Afghánistánu, kde si polovina vězeňkyň odpykává trest za mravnostní zločiny, včetně cizoložství a předmanželského sexu, které jsou v tomto státě nezákonné. Film vypráví příběhy tří mladých žen, které jsou vězněny za různé přestupky a čekají na soud za své zločiny. Pokud budou shledány vinnými, může každá z nich za mřížemi strávit až dvacet let. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně představení afgánských(islámských) zákonů pro evropana absolutně nepochopitelných a v některých ohledech absurdních, a na té druhé straně - hodina ženského vězeňského klevetění o ničem, kde jedna pomlouvá tu druhou mezitím co se jejich rodiče hádají o kozy a ovce. Dokument mohl být jistě kvalitněji a lépe zpracován, než aby přes 70% obsahu bylo věnováno drbům a klevetám ve vězení. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si naivně, že islámský svět již znám. Nejen, že jsem tam několikrát byl ale i můj otec kdysi za války o Suez dělal šéfa 93 arabů a hodně mě do toho zasvětil. Tohle je poměrně šokující. Islámské právo je nad rámec chápání každého normálního evropana (počítám i úplné blbce) a navíc to, co je nejvíce kritizováno islámskými politiky-tedy materialismus naší kultury, je v podstatě hlavním tématem uvězněných naprosto primitivních afghánistánek. Ženy jsou to úplně blbé, nepřitažlivé uvažující pouze v v perspektivě koz a ovcí, které dostanou, když roztáhnou nohy. Ve vězení jsou veselé jako kdyby byly na pikniku u Dalešické přehrady. Jedna hnusná kunda chce chlapa s příjmem 200 USD protože chlap s příjmem 150 USD ji připadá chudý. Další blbka aby si pojistila ženicha šla ihned na policii a udala sebe i souložníka. Posrala život oběma. Opravdu mnou to otřáslo a myslím, že Afghánistán jako stát by měl být vymazán z mapy světa. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama