Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podívejte se na trailer, a pak si nechte zajít chuť! Fjodor Bondarčuk v roce 2013 vynalezl v Rusku zpomalené záběry, takže ze stominutového filmu máte 135mintový. Potom už jsem se musel smát, už mně nebylo trapně, ale opravdu jsem (navnaděn tímto ruským cyklem a v pohodě schůdným Gagarinem) nečekal takovýto brak. Nedoporučuju to. 29% ()

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Filmov o Stalingrade bolo už veľa ( predsa to bola najväčšia a najdôležitejšia bitva v 2. sv. vojne ). Ale tento natočili čisto samý Rusi. A tak som čakal trošku iný typ filmu. Podľa traileru mi to pripomínalo akčný film, v ktorom sa hádam dozvieme nejaké tie dokumentárne informácie z čias novembra 1942. Žiaľ je to film dosť podobný Rezident Evil. Podobný v tom, že sú tam "efektné" spomaľovačky, výbuchy a príbeh išiel trošku viac do pozadia. Nebol tak rozpracovaný ako som očakával. A rozhodne to nebolo tak epické, ako to bolo v skutočnosti. Veď tam zomrelo cez 2 000 000 ľudí a tu ich zomrelo asi 200. Priemerný vojnový film, ktorý filmom ako Save private Ryan alebo Enemy at the Gate nesiaha ani po päty. 50% - 3*. ()

Reklama

FaceMan 

všechny recenze uživatele

Malo to potenciál. Ale bohužial len potenciál mať nestačí. Začiatočná scéna obsadenia Stalingradu sa mi páčila, potom to však šlo už len s kopca. Toľko nevyužitého priestoru. Veľa hluchých miest ale čo čakať od Rusov. Ja som sa na to ešte aj tešil. Čakal som úžasné dobývanie stalingradu v podobe krásnych bitiek a dostal som toto. Vážne som uvažoval či dám aj tú jednu hviezdu. Viem si predstaviť aj lepšie strávené 2 hodiny môjho života. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Filmů založených na silném ruském patosu už jsem pár viděl a mám je docela rád. Minimálně se u nich pobavíte. Tenhle má však něco, co ostatním zcela chybělo - naprosto šílené digitální zpracování. Dost dlouho mi trvalo si na to zvyknout, protože jsem podobných filmů až tolik neviděl. Když se mi zvyknout podařilo, tak do hry vstoupila žena a z válečného filmu se stala jakási podivná telenovela. Podobná láska, až postel zapraskala se zrodila i na druhé straně, když se německý kapitán zamiloval do neuvěřitelně odporné Rusky, či co to bylo za potvoru. Následuje dvouhodinové obléhání domu, který obývá pět lidí. Dále mi ve snímku dost vadilo, že německy mluvící lidé byli v reálném čase překládány do ruštiny absolutně monotónním hlasem vypravěče. Naopak mě potěšilo vystřelení tříštivé střely o tank za roh. Ruští hrdinové byli sympaťáci, takže můj celkový dojem z filmu dost pozvedli. Celkově se jedná o dost zvláštní film. Je odvyprávěn a podán metodami, které byly k vidění spíše dříve, avšak je natočen s obrovskou digitalizací snad všeho, což je možné vidět zejména v seriálech, které jsou razantně omezeny rozpočtem. Dost mi film připomínal seriál Spartakus, ačkoli film není ani vzdáleně tak debilní. Film jsem vidět ani nechtěl, neboť jsem hledal tu tolik opěvovanou verzi z roku 1993. Nakonec však nejsem rozhodně zklamán. Pěknější 3*. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

...byl jednou jeden dům, stál ve válkou sužovaném Stalingradě a bydlela v něm mladičká Káťa, kterou chránilo pět chrabrých vojáků před německkou armádou vedenou odhodlaným kapitánem...Asi tak by se dalo začít psát o ruském válečném válečném spektáklu, který nabízí velice lidský příběh lidí sužovamých válkou. Asi ale hlavně díky režijním postupům, které jsou navlas stejné jako ve filmech Michaela Baye a digitálnímu marastu, kterým je plýtváno i tam, kde by opravdu nemuselo, film sklouzává de šedivého průměru zapomění. Bohužel ty staré ruské válečné velkofilmy, které jsem opravdu neměl nikdy příliš v lásce, byly alespoň plné skutečných dobových rekvizit kdežto tady jsou všude přítomné "pouze" CGI efekty. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Přestože se ve filmu objevuje množství obrněné techniky, žádná z ní není původní. Sovětský tank T-34 je pouze dřevěná maketa, německé samohybné dělo StuG III je novostavba postavená na podvozku poválečného obrněného transportéru MT-LB a tanky Panzerkampfwagen IV jsou repliky postavené na podvozcích tanků T-44. (p3tris)
  • Stalingrad je prvý ruský film prerobený kompletne v 3D a IMAX formáte. (odmocnina)
  • Dom vo filme je podľa legendárneho Pavlovho domu v Stalingrade a podľa jeho histórie. (odmocnina)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama