Reklama

Reklama

Skupina odhodlaných ruských vojáků se uprostřed zničeného města ze všech sil snaží před nemilosrdnou německou armádou ubránit strategickou budovu. Během obléhání vzniká mezi vojáky a mladou ruskou ženou, která v domě žije, nečekané pouto. Režisér Fedor Bondarčuk ve filmu Stalingrad zkombinoval napínavé bojové scény s lidským dramatem ruských vojáků, několika zbývajících civilistů a německých okupantů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (243)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

I rozhodl se Báťuška Putin, že si nechá natočit film o bandě sovětských gerojů a nikoli o tom, kterak sám bojuje proti zlým teroristům, nalézá převzácné amfory a zachraňuje divou zvěř. Gerojové jsou chlapíci celkem zábavní, dokonce ani jejich platonická (za celou dobu jsem nepřišel na to, jestli pro některého z nich nebude jen platonickou) láska není moc otravnou postavou, zato rádobyrozpolcený německý důstojník je postava, kterou jsem chtěl vidět zemřít dekapitací pomocí armádní lopatky v první minutě, kdy se objevil. Vlastně by to byl slušný film, nebýt naprosto zbytečného rámce z doby moderní a nehorázně debilních propagandistických keců, ale co jiného čekat, když si filmování poručil sám Putin. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jedna z najväčších a najkrvavejších bitiev druhej svetovej vojny sa odohrala v meste Stalingrad. Hrdinská sovietská ľudová armáda tam čelila nemeckým fašistickým agresorom. Padlo tam na oboch stranách tisíce vojakov. Natočilo sa o tom už mnoho filmov. No a tejto vojnovej témy sa v roku 2013 chopil i ruský režisér Fjodor Sergejevič Bondarčuk. Pojal to vlastenecky. Natočil niečo na rozhraní bombastického akčného filmu a tmavej komornej drámy. *** ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Vlastně ani nevím, proč dávám Stalingradu jednu hvězdu a ne odpad. Protože tohle po těch všech úžasných filmech na toto téma (Nepřítel před branami, Brestská pevnost,..) odpad rozhodně je. Nečekejte žádné heroické válečné výkony nebo historicky korektní výjevy. Tohle je prostě digitální romantická prasečina o partičce vojáků, kteří dvě hodiny zevlí v domě, který obsadili. NO TFUJ! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa veľmi na Stalingrad 2013 ale ono to akosi ako obvykle býva v ruských vojnových filmoch znovu nefungovalo. Takto som si najväčšiu bitku 2.sv.vojny nepredstavoval a nudil som sa, pôsobilo to na mňa umelo, samé dlhé keci, žiaden dej, málo bojových scén no a tie výbuchy.. Príliš digitálne a hlavne, príliš ukecané. Téma je to obrovská, takže myslím, že sa z neho dalo vyťažiť oveľa viac. Lepšia voľba je Nepriateľ pred bránami. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno na Rusáky ještě celkem ucházející. Sice z nezbytnou dávkou propagandistických žvástů, ale co už dělají to i Amíci. Dělá to skoro každej. Jinak je film celkem realistickej a na prakticky nevyčerpatelný téma, ale zase, že by mě nějak trefil na komoru to ne. Prostě takovej průměrnej válečnej velkofilm kterej nepřináší nic novýho. Kromě zásadních poznatků jako : Nás mnogo, nebo Vodka došla, ale i tak hrdinní Sověti nakonec zlé Germány ze své říše vymetli a Wacouna1 neurazili ani nenadchli.50% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (12)

  • Film byl natočen ve 3D na digitální kamery Red Epic v rozlišení 5K. (Hawaj)
  • Nemecký herec Til Schweiger odmietol rolu vo filme, pretože nechcel stvárniť dôstojníka nacistického Nemecka. (sashazv)
  • Přestože se ve filmu objevuje množství obrněné techniky, žádná z ní není původní. Sovětský tank T-34 je pouze dřevěná maketa, německé samohybné dělo StuG III je novostavba postavená na podvozku poválečného obrněného transportéru MT-LB a tanky Panzerkampfwagen IV jsou repliky postavené na podvozcích tanků T-44. (p3tris)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Warneři udali Odyssea

Warneři udali Odyssea

02.07.2014

26. února 2016 nás čeká nová verze Ben Hura, kterou bude režírovat Timur Bekmambetov (Wanted, Abraham Lincoln: Lovec upírů). Půjde již o několikátou adaptaci románu z roku 1880 (ta nejslavnější… (více)

Reklama

Reklama