Reklama

Reklama

Žiji! Přežil jsem havárii letadla v Andách

(TV film)
  • angličtina I Am Alive: Surviving the Andes Plane Crash

Obsahy(1)

Pozůstalí odhalují nejtrýznivější lidské utrpení všech dob. 45 hráčů rugby ztorskotalo v Andách a muselo se uchýlit ke kanibalismu, aby přežilo (oficiální text distributora)

Recenze (14)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Silné emócie a príbeh, ktorý dokáže napísať len sám život. Dojímavý dokument, kedy zo zatajeným dychom počúvate rozprávanie neuveriteľného, ale predsa skutočného príbehu. Dokument, ktorý jednoznačne glorifikuje jediného muža. Nando Parrado sem, Nando Parrado tam. Pomaly to vyznie ako by jeho kolega Roberto Canessa, ktorý s ním absolvoval to isté bol len do počtu a všetko len pre to, že svätý Nando hovorí po anglicky. Tak či tak je z toho dokument, ktorý vtlačí nejednu kvapku do oka. Jeden zo záverov, ktorý sa dá zo sledovania dokumentu vyvodiť je, že kanibalizmus posvätený pokryteckým sektárskym Vatikánom sa nazýva antropofágia. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Dobrá práce! Báječně to slouží jako doprovodný materiál, pokud jste viděli současný hit Netflixu Sněžné bratrstvo nebo i původní filmovou verzi Přežít. Tenhle neuvěřitelný survival stále dokáže přitáhnout značně velkou pozornost a rozkroutit hlavu nad tím, za jakou hranu museli přeživší zajít, aby si svůj život zachránili. Dokument je dohledatelný na YouTube. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem četl a film Přežít jsem viděl, přesto tenhle dokument má hrané epizody mezi vyprávěním přeživších dělány tak dokonale, že máte pocit, že koukáte na skutečné hrdiny. Těžko se vžít do role těch, co přežili tam nahoře v krajině skal a ledu pád letadla. Těžko si představit to dilema, kdy si člověk musí říci... Buďto použiji tělo bližního svého k potravě abych přežil já sám, nebo na základě morálních pravidel a civilizovanosti zemřu také... Zde vždycky platí, že kdo na daném místě v daný čas nebyl, jsou jeho slova co by on dělal jen prázdným plácáním o něčem o čem nemá ani potuchy... Podle mne v určitý moment prostě člověk přepne na režim ,,Přežít''. Ten prastarý mód, který umožnil člověku projít evolucí až do dnešních dní, který oddělí vše nepotřebné a zbytečné a který se soustředí jen na samotné přežití. V tomto módu již lidé dokázali neskutečné věci. A ti dva, kteří se vydali hledat pomoc nazdařbůh skrze zasněžené Andy pro hrstku přeživších přátel, navíc jen v tom co měli na sobě v době letu, bez horolezeckého vybavení jsou toho jasným důkazem. * * * * * ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný příběh. Zdatný borci. Je to napínavě vyprávěno.Škoda že není zmíněno proč se někteří chovali hůře, ale je to v knížce. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument plný rozhovorů, původních fotografií i záběrů. Na dokument relativně dlouhých 88 minut umožní nahlédnout na to, co letecké nehodě předcházelo, ale také na současný stav účastníků nehody. Vše je doplněno zajímavými rozhovory s odborníky na různé oblasti (piloty, horolezci, meteorology apod.). ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama