Reklama

Reklama

Dvě brány sna

(festivalový název)
  • USA Two Gates of Sleep
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Bratři Jack a Louis žijí s těžce nemocnou matkou hluboko v lesích, na hranici oddělující Mississippi od Louisiany. Oddalované se jednoho dne stává nevyhnutelným a živočišní mladíci, komunikující převážně pohledy, se rozhodnou splnit matčino poslední přání. Faulknerem a mistry spirituálního filmu ovlivněný debut byl s úspěchem uveden v Cannes 2010. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

wick 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zajímavý indie...kde se dohromady za celý film asi řekne jen 10 vět. Vypráví pobrazem a to je správně, kupodivu tak jednoduchý děj ani nenudí, spíše naopak, i když je to s podivem, protože dívat se na to, jak dva chlapíci táhnou rakev své matky, aby jí pohřbili tam, kde si přála, zní dost šíleně. Ke konci se ale vše mění v nějakou divnou hříčku a dosti mi zkazilo celkový dojem. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Two Gates of Sleep je název vpravdě výstižný. První brána spánku útočí bezdějovým bloumáním s rádoby-malickovskou kamerou, druhá dopadá jako kovadlina s bez-smyslným putováním s mrtvou matkou. Označení "spirituální film" tedy značí, že u něj musíte být minimálně zkouření hašišem, aby jste si ho byli schopní aspoň trochu užít. A nebo být alespoň v kině s pohodlnými sedačkami více uzpůsobenými pro nerušený spánek. 4/10 ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Tedy...na můj vkus příliš velké umělečno...Viděno v Karlových Varech, i s diskusí tvůrců - a díky za ni! Neboť tam bylo - alespoň pro mne - mnohé osvětleno. Dvě brány sna, to je film o třech hercích a tipla bych si tak s 10 větami. Původní scénář - než se v tom začali vrtat ostatní z partičky kolem Bordeline Films - prý totiž počítat s 11 herci a dialogy přetékal. A tedy nejsem si jistá, jestli to byl dobrý tah. V diskusi jsem se naštěstí dozvěděla, jak je možné rozumět názvu filmu a co má vlastně název s filmem společného (věřím, že to bylo v dialozích, které byly ovšem ze scénáře odstraněny). A jaké že vlastně Dvě brány sna jsou? Jsou dílem vizuálním...téměř se tu nemluví...některým činům těžko rozumět...je to tíživé a temné...a rozhodně je to unikátní a jedinečný film. Velmi odvážný počin, řekla bych diplomaticky. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Brejvečír.. Je těžké hovořit, nebo psát o tomto filmu.. Zdánlivě se v něm nic nestalo.. A přeci tak intenzivně útočil na mé smysly! Byl jsem vytržen z přítomnosti a přizván k poslední cestě, na kterou dva bratři vyprovázeli svoji matku. Až jsem se styděl přihlížet aktu tak duchovnímu, tak intimnímu.. Nemusíme rozumět všemu, co se na plátně odehrává, jen náhodou jsme se připletli k obřadu, jenž nás hypnotizuje a zbavuje veškerých úvah o kvalitách filmových.. Děkuji, duševně jsem syt, bylo to výborné. Mějte se filmově! Woo. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hardcore nezávislý film. Tři postavy (+ v jedné scéně hlas čtvrté) v chatrči uprostřed lesů, zneklidňující hudba, dlouhé záběry, fyzické herectví, jen pár vět dialogů a děj, co se dá shrnout do jedné věty. Jenže to na mě nějak nezapůsobilo jako jiné podobně minimalistické filmy a nedokázalo mě to strhnout. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama