Reklama

Reklama

Mob City

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2013, 4 h 19 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

John Buntin (kniha)

Hudba:

Mark Isham

Hrají:

Jon Bernthal, Milo Ventimiglia, Neal McDonough, Alexa Davalos, Jeffrey DeMunn, Robert Knepper, Gregory Itzin, Edward Burns, Dana Gould, Andrew Rothenberg (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Film sa odohráva v Los Angeles v povojnovom období štyridsiatych a päťdesiatych rokov minulého storočia, kedy proti sebe bojovala mafia a skorumpovaná polícia. Dej je založený na skutočných udalostiach a sústredí sa na súboj vtedajšieho policajného šéfa Williama Parkera a hlavy podsvetia Mickeyho Cohana. (Hydra Foy)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (77)

erased 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála svěžích závanů v americké televizní produkci. Navzdory nastolenému trendu současné tvorby vypadá Mob City spíš jako by se inspirovalo v klasických mafiánských filmech se snahou trochu je okořenit typicky noirovým hrdinou a jeho femme fatale a hlavně na střízlivém prostoru pouhých šesti epizod. A přestože na ně nemůže dosáhnout především kvůli ne tak skvělým hercům (i když většina z nich své party zvládá na jedničku, s jedinou výjimkou zdejšího Mickey Cohena, na čemž se ale podepisuje hlavně srovnání se skvělým Sean Pennem v Gangster Squad), atmosférou, stylizací a v neposlední řadě i nevídanou kompaktností se jim nebezpečně blíží a mě zatraceně mrzí, že seriál nebyl obnoven pro druhou řadu. Takto ryzí porci americké mafie, která by se bez sebemenší námahy dala spojit v jeden delší film, bych vídal každoročně mnohem rád, než většinu seriálových konkurentů. ()

zipper111 

všechny recenze uživatele

Sakra to byl naprosto parádní zážitek, výtečně vyvedený seriál, nejlepší noir co jsem za poslední dobu viděl. Velká škoda že amíci jsou asi takový tupoňové, že nedokáží ocenit takhle super záležitost a seriál tak po šesti dílech skončil. Velká škoda. Nejlepší dva herci byli jednoznačně Milo Ventimiglia a Robert Knepper jako Ned Stax a Sid Rothman. Jejich role, to byla fakt paráda. Milo je od Heroes konečně zase vidět a oni mu to zrušej :)...4* ()

Reklama

Ratemus 

všechny recenze uživatele

výborný zážitek, skvěle pojaté retro, výborná retro hudba a celkově ten nádech je fajn. Výborná noir gangsterka se skvělými herci, sice se v tom ze začátku při tom kvantum postav a jmen trochu ztrácíte, ale později vše začne dávat smysl. Za mě rozhodně jedna z nejlepších rolí Jona Bernthala, tyhle role mu sedí. Výborné, já jsem spokojenej a ani nevim, zda je škoda, že není druhá řada, která by to mohla pohnojit ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je parádička a ukazuje se v něm, že by si Darabont mohl s mafiánskou atmoškou bez problémů tykat po kompletních šest epizod. Tak proč je kurnik poslední hodina tak nevýživná? Scénáristické berličky, Franku, vážně? Seriál (nebo minisérie, či co to je) okouzlí, nadchne, a vydatně servíruje líbivé dobové obrázky. Umně rozvětvená story ale v závěru trestuhodně klopýtá, když se jí "povede" vyšachovat některé charaktery, a finálnímu dojmu rozhodně nepomáhají ani příliš okatě otevřená dvířka do 2. sezóny, která nikdy nevznikne. ()

Carth 

všechny recenze uživatele

Noir + Los Angeles + 40. léta + Darabont. Taková kombinace nemohla dopadnout špatně. V rámci žánru nijak zvlášť originální příběh, ale pořád baví. Napínavý to je a má to skvělý postavy, takže celkově pořád za pět. A když už se objeví seriál, u kterýho vydržím a kterej mě fakt baví (a není to Hra o trůny nebo nějaká minisérie), tak ho utnou pro malou sledovanost. No nic, jdu si najít aspoň předlohu... ()

Galerie (683)

Zajímavosti (10)

  • Názov filmu bol zmenený z L.A. Noir na Lost Angeles, pretože spoločnosť Rockstar Games - autor hry "L.A. Noir" sa údajne vyhrážala režisérovi, že ak ho nezmení, narobí si tým problémy. (Mp3k)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v kalifornskom meste Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Představitelé televize TNT v roce 2014 neschválili produkci druhé série. Hlavním důvodem byla relativně nízká sledovanost. (zbyshek)

Související novinky

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Reklama

Reklama